Emre Özcan
Meraklı Üye
Akvaryumdaki gibi kafes içi ıstııcı bir cihaz var mı arkadaşlar , veya yöntemler vs.
Onunla ilgili bilgim yok ama sürekli kapısı kapalı olan oturma odasında tutuyorum ben. Sabah işe giderken perdeyi açıyorum ev güneş alsın diye, onu da pencere ve kapıdan uzak orta sehpaya koyuyorum. Üstüne de arkasını kapatacak bir havlu ile örtüyorum. Herhalde yeterlidir diye düşünüyorum. Hem ışık alıyor, hem güneş görüyor, hem de sıcak kalıyor oda.
Seramik ısıtıcılar var kafes içinde kullanılabilen.
https://www.google.com/search?q=kafes+içi+seramik+ısıtıcı&espv=2&biw=1366&bih=638&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjHy_-43uvPAhVHWBoKHZybCFkQsAQIJw#imgrc=y-QEehYIjQ1VmM:
Merhaba,
Benim bidiğim kadarıyla muhabbet kuşları 15 dereceye kadar problem çıkarmıyor. Ben geçen kşı sorunsuz ve kayıpsız atlattım ama 15 derecenin altına düşürmedim genelde çok soğuklarda sadece bir hafta falan bayağı soğuk oldu 9 10 derecelere düştü çok şükür vitamindi limondu atlattım. Kuşlarda ani sıcaklık değişikleri olmadığı sürece sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ama kuşlar gündüz sıcak gece çok soğuk ile karşılaşırlarsa o sorun olacaktır. Yani kuşlar nasıl alışırsa öyle gider. Eğer kuşlarınızın olduğu odayı sürekli 15 20 derece ayarında tutamayacaksanız ısıtma olayına hiç girmeyin derim.
Böyle yapacağına kendi odandaki kalorifer peteğine al bir termostat 15 nereceye ayarla daha mantıklı değilmi.hocam okul sebebiyle başka şehirde oluyorum , devamlı olarak kontrol edemem havlu vs.
yinede teşekkürler aklıma bir fikir geldi onu yapacağım kesin çözüme ulaşaırım sanırım
teşekkürler hocam , seramik ıstııcı aklıma getirdiniz sayenizde güzel bir fikirim var
hocam başka şehirde yaşıyorum okul sebebiyle yurtta kalıyorum
kuşlarımda benim odamda , doğalgazıda normal olarak benim odamda kapalı , oturma odasındada devamlı rahatsız edilirler ,
ben olsam zaten böyle ısı sorunu olmayacaktı , aklıma bir fikir geldi eğer düşündüğüm gibi olursa ısı problemini çözmüş olacağım ,
bir ısı sensörü olan termostada seramik ısıtıcı takacağım . 75 watt lık bir seramik ıstııcı yeterli olacaktır veya oda ıstıcı lamba olabilir seramik ıstıcı yerine
75 watt bir seramik ıstıcıyı 24 saat yaksam
75 w = 0,075 x 24 = 1,8 kwh elektrik yakarım günlük ,
1,8 kwh x 30 = 54 kwh eder aylık
54 kwh x 0,40 = 21 tl lik aylık elektrik harcamam olur .
termostad her dakika çalışmayacağına göre 10-15 tl lik bir elektrik harcamam olur kuşlarım için.
böylelikle doğalgazı açmaktan daha karlı olur![]()
Böyle yapacağına kendi odandaki kalorifer peteğine al bir termostat 15 nereceye ayarla daha mantıklı değilmi.
saolun önerileriniz için,Şunuda unutma kafes ve çevresini ısıtacak diye bır durum yok o ısıtıcı durmadan çalışır gün boyu odadın tatmını ısıtmaya çalışacağından termostatın hiç elektriği kesmeyecek. Ama ben kafesi bir kutu içine alırım diyorsan o başka
Tamam bir anlat merak ettim kendin yap olaylarını severim
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi