Muhabbet Kuşum Çok Halsiz

esincicikuş

Yeni Üye
Dünden beri muhabbet kuşum çoook halsiz. Tüyleri kabarık. Ara ara köpüksü şekilde kusuyor. Zaten iştahsız. Kafası ve gaganın yan tarafındaki tüyler sarıydı ve yapışıktı herhalde kustuğundan bulaştı. Ben de onu sıcak suyla hafif nemlendirip yapışıklığını açtım daha rahatladı ve aynı şekilde kafasını ve gagasının yan taraflarını kaşımamı istiyor kaşıyınca rahatlıyor. Dışkısını az yapıyor ama yaptığında da suluydu. İki üç gün öncesinde zaten dışkı kahverengiydi ama sonraki gün düzelmişti. Şimdi ise dediğim gibi. Acaba ne yapılabilir o benim her şeyim 😢

Hızlıva yapılacak ilk şey eczaneden mikostatin veya trifuculan alıp yarım suluğa 8 damla katarak vermek. Hızlı olmalısınız olabildiğince hızlı başlayın tedaviye. Suyunu 12 saatte 1 taze ilaçlı suyla değişin.

Hocam acaba kursak mantarından mı şüpheleniyorsunuz? Dışkısı da büyük sulu biraz da koyu

Bir buçuk gündür belirtileri vardı üstte bahsettiğim gibi. Son olarak göğüs ön kemiği hafiften ele geldi. Mikostatin aldım sizin yazdığınız gibi uyguladım acaba kaç gün kullanılması gerek

Bir buçuk gündür belirtileri vardı üstte bahsettiğim gibi. Son olarak göğüs ön kemiği hafiften ele geldi. Mikostatin aldım sizin yazdığınız gibi uyguladım acaba kaç gün kullanılması gerek
En az 10 gün kullanılır. 3. Günden itibaren her gün gelişmeleri yazın ona göre süreyi belirleriz. Gerekirse 14 gün kullanırız.

Kuşun görüntüsünü paylaşın. Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.
Kuşun ağzının içini kontrol edin peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı, ağzının içinde,kusmuğunda veya dışkılarında koku var mı bakın.. Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin.

Kafesini temizledim. Kuşumun kendisi yem kırmak istemediğini fark edince ben kendim kırdım öyle verdim o zaman yedi. Yani aslında iştahsızlık evet yine biraz da olsa var ama kırık yem yiyebiliyor baya ayrıca akşama doğru da kendisi biraz kırarak yemeye başladı. Bugün kusma bir kere oldu zaten az oldu kokusuna bakamadım maalesef. Ağzında peynirimsi pamuk lezyonlar göremedim. Koku da çok duymadım. Ard arda olan öğürme kusma refleksi bugün olmadı. Dışkısı yine az ve yaparken sallanarak yapıyor ama akşama doğru sıklığı bir tık arttı. Sabah dışkısının çıktığı yer ve aşağısı baya yeşildi ılık pamukla silmeye çalıştım. Şimdi ise çok çok az yeşillik var. Bugün fazlasıyla mineral taş bloktan yedi. Ama halsizliği yine var, baya uyuyor ve sesi az çıkıyor ötmüyor sesini çok özledim. Tüyleri yine kabarık. Boynumun altında uyuyor kedi gibi gün boyu 5-6 kere öyle oldu şu anda da öyle uyuyor bilmiyorum üşüdüğü için mi öyle? Ayakları da çok az soğuk. Su içtiğini görmedim o yüzden bugün mikostatini bir damla ağızdan verdim. Ne şekil vermem gerek şu içmemeye devam ederse? Multivitamin vermeme gerek var mı?

Görsel olarak aktarmaya çalıştım ama hata verdi. O yüzden link aşağıda.

Sabah akşam 1'er damla içirin. Yuttuğundan emin olun. Suyuna da 3-4 damla damlatabilirsiniz.

Kafesini temizledim. Kuşumun kendisi yem kırmak istemediğini fark edince ben kendim kırdım öyle verdim o zaman yedi. Yani aslında iştahsızlık evet yine biraz da olsa var ama kırık yem yiyebiliyor baya ayrıca akşama doğru da kendisi biraz kırarak yemeye başladı. Bugün kusma bir kere oldu zaten az oldu kokusuna bakamadım maalesef. Ağzında peynirimsi pamuk lezyonlar göremedim. Koku da çok duymadım. Ard arda olan öğürme kusma refleksi bugün olmadı. Dışkısı yine az ve yaparken sallanarak yapıyor ama akşama doğru sıklığı bir tık arttı. Sabah dışkısının çıktığı yer ve aşağısı baya yeşildi ılık pamukla silmeye çalıştım. Şimdi ise çok çok az yeşillik var. Bugün fazlasıyla mineral taş bloktan yedi. Ama halsizliği yine var, baya uyuyor ve sesi az çıkıyor ötmüyor sesini çok özledim. Tüyleri yine kabarık. Boynumun altında uyuyor kedi gibi gün boyu 5-6 kere öyle oldu şu anda da öyle uyuyor bilmiyorum üşüdüğü için mi öyle? Ayakları da çok az soğuk. Su içtiğini görmedim o yüzden bugün mikostatini bir damla ağızdan verdim. Ne şekil vermem gerek şu içmemeye devam ederse? Multivitamin vermeme gerek var mı?

Görsel olarak aktarmaya çalıştım ama hata verdi. O yüzden link aşağıda.

Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın

Tamamdır sabah akşam bir damla vererim ve peçete serip dışkı kontrolü yaparım. İlaç dışında vitamin verilmeli mi

Tamamdır sabah akşam bir damla vererim ve peçete serip dışkı kontrolü yaparım. İlaç dışında vitamin verilmeli mi

Elbette vitamin gereklidir. Multivitamin ve probiyotik takviyesi alın. Kanatlı oil vitabol ve kanatlı oil prozim probiyotik temin edebilirsiniz kendi sitesinden. Benim bütçem çok yok derseniz Röhnfried marka(Alman malıdır) Gervit multivitamin(30 ml), Entrobac probiyotik(20 gram) alabilirsiniz. Bt Amin forte de alın (30 ml).
Röhnfried yetkili Tokat il bayiliği olan Karadenizpet.com dan alabilirsiniz.

Muhabbet kuşuma bugün multivitamin verdim suyuna karıştırdım. İlacını da verdim bir damla. Sabah ve öğlen iyiydi iki kere cicikuş da dedi. Yem de yedi. Akşama doğru halsizlik uyku hali arttı ve yem çok yemedi. Gün boyu dışkı sıklığı geçen günlere göre daha fazlaydı ve sulu da değildi ve büyük de değildi çok önceki günlere nazaranama daha da siyahlaştı. Dışkısını yine poposunu sallayarak yapıyor. Suyunu içti baya. Kafasını kaşımama izin veriyor. Sadece sıcağı çok istiyor hep boynumun altına girmeye çalışıyor orada uyuyor yakınımıza gelmeye çalışıyor. Ayakları da biraz soğuk. Halsizliğinde uyuklamada bir azalma çok olmadı
Tekrardan resim olarak göndermeye çalıştım ama olmadı yine linkten attım dışkı fotoğrafını.

Son düzenleme:
İki gündür tedavisini aksatmadım ve iki gündür çok iyi eski haline döndü. Dışkı rengi simsiyah değil ama koyu yeşil sadece. Onun dışında yazdığım gibi eski haline geri döndü. Bir de zayıfladı. İlaç vermeye kaç gün daha devam etmem lazım acaba

Sevindim düzelmesine. 7 güne tamamlayın tedaviyi. 5. Gün tüm kafes ekipmanı ve kafesi dezenfekte edin ki hastalık tekrarlamasın. İyileşme hızlı başlamış şanslısınız bu konuda.

Geri