Muhabbet Kuşu hastalık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Akadian
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akadian

Yeni Üye
Merhaba
Dişi muhabbet kuşumuzda nefes alma sorunu var gibi. Ses çıkarıyor. bazen bütün gün kafesin En altına inip kabarıp ağzını videodaki gibi Açık bırakıyor. Nefes almakta zorlanıyor gibi sonrasında gözünde bir iltihaplanma çıktı. Damla kullandık. Terramycin kullandık gentagun kullandık. Azaldı gibi ama 3 gün önce gentagun damlatayım derken avucumda nefessiz kaldı. Ölüyordu az daha çok korktuk. Bası yaptım biraz zor kendine geldi. Ciğerleri havasız kaldı sanki. Sonra damlatamadım korkudan. Son hali fotoda var. Dışkışı da var. Videoda nefes alma hali de ekli. Bugün daha iyi sanki ses çıkartmıyor. Aşağı da inmedi. Belki iyileşme arifesindeyiz ama nasıl ilerleyelim bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim?

Not: video ve foto ekleyemiyorum:(

Hızlıresim.com foto yükleyip,
Streamable.com video yükleyip linki buraya yapıştırın.

Muhtemelen kuşta solunum yolu enfeksiyonu var. Yarın ilk iş veterinerden veya eczaneden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp tedaviye başlamanız gerek. Elinizi çabuk tutun hastalık ilerlemiş her saat önemli...

Doksisiklin etken maddesi olan antibiyotik nasıl verilecek? Hap olmuyor mu? Damla şekli de mi var? Eczanedeyim de bilemedi hangisi falan diyor isim olarak yazdırın diyor. Monodoks var mesela ama hap. İsim almam mümkün mü ona göre yazdırayım doktora? Ve kullanışı nasıl olacak.

Bir de iyot damla alacaktım eksikliği var mı diye düşündüm? İyotu da zararı var mı?

Bu arada erkek olan çok hareketli hasta olan dişiyi beyazı da rahatsız ediyor. Biz de farklı kafesi ayırdık doğru bir şey mi yaptık?

Son düzenleme:
Veterinerde toz şeklinde bulursunuz. Eczanede kapsül şeklinde. Hangisine kolay ulaşırsanız artık. Ama çabuk olmalısınız. Ama önvesinde kuşlara iyot takviyesi yapın. Eczaneden iyot lügol damla alıp çeyrek suluğa 1 damla katarak verin bir deneyelim işe yarama ihtimali var.

Veterinerde toz şeklinde bulursunuz. Eczanede kapsül şeklinde. Hangisine kolay ulaşırsanız artık. Ama çabuk olmalısınız. Ama önvesinde kuşlara iyot takviyesi yapın. Eczaneden iyot lügol damla alıp çeyrek suluğa 1 damla katarak verin bir deneyelim işe yarama ihtimali var.
Hemen yapıyorum teşekkürler. Kapsülü alabilirim muhtemelen. toz haline getirip Suyun içine koyacağım da ondaki oran nedir?

İyot ile aynı anda yapılabilir mi? İyottan sonra antibiyotik için bir kaç gün beklemeli mi?

Önce 2 gün iyot düzelme olmazsa iyotu kesip hemen antiniyotik başlarsınız.

İkisi de olur dozu ona göre ayarlarız

4 saat susuz bırakın demiştim unuttunuz sanırım. İyot uçucudur 3 saat sonra alıp 2-3 saat susuz bıraktıktan sonra yeni su hazırlayın 👍 yarın da eşit aralıklarla 2 kez taze verin.

4 saat susuz bırakın demiştim unuttunuz sanırım. İyot uçucudur 3 saat sonra alıp 2-3 saat susuz bıraktıktan sonra yeni su hazırlayın 👍 yarın da eşit aralıklarla 2 kez taze verin.
Şu an hazırladım. O zaman bu şekilde başlatıyorum.

İyot ile ilgili son sorum. Sağlıklı kuşa da koyayım mı? Zararlı olur mu? İki farklı kafese koydum çünkü. Sağlıklı erkek için iyot zehirlenmesi olmasın sonra

Şu an hazırladım. O zaman bu şekilde başlatıyorum.

İyot ile ilgili son sorum. Sağlıklı kuşa da koyayım mı? Zararlı olur mu? İki farklı kafese koydum çünkü. Sağlıklı erkek için iyot zehirlenmesi olmasın sonra
Hocam mineral takviyesi yapıyoruz sonuçta. Multi vitamin versem zararı olur mu diye sormak gibi birşey. Sağlıklı olana yarım suluk 1 damla şeklinde koysanız yeter. Hasta olana biraz fazla veriyoruz ki tepkisini görelim 👍

Hocam selamlar
İyotub kuşlarda bu kadar etki ettiğini bilmezdim. 2 gün söylediğiniz gibi verdik. 4 saat susuz bırakıp, verip 3 saat susuz bırakıp verme şeklinde. Kuş adeta kendine geldi. Büyüdü güzelleşti tüyleri bile düzeldi sanki. Teşekkür ediyorum gerçekten. Hızlı nefes alma olayı bitti. Kafesin altına gelmiyor. Büyük kafeste denemedim gerçi ama uçması bile hızlandı adeta.

Şimdi nasıl ilerleyelim? Şu an iyotlu su azıcık kaldı. Normal vitamin de yok kullanmadım. Antibiyotiğe gerek var mı hala? Son durumu paylaşıyorum.

İyottan önceki halini tekrar göndereyim.

Düzelmesine sevindim 👍 15-20 günde bir tam suluğa 1 damla iyot verirsiniz bundan sonra.
Size şu kadarını söyleyim 10 veteriner dolaşsaydınız yüksek ihtimalle 10 farklı antibiyotik kullandırırlardı sonuç itibariyle de kuş boğularak ölürdü.
Yaptığımız şey kuşu nefesine dolayısıyla da oksijene kavuşturmak oldu. Geçmiş olsun.
Bu arada probiyotik ve vitamin desteklerini de düzenli yapmayı unurmayın..

Düzelmesine sevindim 👍 15-20 günde bir tam suluğa 1 damla iyot verirsiniz bundan sonra.
Size şu kadarını söyleyim 10 veteriner dolaşsaydınız yüksek ihtimalle 10 farklı antibiyotik kullandırırlardı sonuç itibariyle de kuş boğularak ölürdü.
Yaptığımız şey kuşu nefesine dolayısıyla da oksijene kavuşturmak oldu. Geçmiş olsun.
Bu arada probiyotik ve vitamin desteklerini de düzenli yapmayı unurmayın..

Evet olurdu gerçekten teşekkürler. 15-20 aralıklar verirken yine susuz bırakma taktiği yapmalı mı? İyot Uçucu dediğiniz için kafama takıldı o konu.

2 günde bir sularını değiştiriyorum. Vitaminlerini de yenileyerek tabii. Normal mi bu?

Son olarak iyot ile vitaminler aynı kapta verilirse sorun olur mu?

Tekrar teşekkürler

Evet olurdu gerçekten teşekkürler. 15-20 aralıklar verirken yine susuz bırakma taktiği yapmalı mı? İyot Uçucu dediğiniz için kafama takıldı o konu.

2 günde bir sularını değiştiriyorum. Vitaminlerini de yenileyerek tabii. Normal mi bu?

Son olarak iyot ile vitaminler aynı kapta verilirse sorun olur mu?

Tekrar teşekkürler
İyot katılmış suya hiçbir şey katılmaz. Su her gün yebilenmeli yazın günde iki kez bile yenilenebilir.
Vitamin katılmış su 6 saat durmalı sonra yenilenmelidir. Her halükarda en geç her gün su yenilenmelidir 👍 kullandığınız vitamin hangisi ?

İyot katılmış suya hiçbir şey katılmaz. Su her gün yebilenmeli yazın günde iki kez bile yenilenebilir.
Vitamin katılmış su 6 saat durmalı sonra yenilenmelidir. Her halükarda en geç her gün su yenilenmelidir 👍 kullandığınız vitamin hangisi ?
Gold wings immune system pembe küçük kutu

Ve gold wings multivitamin yeşil kutu.

Bunları karışık olarak katıyorum. 2 günde bir tam kaba 8-9 damla kadar. Her gün yenilerim artık. Oranım doğru mu peki?

Vitamin kattıktan sonra hemen veriyorum kuşlara.

Geri