Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu ısırmaya başladı

majer

Yeni Üye
Katılım
14 Kas 2016
Mesajlar
59
Tepkime puanı
6
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır birlikte olduğumuz erkek muhabbet kuşu kafesindeyken parmağımı yaklaştırdığım anda saldırıya geçiyor ve bazen hafif bazen sert ısırıyor kerata:) hatta kafesin içindeki salıncağını düşürüp benim onu alıp takacağım zaman yine saldırıyor :) alırken yavruydu en fazla 2 aylıktı sanırsam 5 6 aylık oldu acaba ergenlikten mi ? çünkü gaga taşına kur falan yapıyor garip garip sesler çıkarıp tüylerini kabartıyor.Sizce neden ısırıyor.
 
Kuşunuz artık mekânı sahipleniyor ve oraya hakimiyetini her fırsatta ilan ediyor. Bence bu tutum kuşun artik büyüdüğünü gösteriyor fakat hala tam bir yetişkin değil. Bir ay sonra eşe atabilirsin
 
Şimdi tam bana alışmışken eşe atmak istemiyorum,benim merakım bu baskınlığını nasıl yumuşatabilirim.
 
Yakinda duzelir ama eş şart bir zamandan sonra ya kizginliginin gecmesini bekleyeceksiniz yada bir es alip kurtulacaksiniz mumkunse esini kendi secsin:)
 
Yakinda duzelir ama eş şart bir zamandan sonra ya kizginliginin gecmesini bekleyeceksiniz yada bir es alip kurtulacaksiniz mumkunse esini kendi secsin:)
Zaten hiç susmuyor yanına ikincisini aldımıydı artık kavga ederiz gibime geliyor:) yıllarca tek besleyenler nasıl yapıyor peki.Tamam bencillik ediyoruz sırf kendi zevkimiz için alıp kafese kapatıp yarım saat bir saat ilgilenmeyi ona yetermiş gibi davranıp üstüne üstlük insan gibi konuşturmaya çalışıyoruz:) neyse en güzeli eş almak sanırım :)
 
Geciyor bir zaman sonra bu durum devam etmiyor :) ama alin yani es alsanizda yine aybi sekilde olabikirsiniz.
 
Geri
Üst