Muhabbet kuşu kursak şişmesi

Şişlik ne zamandır var? Yeni mi oldu? Yoksa uzun zamandır böyle mi yani örneğin 1 senedir böyle mi ?
Kesinlikle bir senedir yok olsa cok daha onceden farketmişimdir. Dedigim gibi kusa bakamiyorum yemini suyunu degistiriyordum sadece. Belki 1-2 haftadır boyledir.

Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın. Birisini alın ama.
Sonra kuşun ağzına sabah 1 damla,akşam 1 damla günde 2 kez kullanın. 14 gün devam ediniz. Eğer kuş zaten suyundan içiyor ise ilacı ağzına değil de suyuna katabilirsiniz. 50 ml içme suyuna 6 damla ilaç ekleyin.
Buraya da gelişmeleri yazın.

Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın. Birisini alın ama.
Sonra kuşun ağzına sabah 1 damla,akşam 1 damla günde 2 kez kullanın. 14 gün devam ediniz. Eğer kuş zaten suyundan içiyor ise ilacı ağzına değil de suyuna katabilirsiniz. 50 ml içme suyuna 6 damla ilaç ekleyin.
Buraya da gelişmeleri yazın.
Eyvallah cok tedekkur ederim

Rica ederim. Ve size bir şey daha söyleyeceğim. Kuşun ne kadar su içtiğini de gözlemleyin. Her gün suluğu yıkayıp içine içme suyu koyun(çeşme olmaz).
50 ml içme suyu koyun suluğa. İçine 6 damla ilaç ekleyin.
Sabah koydunuz diyelim, eve gelince suluğa bakın bariz bir azalma var mı suda? Örneğin yarısına yakın içmiş mi suyu gözlemleyin. Çok su içiyorsa böbrek hastalığına işaret eder,çok su içen kuşun dışkısı da sıvı olur.
Buna bakmamız lazım. 1 senedir yok birkaç haftadır böyledir dediniz,kursak mantarı oabilir durumu da olduğundan size ilaç önerdim. Eğer sorun kursak mantarı ise ilaç kullanımı sonrası normalde düzelme olur.

Kursak mantarı(candida) kursağa yerleşir ve gaz üretir,kursağı balon gibi şişirir. Sizin durum yeni başlamış olabilir. Dediğim gibi triflucan almaya bulmaya çalışın bu ilaç daha etki alanı geniştir. Bulamazsanız mikostatin alın.

İmkan varsa sabah ve akşam suyu yineleyin. Örneğin sabah 7 de ilaçlı suyu hazırlayıp kafese taktınız diyelim. Akşam 7 de eve geldiniz. Suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın veyahut akşam ilacı 1 damla olarak ağzına damlatın yuttuğundan emin olun,sadece 1 damla olacak ama. Verir vermez hemen kusar çıkarır ise ilacı 1 damla olarak yeniden verin. Bu şekilde düzende programa devam edebilirsiniz 14 gün olarak.
Aksama olmamalı ilaç vermede..
Geceleri uyuduğu zaman suluğu kafesten çıkarın sabah ilaçlı suyu hazırlayıp kafese takın,susadıysa gelip ilaçlı sudan içer böylece.

İmkan varsa sabah ve akşam suyu yineleyin. Örneğin sabah 7 de ilaçlı suyu hazırlayıp kafese taktınız diyelim. Akşam 7 de eve geldiniz. Suyu döküp yeniden ilaçlı su hazırlayın veyahut akşam ilacı 1 damla olarak ağzına damlatın yuttuğundan emin olun,sadece 1 damla olacak ama. Verir vermez hemen kusar çıkarır ise ilacı 1 damla olarak yeniden verin. Bu şekilde düzende programa devam edebilirsiniz 14 gün olarak.
Geceleri uyuduğu zaman suluğu kafesten çıkarın sabah ilaçlı suyu hazırlayıp kafese takın,susadıysa gelip ilaçlı sudan içer böylece.
Tamamdır hocam tekrardan tesekkur ederim

Trifulucan bulamadım mikostatin aldım suyuna damlatıcam gece eve gidince. Bu arada suyu fazla iciyor kuş cunku her gun bakiyorum gozle gorulur sekilde suda azalma var bu kadar icmesi normal degil diyordum. Ben degilse evdekiler degistiriyordu suyu. Gece suyuna damlatıp sabahta degistirip yine damlatırım.

Ha bide eğer sorunu mantar değilse ne yapacağım ?

Ha bide eğer sorunu mantar değilse ne yapacağım ?
Mantar olmasa bile mantar ilacı ağır ilaç değildir,kullanıp duruma göre bakıcaz. Mantar ise tedavisi bu zaten. Eğer değilse,böbrek problemi varsa o zaman kanatlılardan anlayan iyi bir veterinerin görmesi gerekiyor röntgen çekinerek bakılması lazım. Tümör de olabilir bir ihtimal. Siz bi ilacı kullanın,dediğim gibi durumun seyrine göre anlarız.

Size tavsiyem bu arada powerchol, sedochol ve Carnisspeed sipariş edin. Powerchol dışındakileri Bölünmüş olarak bulabiliyorsunuz. Her birinden 20-30 ml yeterli olur.

Fazla su tüketimi varsa böbrek pronlemi veya karaciğer problemi var. Hatta ikisi birden de olabilir.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz iyi bir klinik önerebiliriz belki. Kanatlıdan anlayan vet bulmak kolay değil çünkü.

Kahramanmaraş için bilmiyorum maalesef.
Yakınlarımda markasi veteriner kliniği var internetten baktım guzel olumlu yorumlar var klinik hakkında. Anladigim kadariyla kanatli hayvanlara da bakıyorlar galiba.
Tamam,bakalım veteriner ne diyecek,muayene sonrası gelişmeleri ne dediğini buraya yazın,ilaç verirse ismini öğrenin ve ne dozajda kullanılmasını söylediğini vs buraya yazın. Röntgen çektirebilirseniz görüntüyü de telefonunuza alın. Veterinere her şeyi eksiksiz anlatın bu arada,çok su içiyorsa bundan bahsedin,şişliğin yeni olduğundan bahsedin.

Kahramanmaraş için bilmiyorum maalesef.

Tamam,bakalım veteriner ne diyecek,muayene sonrası gelişmeleri ne dediğini buraya yazın,ilaç verirse ismini öğrenin ve ne dozajda kullanılmasını söylediğini vs buraya yazın. Röntgen çektirebilirseniz görüntüyü de telefonunuza alın. Veterinere her şeyi eksiksiz anlatın bu arada,çok su içiyorsa bundan bahsedin,şişliğin yeni olduğundan bahsedin.
Hocam kuşun bogazinin altina telefon flaşı ile bakmayi denedim gozune işik geldi biraz. Elimi yaklastiriyorum tepki falan vermiyor. Kafes icinde hareket etmiyor boyle ayakçalığında duruyor düşecek gibi olurken tutunuyor geri. Flaştan kör olma ihtimali nedir?

Flash dan kör olmaz. Elinize aldığınız için hırpalanmış veya aşırı korkmuş olabilir.

Geri