Muhabbet kuşu kaçtane kızgınlık yumurtası yapar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eee

Yeni Üye
Bundan 2 buçuk ay önce evdeki erkek kuşumun yanına bi dişi kuş aldım
Ama dişi kuş erkek kuşun yanına gelmesine izin vermiyor hemen vuruyor 2 aydır gözlemliyorum hiç bi şekilde eş tutma belirtisi yok
Birgün kafesi yine kontrol etmek için gitiğmde dişi kuş kafesin tabanına yumurtlamıştı 1 gün yatıktan sonra daha yatmamaya başladı daha sonra o yumurtayı yedi yani kafese baktığımda yumurta yoktu
Ama kuşumun anüs bölgesi yine şişti bende bidaha yumurtlar diye gidip yuvalık aldım 2 gün sonra 2. Yumurtasınıda yaptı ve onu da yedi daha sonra bı 6 gün sonra bidaha yumurtladı ama bu yumurtanın üstüne yatıyo bugün üçüncü günü
Benim anlamadıgım konu bu kuş eş tutmadan bu kadar kızgınlık yumurtası nasıl yapıyor ve 3 tane yapması normalmidir?

Kızgınlık yumurtası olduğundan emin misiniz? Erkek kuşla aynı ortamda serbest geziyor mu? Belki siz görmeden çiftleşme olmuş olabilir.
Eğer kızgınlık yumurtası ise,gün ışığını azaltın. Bununla alakalı konu paylaşmıştım buraya linki atıcam okursunuz üzerine tıklayıp. Yazılanlara dikkat edin.
Ve,kuşun beslenme programını yazın. Eğer yiyorsa mineral ihtiyacını karşılamak için yemiş olabilir. Detaylı bilgi verin. Nasıl yem veriyorsunuz,vitamin mineral probiyotik vs veriyor musunuz,kuşlarınız kaç gr ağırlığında...

Kuşlar eş tutsa birbirlerine yem kusarlar ama oda yok hiç birbir yanına gitmiyolar zaten yanyana gelince kavga ediyorlar kalamar kemiği kuş kumu kafesimden eksik olmuyor eksstra yeşilikte veriyorum

Kuşlar eş tutsa birbirlerine yem kusarlar ama oda yok hiç birbir yanına gitmiyolar zaten yanyana gelince kavga ediyorlar kalamar kemiği kuş kumu kafesimden eksik olmuyor eksstra yeşilikte veriyorum
Kuş kumu vermeyin. Kalamar de tek başına yeterli değil.
Şu yazıyı okuyun ve gereken ürünleri alıp, yazıda yazılan programda düzenli kullanın rutin.

Çiftleşme konusunda şüpheniz varsa,çiftleşmiş olabilirler diyorsanız bilginiz yoksa,yumurtalar 1 haftalık olunca karanlıkta telefonun flaş ışığını tutarak kontrol edin,damarlaşma varsa doludur. Yani çiftleşmeden kaynaklı döllü yumurtalardır. Eğer damarlanma yoksa boştur. 1 hafta-10 gün olunca kontrol edin.

Geri