Karadeniz Pet

Muhabbet kuşu neden mama yemez!!

Bihteroztrk

Yeni Üye
Katılım
5 Ara 2016
Mesajlar
15
Tepkime puanı
2
muhabbet kuşum erkek daha alalı ıkı ay felan oldu ılkkez bugun mama yaptın ıcınde yumurta sarısı beyazı bebe bıskuvısı ve havuç koydum ama hıc yemedı sonra da üzüldüm ac kalıcak dıye yemını verdım neden yemıyor yada alısırmı?
 
Daha az önce Bersan yazdi:

''Mamayı yedirtmek baya zor bazen inatla yemiyorlar genelde yiyen kuşlardan görünce fikirleri değişebiliyor. Mümkün olduğunca ince kıyım yapmaya çalışın ve bebe bisküvisi etimek irmik oranını biraz daha arttırak azcık daha kuru mama dozajını yakalamaya çalışın. 4- 5 saat aç bıraktıktan sonra mamalığa değilde yere gözlerinin görebileceği bir kısma geniş ağızlı dökmeden yiyebilcekleri bir kaya koyup deneyebilirsiniz. Çok ıslak olmasın mama özellikle.''
 
Muhabbet kuşları alışkanlıklarını kolay kolay değiştirmezler. Onutanıyorsanız mama yemesini de sağlarsınız. Mesela en sevdiği tohumu tespit edip 1-2 gün o tohumdan hiç vermeyin. Sonra mamayı az miktarda hazırlayıp içine o tohumdan bir tutam katın. kuş tohumu görebilsin. Kuş tohumlara ulaşayım derken ufaktan mamayı da yiyecek ve tadına alışmaya başlayacaktır. Welli bey'in dediği gibi hafif nemli olsun mama ıslak olmasın. bir kaç gün ısrarla bu şekilde deneyin eninde sonunda yiyecektir. Bu yöntemle kuşu aç bırakmak zorunda da kalmazsınız.
 
Benimki henüz akıllı yemlikten bile yemeğe başlamadı :) 4 gün oldu ara ara yemliyorum acıksında akıllı yemlikten yesin diye ama aç kalırım akıllı yemliğe yanaşmam diyor hergele :)
 
Geri
Üst