Muhabbet kuşu kursak mantarı

Sabah akşam her ikisine de verin günde 2 damla. Aynı şeyleri yazdırmayın bizlere lütfen. 1 damla kullanın desek başında derdik zaten.
Tedavi günde 2 damla(sabah 1 akşam 1 damla) toplam 14 gün.
Tamam hocam kusura bakmayın çok panik oldum 3 gündür aşırı stres oldum o yüzden biraz fazla sordum özür dilerim.Suan ilk damlayı saat 16.15 ye verdim ikinciyi kaçta vereyim? İki doz arası kaç saat olmalı

Tamam hocam kusura bakmayın çok panik oldum 3 gündür aşırı stres oldum o yüzden biraz fazla sordum özür dilerim.Suan ilk damlayı saat 16.15 ye verdim ikinciyi kaçta vereyim? İki doz arası kaç saat olmalı
Gece yatmadan evvel saat 9 gibi verebilirsiniz. Yarın ise sabah erkenden verin saat 7-8 gibi olabilir. Akşam 8-9 da yine verin bu şekilde devam edin.
Yalnız şunu söyleyeyim. Eğer kuşlarınız zaten sularından içiyorlar ise ilacı ağızdan değil suyuna katıp verin,günde 2 kez suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın.
50 ml içme suyu içerisine 6 damla mantar ilacı katın karıştırın kaşıkla. Gece suluk kafeste çıkarılsın. Sabah 8 gibi falan ilaçlı suyu hazırlayın kafese takın. Akşama doğru saat 5 gibi falan eski suyu dökün ve yeniden ilaçlı su hazırlayın günde 2 kez yani.
Ama sularından içtiklerindrn emin olun. İçmeleri gerek ki ilaç faydalı olsun.

Evet hocam

İlaç sonrası hemen
Soluk borusuna kaçmış olabilir. Biraz gözlemleyin. Birkaç gün geçmesine rağmen devam ederse antibiyotik başlamamız gerekebilir. Çünkü akciğerlere sıvı kaçması enfeksiyon oluşturabilir bu durumda da antibiyotik kullanılır,aspirasyon pnömonisi denir buna. Umarım kuşta böyle bir sorun olmaz.
Ağızdan veremiyorsanız suyuna katın.

Gece yatmadan evvel saat 9 gibi verebilirsiniz. Yarın ise sabah erkenden verin saat 7-8 gibi olabilir. Akşam 8-9 da yine verin bu şekilde devam edin.
Yalnız şunu söyleyeyim. Eğer kuşlarınız zaten sularından içiyorlar ise ilacı ağızdan değil suyuna katıp verin,günde 2 kez suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın.
50 ml içme suyu içerisine 6 damla mantar ilacı katın karıştırın kaşıkla. Gece suluk kafeste çıkarılsın. Sabah 8 gibi falan ilaçlı suyu hazırlayın kafese takın. Akşama doğru saat 5 gibi falan eski suyu dökün ve yeniden ilaçlı su hazırlayın günde 2 kez yani.
Ama sularından içtiklerindrn emin olun. İçmeleri gerek ki ilaç faydalı olsun.
Hocam suya ilaç katınca hiç içmedi sari kuş oyuzden damla vermiştim yani onu denemiştim genzine kaçmasına dikkat ediyorum damlayı dile koyuyorum yinede suya mi katayim

Soluk borusuna kaçmış olabilir. Biraz gözlemleyin. Birkaç gün geçmesine rağmen devam ederse antibiyotik başlamamız gerekebilir. Çünkü akciğerlere sıvı kaçması enfeksiyon oluşturabilir bu durumda da antibiyotik kullanılır,aspirasyon pnömonisi denir buna. Umarım kuşta böyle bir sorun olmaz.
Ağızdan veremiyorsanız suyuna katın.
Suan düzeldi ötüyor mutlu videodan sonra bir daha yapmadı o sesi

Hocam suya ilaç katınca hiç içmedi sari kuş oyuzden damla vermiştim yani onu denemiştim genzine kaçmasına dikkat ediyorum damlayı dile koyuyorum yinede suya mi katayim
4 saat falan susuz bırakıp ilaçlı suyu hazırlayın ve kafese takın,içer diye düşünüyorum. Susuz kalması içmesini sağlayabilir. Bunu bir deneyin

Sizce
Bundan sonra suya katarak verin. Şimdi suşuklarını alın 4 saat suya ulaşamasınlar. Sonra yarım suluğa 8 damla katarak verin. İlacı soluk borusuna kaçırırsınız falan daha kötü olur.
Videoda gordunuguz kadarıyla kaçmış mi soluk borusuna 😭 çok stres oldum aslında dilini damlatiyorum ilacı ama kaçmış mıdır böyle ses çıkardı çünkü https://streamable.com/ihvr5u

4 saat falan susuz bırakıp ilaçlı suyu hazırlayın ve kafese takın,içer diye düşünüyorum. Susuz kalması içmesini sağlayabilir. Bunu bir deneyin
Tamam o zaman aksamki dozdan 4 saat önce suyu alayım ve ilacı Katip suyu koyayım inşallah içer bir kaç yudum

Aspirasyon pnömonisi, yiyecek, içecek, kusmuk veya tükürük gibi maddelerin yanlışlıkla akciğerlere kaçması sonucu meydana gelen bir akciğer enfeksiyonudur. Belirtileri, aspirasyonun ne kadar büyük olduğuna ve hangi maddelerin akciğerlere kaçtığına bağlı olarak değişebilir.
İşte aspirasyon pnömonisinin yaygın belirtileri:
* Öksürük: Genellikle balgamlı ve kötü kokulu bir öksürük görülür.
* Ateş ve titreme: Vücudun enfeksiyonla savaştığının bir işaretidir.
* Nefes darlığı ve hızlı nefes alma: Akciğerlerin yeterli oksijen alamadığının bir göstergesidir.
* Göğüs ağrısı: Genellikle derin nefes alındığında veya öksürüldüğünde kötüleşen bir ağrı hissedilebilir.
* Hırıltılı solunum: Solunum sırasında duyulan ıslık benzeri bir sestir.
* Yutma güçlüğü: Aspirasyona neden olan temel sorunlardan biri olabilir.
* Yorgunluk ve genel halsizlik: Vücudun enfeksiyonla savaşması nedeniyle ortaya çıkar.
* Ciltte morarma (siyanoz): Vücudun yeterli oksijen alamadığının ciddi bir işaretidir.

Bunlar olacak mı bakalım bir müddet gözlemleyin.

Aspirasyon pnömonisi, yiyecek, içecek, kusmuk veya tükürük gibi maddelerin yanlışlıkla akciğerlere kaçması sonucu meydana gelen bir akciğer enfeksiyonudur. Belirtileri, aspirasyonun ne kadar büyük olduğuna ve hangi maddelerin akciğerlere kaçtığına bağlı olarak değişebilir.
İşte aspirasyon pnömonisinin yaygın belirtileri:
* Öksürük: Genellikle balgamlı ve kötü kokulu bir öksürük görülür.
* Ateş ve titreme: Vücudun enfeksiyonla savaştığının bir işaretidir.
* Nefes darlığı ve hızlı nefes alma: Akciğerlerin yeterli oksijen alamadığının bir göstergesidir.
* Göğüs ağrısı: Genellikle derin nefes alındığında veya öksürüldüğünde kötüleşen bir ağrı hissedilebilir.
* Hırıltılı solunum: Solunum sırasında duyulan ıslık benzeri bir sestir.
* Yutma güçlüğü: Aspirasyona neden olan temel sorunlardan biri olabilir.
* Yorgunluk ve genel halsizlik: Vücudun enfeksiyonla savaşması nedeniyle ortaya çıkar.
* Ciltte morarma (siyanoz): Vücudun yeterli oksijen alamadığının ciddi bir işaretidir.

Bunlar olacak mı bakalım bir müddet gözlemleyin.
Arada bir böyle
Ama mesela iki dk sonrada böyle

Ciddi bir problem yok gibi. Suluklarını hala almamışsınız ama.

Hocam mantarlar öldükçe onları rahatsız eder yaydıkları toksin, mide bulandırır kötü hissettirir. Siz ilacı suya katarak devam edin. İçmediler diye temiz suya geçmeyin mutlaka içecek sabredin.

Tamam hocam valla çok sağolun sizler iyi ki varsınız 🙏🏼🙏🏼 birde hocam veteriner bana forminal multivitamin aminoasit vermişti bunu ne zaman kullanayım? Birde kuş kumu alayım mı ben önceleri hiç kullanmadım bagirsaklari tıkar demişti biri beni korkutmustu
Hocam mantarlar öldükçe onları rahatsız eder yaydıkları toksin, mide bulandırır kötü hissettirir. Siz ilacı suya katarak devam edin. İçmediler diye temiz suya geçmeyin mutlaka içecek sabredin.

Grit kum alınabilir ama şart değildir. Bazı kumların taşlıkta tıkanıklığa neden olma ihtimali var ama grit kumlar öyle değil.

Grit kum alınabilir ama şart değildir. Bazı kumların taşlıkta tıkanıklığa neden olma ihtimali var ama grit kumlar öyle değil.
Hocam mavi kuşun hastalığı ilerliyor belki normaldir tabi şuan ki hali böyle yem yedikten sonra böyle kusma hareketi yaptı dışkı resmide atıyorum saat 17 de sulukları almıştım kafeslerden 21 de Triflucanki su koyun demistiniz onu yapicam ama mavi kuşa isterseniz daha hızlı ve etkili olacaksa ağzına da damlatabilirim
Kuşun videosu https://streamable.com/iyjwpl
Dışkısı

Geri