honorlessness
Yeni Üye
Flash dan kör olmaz. Elinize aldığınız için hırpalanmış veya aşırı korkmuş olabilir
Flash dan kör olmaz. Elinize aldığınız için hırpalanmış veya aşırı korkmuş olabilir
Olabilir hocam yani düzelir insallah diye ümit ediyorum siz daha iyi bilirsinizŞok yaşamış olmalı.
Hocam kusun son durumu bu sekildeKahramanmaraş için bilmiyorum maalesef.
Tamam,bakalım veteriner ne diyecek,muayene sonrası gelişmeleri ne dediğini buraya yazın,ilaç verirse ismini öğrenin ve ne dozajda kullanılmasını söylediğini vs buraya yazın. Röntgen çektirebilirseniz görüntüyü de telefonunuza alın. Veterinere her şeyi eksiksiz anlatın bu arada,çok su içiyorsa bundan bahsedin,şişliğin yeni olduğundan bahsedin.
Hocam kusun son durumu bu sekilde
![]()
Veterinere goturemedim fakat mesaj attım. Mantar kursağın iç kisminda olur dıstan görülmez dedi ama bu hayvanın sorununun mantar oldugunu dusunmuyorum
Hocam kusun son durumu bu sekilde
![]()
Veterinere goturemedim fakat mesaj attım. Mantar kursağın iç kisminda olur dıstan görülmez dedi ama bu hayvanın sorununun mantar oldugunu dusunmuyorum videoyu izlerseniz anlarsiniz karnindaki şisliğin içi sıvı dolu. Su vermistim surup verdigim kucuk pipet tarzı şeyle biraz ıslandı sağı solu. Karnı daha net gorunuyor sırt üstu elime yatırdım. O şişliği kontrol ediyorum boyle yağ gibi su gibi, elimle ufak bastırınca kıpır kıpır boyle o icindeki yapı hareket ediyor sanki yağ bezesiymis gibi.
videoyu izlerseniz anlarsiniz karnindaki şisliğin içi sıvı dolu. Su vermistim surup verdigim kucuk pipet tarzı şeyle biraz ıslandı sağı solu. Karnı daha net gorunuyor sırt üstu elime yatırdım. O şişliği kontrol ediyorum boyle yağ gibi su gibi, elimle ufak bastırınca kıpır kıpır boyle o icindeki yapı hareket ediyor sanki yağ bezesiymis gibi.
Yok hocamİlaçla değişim beklemeyin zaten. Şişlik kursakta değil göğüste en başından beri tahmin ettiğim gibi. Çok yüksek ihtimalle lipom yani yağ bezesi var. Bu kuşun beslenme düzenin çok hassas ayarlanması gerekiyor. Yukarıda size önerdiğim ürünleri temin ettiniz mi ?
Kuş için olumcul tehlikeli midir bu lipom yağ bezesiİlaçla değişim beklemeyin zaten. Şişlik kursakta değil göğüste en başından beri tahmin ettiğim gibi. Çok yüksek ihtimalle lipom yani yağ bezesi var. Bu kuşun beslenme düzenin çok hassas ayarlanması gerekiyor. Yukarıda size önerdiğim ürünleri temin ettiniz mi ?
Hayır hızlı ölümcül sonuç beklenmez ama yaşam kalitesini çok olumsuz etkiler. 200 kilo bir insan gibi şuan o kuş. Dolayısıyla hastalıklara yatkınlık, hareketlerinde kısıtlılık, uçmada zorlanma vs gibi sorunlar doğurur.Kuş için olumcul tehlikeli midir bu lipom yağ bezesi
Eyvallah hocamHayır hızlı ölümcül sonuç beklenmez ama yaşam kalitesini çok olumsuz etkiler. 200 kilo bir insan gibi şuan o kuş. Dolayısıyla hastalıklara yatkınlık, hareketlerinde kısıtlılık, uçmada zorlanma vs gibi sorunlar doğurur.
Siz dediğim takviyeleri alın ve sık sık ama çok zorlamadan uçmaya teşvik edin. Ne kadar uçarsa o kadar iyi olur.
Kuşa yağsız tohum ağırlıklı bir diyet oluşturmalısınız. Ve tohumları çimlendirerek veemelisiniz. Bol bol taze temiz sebze yemeli. Yeşil sebzeler özellikle. Ayrıca omega 3 takviyesi de iyi gelir ona. Epa/dha içeriği yüksek bir omega 3 takviyesi.
Bir nevi insanlardaki akdeniz diyetine benzer bir uygulama + uçurma yaparsanız zamanla düzelme ihtimali var.
Yeni oldu diyor ama. Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük lipom olur mu? Kist veyahut böbrek hastalığı olabilirHayır hızlı ölümcül sonuç beklenmez ama yaşam kalitesini çok olumsuz etkiler. 200 kilo bir insan gibi şuan o kuş. Dolayısıyla hastalıklara yatkınlık, hareketlerinde kısıtlılık, uçmada zorlanma vs gibi sorunlar doğurur.
Siz dediğim takviyeleri alın ve sık sık ama çok zorlamadan uçmaya teşvik edin. Ne kadar uçarsa o kadar iyi olur.
Kuşa yağsız tohum ağırlıklı bir diyet oluşturmalısınız. Ve tohumları çimlendirerek veemelisiniz. Bol bol taze temiz sebze yemeli. Yeşil sebzeler özellikle. Ayrıca omega 3 takviyesi de iyi gelir ona. Epa/dha içeriği yüksek bir omega 3 takviyesi.
Bir nevi insanlardaki akdeniz diyetine benzer bir uygulama + uçurma yaparsanız zamanla düzelme ihtimali var.
Hocam ben ne zamamdan beri var bilmiyorum bu hastaliğin yeni farkettim yani belki 1 aydan beri var kuşu takip edemedigimden bilmiyorum.Yeni oldu diyor ama. Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük lipom olur mu? Kist veyahut böbrek hastalığı olabilir
Siz dediklerimi yapın aksatmadan ve geç kalmadan. İhmale gelmez bu durum.Hocam ben ne zamamdan beri var bilmiyorum bu hastaliğin yeni farkettim yani belki 1 aydan beri var kuşu takip edemedigimden bilmiyorum.