Karadeniz Pet

Muhabbet Kuşu İsimleri

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
711
Muhabbet Kuşu İsimleri

Muhabbet kuşu isimleri dendiği zaman aklımızda klişe isimler belirmektedir. Fakat günümüzde nasıl insan isim çeşitliliğinde artış bulunuyorsa, muhabbet kuşu isimlerinde de artış bulunmaktadır. Üstelik muhabbet kuşunuzun ismini rengine ve türüne göre seçebiliyorsunuz artık. Böylece birçok kuş isminden kendi muhabbet kuşunuzun rengine ve türüne göre isimleri tercih ederek muhabbet kuşunuzu özel yapabilirsiniz. Aşağıda bulunan listelere göre, muhabbet kuşunuzun rengine, türüne ve veya dişi ve erkek cinsiyetine göre tercih yapabilirsiniz. Muhabbet kuşu sahiplenen aileler öncelikli olarak kuşlarına bir isim vermek isterler. Kolay bir seçim gibi görünse de minik dostlarımıza özel olan bir isim bulmak aileleri zorlaştırabilir. Bu nedenle muhabbet kuşunuza isim koyarken zorlanmayın diye kuş isimleri belirli kategorilere ayrılmıştır. Muhabbet kuşunuza isim verirken dikkat etmeniz gereken 3 kategori bulunur. Bunlar;

· Renk

· Cinsiyet

· Eğitim

Konuşma eğitimi verilen muhabbet kuşlarına isim koyarken biraz daha özenli davranılması gerekilmektedir. Böylece eğitim sırasında kuşunuz, kolay söylenebilen C,B,K ve S harflerini daha rahat söyleyecektir. Buna göre bir isim verdiğinizde kuşunuz ismini hızlı bir şekilde öğrenecek ve konuşmaya başlaması kısa sürecektir.

Cinsiyete Göre Muhabbet Kuşu İsimleri

Cinsiyete göre muhabbet kuşu isimleri;

· Dişi muhabbet kuşu ismi

· Erkek muhabbet kuşu ismi

Dişi muhabbet kuşu isim önerileri; alya, altın, nigar, yasmin, ninem, nesli, şeker, sarı, çiçek, tarçın, cankuş, cici, maviş, nadide, mutlu, sürmeli, zakkum, aşkım, aygız, kınalı, rezzan, bici, beyaz, maşuk, pufuduk, cansın, çimen, balım vb.

Erkek muhabbet kuşu isim önerileri; bakır, paytak, sürmeli, serseri, maviş, şımarık, çıtçıt, çılgın, cingöz, cincan, fıstık, cimbom, kekik, paşa, ogluş, oğlum, balon, bal, başkan, bambo, böcük, benekli, behlül, boncuk, Cankat, ceviz, bayram, cesur, bulut vb.

Rengine Göre Muhabbet Kuşu İsimleri

Rengine göre muhabbet kuşu isimleri;

· Açık yeşil muhabbet kuşları için isim (çimen, biber, marul)

· Kobalt mavi muhabbet kuşları için isim (mavili, boncuk)

· Gri muhabbet kuşları için isim (kirli, tozlu)

· Lutino muhabbet kuşları için isim (orkide, güneş)

· Albino muhabbet kuşları için isim (coco, bulut)

· Tepeli muhabbet kuşları için isim( wolverin, tepeli)

Olarak gruplandırılmaktadır. Bu kategoriler sayesinde muhabbet kuşunuza isim koyarken hiç zorlanmazsınız.
 
çok bilgilendirici ve yararlı olmuş :)
 
Renk, cinsiyet ve türüne göre isim koymak en iyisi bence. Ben kendi albino kuşuma muhabbet kuşu isimleri ararken epey zorlanmıştım ancak kulağınıza hoş gelen ismi koymak en doğrusu bence.
 

Benzer konular

Geri
Üst