Muhabbet kuşu uyurken ses çıkarıyor, hapşırıyor.

ardadmn35

Yeni Üye
merhabalar, 2 tane muhabbet kuşum var birisi sağlıklı sıkıntı yok, erkek olanı geceleri uyurken bazen vikvik bazen tıktık ses çıkarıyor, gündüzleri de ince bir sesle hapşırıyor, neden olabilir, evin biraz daha sıcak bir yerine götürdüm şuan kafesi. Vitamin alıp sularına damlatmayı düşünüyorum.

Kuşun güncel videosunu(video sesi açık) ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Bu arada elinizde iyot lugol solüsyon var mı?

Kuşun güncel videosunu(video sesi açık) ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Bu arada elinizde iyot lugol solüsyon var mı?

solüsyondan elimde yok maalesef. Sarı olan kuş, videodaki gibi gagasını açıyor nadiren öğürüyormuş gibi. Tık tık ses çıkarıyor uyurken şuan.

Sarı kuş şişman duruyor. Hassas teraziniz varsa iki kuşu da tartın, kaç gr çıktığını buraya yazın.

Eczaneden iyot lugol %2 alın.
%2 lik bulamazsanız %5 lik alın. Alınca buraya haber verin dozajı yazarız

Suluğu alın 4 saat susuz kaldıktan sonra 50 ml suya 1 damla. Gece uyamadan önce suluğu tekrar alığ sabah yine 50 ml suya 1 damla katarak verin. Harın akşam gelişmeleri yazın.

aldım hocam %2, kuşları da tartıp yazacağım şimdi.
Tamamdır. Selçuk Bey'in yazdığı gibi kullanın,kullandıktan sonra bize bu gece ve de yarın güncelleme yapın sorunun düzelip düzelmediği ya da gerileme olup olmadığı hakkında. Yarın da güncel 5-6 adet dışkının fotosunu paylaşın flaşsız ve yeni video paylaşın.

Tamamdır. Selçuk Bey'in yazdığı gibi kullanın,kullandıktan sonra bize bu gece ve de yarın güncelleme yapın sorunun düzelip düzelmediği ya da gerileme olup olmadığı hakkında. Yarın da güncel 5-6 adet dışkının fotosunu paylaşın flaşsız ve yeni video paylaşın.
tamamdır, 60 gram geldi bu arada sarı olan.

tamamdır, 60 gram geldi bu arada sarı olan.
60 gr obez demek. 40 grama kadar inmesi lazım. Sarı kuştaki nefes sorunu obezite kaynaklı olabilir,obezite nefes darlığı yapar ağızdan nefes almak durumunda kalınabilir.
Zayıflaması lazım. Kuşlarınızın beslenme programını buraya detaylıca yazar mısınız,hangi yemi veriyorsunuz markalı ise yazın,ekstra tohum gıda sebze meyve vs veriyorsanız yazın,ne kadar haftalık ne verdiğinizi.. Multivitamin,probiyotik gibi takviyeleride veriyorsanız nasıl programda ne dozajda kullandığınızı markasıyla beraber buraya yazınız. Ayrıca kuşlarınızda kusma var mı

60 gr obez demek. 40 grama kadar inmesi lazım. Sarı kuştaki nefes sorunu obezite kaynaklı olabilir,obezite nefes darlığı yapar ağızdan nefes almak durumunda kalınabilir.
Zayıflaması lazım. Kuşlarınızın beslenme programını buraya detaylıca yazar mısınız,hangi yemi veriyorsunuz markalı ise yazın,ekstra tohum gıda sebze meyve vs veriyorsanız yazın,ne kadar haftalık ne verdiğinizi.. Multivitamin,probiyotik gibi takviyeleride veriyorsanız nasıl programda ne dozajda kullandığınızı markasıyla beraber buraya yazınız. Ayrıca kuşlarınızda kusma var mı
Gardenmix 1kglık paketlerden veriyorum, bazen mor şeritlilerden bazen turuncu olanlardan oluyor, haftada birkaç kez marul veriyorum birkaç parça, bunların dışında bir şey vermedim hiç. Kusma şuanlık görmedim ikisinde de.

Gardenmix 1kglık paketlerden veriyorum, bazen mor şeritlilerden bazen turuncu olanlardan oluyor, haftada birkaç kez marul veriyorum birkaç parça, bunların dışında bir şey vermedim hiç. Kusma şuanlık görmedim ikisinde de.
Gardenmix pembe platin serisine geçin elinizdekiler bitince ve sabit olarak aynı seriden devam edin. Dal darı vermeyin obezite yapar.
Probiyotik ve multivitamin almak lazım ve de karaciğer koruyucu. Selçuk bey önerilerde bulunur size.
Ama siz önce iyotu bir kullanın,mineral sonuçta,iyot da gereklidir sağlık için. Sesin guatr kaynaklı olup olmadığını tespit etmek lazım.

Gardenmix pembe platin serisine geçin elinizdekiler bitince ve sabit olarak aynı seriden devam edin. Dal darı vermeyin obezite yapar.
Probiyotik ve multivitamin almak lazım ve de karaciğer koruyucu. Selçuk bey önerilerde bulunur size.
Ama siz önce iyotu bir kullanın,mineral sonuçta,iyot da gereklidir sağlık için. Sesin guatr kaynaklı olup olmadığını tespit etmek lazım.
merhabalar tekrardan, dediğiniz gibi iyotu verdim 2 sefer içti iki kuş da, sarı olanın uyurken ses yaptığını şuan duymadım fakat videodaki gibi hapşırıyor hâla, bir de bazen kafasını sürtüyor demirlere, mavi kuşda bir sıkıntı yok. Dışkılarını ayırt edemedim toplu attım. Videoda da hapşırığı belli oluyor. İyota devam mı ediyim, nasıl yapmalıyım. Bu arada elimde goldwingsin immune system vitamini de var kullan derseniz.

Kuş 60 gr demiştiniz dimi ? Kilodan kaynaklı olabilir. Birkaç gün gözleyelim. İlaç başlamak da gerekebilir dışkılar kötü ama sebebi kilo olabilir.

Son düzenleme:
İyotu iki kere içti derken 2 gün mü içti demek istediniz ?

Kuş 60 gr demiştiniz dimi ? Kilodan kaynaklı olabilir. Birkaç gün gözleyelim. İlaç başlamak da gerekebilir dışkılar kötü ama sebebi kilo olabilir.
evet yanlış ölçmediysem 60 olması lazım. İyotu dediğiniz gibi dün akşam 4 saat suluğu alıp sonra verdim bir de gece alıp bu sabah verdim ikisinde de koyduğum gibi içtiler.

Bugün gün boyu sulukta iyot yok muydu yani ?

Obez kuşun ağız içini damak kısmını dilin altı falan oralara bakar mısınız beyaz ya da sarı lezyon var mı ? Ağzında koku var mı?

Geri