muhabbet kuşu göz çevresinde tüy dökülmesi

yusufkavzoglu

Yeni Üye
muhabbet kuşum son bir kaç gündür eski enerjisinde değil, önceden kafesi falan açtığımızda hemen uçardı ama şimdi azıcık uçup kafesine geçip uyuyor, son 2-3 ay içinde bazen uçamadığına şahit olduk ama yaşı sebebiyle olabilir diye düşünüyorum (5 yaşında), dünde sol gözünde bi değişiklik farkettim aşağıya fotoğraflarını koydum, çok fazla uyumaya başladı sürekli esniyor, yem yemesinde ve su içmesinde sıkıntı yok.
sol göz
sağ göz

Hasta görünüyor.
Kuşun güncel videosunu (kuyruğu da görünsün ve video sesi de açık olsun) ve son dışkılarını flaşsız çekip buraya atın.

Foto : hızlı resim com
Video: streamable.com veya youtube

Kusma falan var mı?

Kuşa doksisiklin, amoksisilin veya enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotik başlamanızı öneririm.

kusması falan yok, kafesi yakın zamanda temizlemiştim son dışkıları videonun sonunda gözüküyor, yarın veterinere gitmeyi düşünüyoruz umarım ciddi bir sıkıntısı yoktur.
video
Hasta görünüyor.
Kuşun güncel videosunu (kuyruğu da görünsün ve video sesi de açık olsun) ve son dışkılarını flaşsız çekip buraya atın.

Foto : hızlı resim com
Video: streamable.com veya youtube

Kusma falan var mı?

Dışkıları yakından çekin.
Koku var mı dışkıda?

Veterinere gitseniz de size antibiyotik verecek yapacağı başka birşey yok. Dediğim etken maddelerden birini alıp başlasanız düzelecektir.

Kuşlardan anlayan bir veteriner değilse (egzotik veterineri değilse) götürmeyin. Türkiyede kanatlı alanında bilgili başarılı veteriner bulmak kolay değil.
Kuşun dışkılarına gelirsek normal değil.
Probiyotik kullanıyor musunuz

Kuşlardan anlayan bir veteriner değilse (egzotik veterineri değilse) götürmeyin. Türkiyede kanatlı alanında bilgili başarılı veteriner bulmak kolay değil.
Probiyotik k

Probiyotik kullanıyor musunuz
sadece suyuna vitamin ilacı damlatıyorum, vitamin ve minarel blok falan koydum ama hiç dokunmadı, hayırlısı bakalım umarım iyi olur

sadece suyuna vitamin ilacı damlatıyorum, vitamin ve minarel blok falan koydum ama hiç dokunmadı, hayırlısı bakalım umarım iyi olur
Hastaysa kendi kendine iyileşmez.
Veteriner yanlış ilaç verirse de ki maalesef böyle çok vaka biliyoruz,kuşunuzu kaybedebilirsiniz.
Yardımcı olmamızı istiyorsanız daha çok detay verebilirsiniz.

Hastaysa kendi kendine iyileşmez.
Veteriner yanlış ilaç verirse de ki maalesef böyle çok vaka biliyoruz,kuşunuzu kaybedebilirsiniz.
Yardımcı olmamızı istiyorsanız daha çok detay verebilirsiniz.
kendi kendine iyileşmez biliyorum, bakalım veteriner ne diyecek, veterinerin söylediklerinden sonra bir daha yazarım düşünceleriniz için

Tamam o zaman,veteriner muayene sonrası ne diyecek buraya yazarsınız 👍🏻

Tamam o zaman,veteriner muayene sonrası ne diyecek buraya yazarsınız 👍🏻
veteriner gaga altına baktı yem yemediğini ve strese girmiş olabileceğini söyledi, hasta dedi yani kısaca, 5 günlük antibiyotik yazdı ve proteinli vitamin verdi suyuna katmamız için, şimdilik kuş aşağıdaki gibi görünüyor, suyu içmesi için çenesinin altına götürüyorum suluğu yoksa pek göremedim içtiğini, emin olmak için öyle içiriyorum, yemlikten de çok yem yediğini görmedim o yüzden dal darı çekirdek içi veriyorum, suya vitamini fazla verdim şırıngayı ayarlayamadığım için, umarım bir şey olmaz zaten her gün değişeceğim, suyu içtikten sonra arkaarkaya hapşurmaları tutuyor ama sonra düzeliyor,
kuş
ilaç

Hocam ilacın rengine göre ne olduğunu anlamamız mümkün değil. İlaç ne veya etken maddesi ne söylemedi mi ? Öğrenme şansınız yok mu ?

Kuş hasta,dışkı da normal değil.
Veterinere ilaçların adını sorup net öğrenin söylemek zorunda.

yeniden hortlatıyorum konuyu, geçtiğimiz hafta antibiyotik kullanmıştık durumu düzelmişti, 5 günün sonunda antibiyotik bitti ve sadece vitaminle devam ediyorduk ama kuşun halsizliği tamamen düzelmiş değil, suya vitamin koyduğumda suluğu ağzına götürüyorum içtiğinden emin olmak için, bugün resmen işedi, ishali devam ediyor yani, belki ben sürekli su içiriyorum diye olabilir, kakaları normal ama altında ıslaklık bırakıyor, bazen hiç ıslaklık olmuyor bazen tamamen ıslaklık anlamadım sebebini, yeniden mi antibiyotiğe başlamalıyız?
ishal

Kuşun bir videosunu gönderir misiniz

Geri