Muhabbet kuşu tüy mantarı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mervest
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mervest

Yeni Üye
Katılım
5 Haz 2025
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Merhaba daha önce yazmıştım kuşumun tüylerinin ucu kısalı uzunlu yanmış erimiş gibi akar dediler ivermectin içerikli ense damlası yaptık ama geçmedi tüy mantarı olabilir diye düşünüyorum böyle bir şey yaşayan oldu öu ya da ne kullanabilirim?
 
Ense damlasını kaç doz yaptınız ve ne zaman uyguladınız ? Kuşun genel bealenme diyetini de yazın
 
2 doz yaptım 2.dozu 1 ay önce yaptım ölçeği var günlük değişiyor yeni normal yem hafta sa bir dal darı haftada 2 3 kere sebze meyve ya da yumurta veriyorum az az yiyor
 
B vitamini kullandık ama veteriner A vitamini ya da multivitamin vermemi söyledi
 
A vitamini değilde multi vitamin olabilir. Sizin yerinizde olsam med tolyamin forte haftada 2-3 kez haftada 1 de multi vitamin kullanırdım. Haftada en az 2 defa da probiyotik. ( prozim plus veya probac 1000 )

Tüye yönelik olarak nekton q, mutavit veya vitabol iyi vitaminlerdir. Geniş içeriklilerdir ve yoğun konsantrasyonlulardır.
 
Neden görüntü paylaşmıyorsunuz
 
A vitamini değilde multi vitamin olabilir. Sizin yerinizde olsam med tolyamin forte haftada 2-3 kez haftada 1 de multi vitamin kullanırdım. Haftada en az 2 defa da probiyotik. ( prozim plus veya probac 1000 )

Tüye yönelik olarak nekton q, mutavit veya vitabol iyi vitaminlerdir. Geniş içeriklilerdir ve yoğun konsantrasyonlulardır.
Probiyotik yemine karıştırıyorum bide multivitamin deneyeceğim fazla kullnmayın karaciyerine zararlı dedi veteriner vitamin yerine sebze meyve verin dedi veriyorum çok yemesede yiyor aslında görünürde tek sıkıntı tüylerinde kendisi yapıyor ama kaşıntıdan mı yapıyor yoksa stresli alışkanlık mı yaptı anlamadın neşesi keyfi yerinde oynuyor,konuşuyor yeme içmede de sorun yok
 
Vitaminler tek seferde yüksek doz verilmediği sürece zararlı değildir. Düşük dozda sık sık vermek meyve yemesi gibidir zaten. Düşük doz vitamin zararlıysa meyve de zararlı demek gerekir.

Bence mutlaka kullanılmalı. Az doz ama sık sık. Haftada bir 1 suluğa 10 damla vitamin katmak yerine haftada 3 kez her seferinde 3 damla vitamin katmak çok daha mantıklıdır.
 
Daha ön

daha önceki yazım da paylaşmıştım şu an da nasıl paylaşıldığığı hatırlayamadım ondan
Geçmiş yorumlarınıza baktım 1 tane bile görüntü paylaşmamışsınız.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
 
Geri
Üst