Muhabbet kuşum donup kalıyor , nedeni ne olabilir ?

Muhabbet kuşum toplamda tespit ettiğim kadarıyla 3-4 kez birden hafif öne eğilerek donup kalıyor .

Bir çok ihtimal var özellikle B vitaminleri olmak üzere vitamin eksikliği olabilir, epilepsi benzeri norölojik problemi olabilir, karaciğer yetmezliği olabilir. Takviye kullanıyor musunuz ne doz ve sıklıkta ?

Eski konunuz vardı,kuşunuzun geçmiş durumunu paylaşın karaciğer sıkıntısı var demiştik sanırım sizin kuşa. Bunu hatırlatın ki hiçbir şey yokmuş gibi konu açmayın,dön başa durumu olmasın.

Eski konunuz vardı,kuşunuzun geçmiş durumunu paylaşın karaciğer sıkıntısı var demiştik sanırım sizin kuşa. Bunu hatırlatın ki hiçbir şey yokmuş gibi konu açmayın,dön başa durumu olmasın.
Oğlumun sorunları için çok şey söylendi :

(1)Fosfor oranı yüksek dışkılıyor beyazı fazla vitamin mineralle bir alakası olmaz
Hafif köpük var parazit kaynaklı yada fazla mineral taşı yada kalamar kemiği tüketimine bağlı bu şekilde dışkı görülebilir

2)Restart life diye bir ürün
Hepatoproctective, immunstumulant
Karaciğer ve pankreas desteği
Kür şeklinde verilen bir ürün
Kuşlarda kan alıp biyokimya bakamadığımız için dışkının beyazından yola çıkarak karaciğeri desteklemek amaçlı bu şekilde tedaviye başladım bozulan bir enzim aktivitesi varsa onu düzeltmek amaçlı başladık tedaviye

3)kusun sadece sindirim sisteminde biraz sorun var
petshoptan açık beyaz darı isteyin muhabbet kuşu için rengi sarı değil beyaz olacak
yarım kg beyaz darı alın
yarım kg kanarya yemi aspur
250 gram soyulmus yulaf

4)Kuşunuzda mantar olabilir bu nedenle antibiyotik kullandıralım ve b 12 vitamin takviyesi yapalım , bir de probiyotik ve mineral verelim .önce kuşumuz stresten tüylerini yoluyor ve duvarları yiyor o nedenle mineral verelim dendi . Sulu dışkı fotoğraflarına idrar yapmış dendi .

3 gün boyunca antibiyotik kullandık , b vitamini , mineral ve probiyotik veriyoruz dışkısı düzeldi , kaç gündür yakalayıp ilaç verdiğimiz için stresliydi o nedenle bizden kaçıyordu ve bir gün boyunca çok fazla yem yedi , bir iki kez kuru bir şekilde mamasını tane tane çıkardı , bir aylık gözlemimde de 4-5 kez rastladığım şekilde bir donup kalma farkettim .

Ne olduğuna dair sorduğum sorulara çok farklı teşhisler konuldu ve ilaçlar verildi . Hatta bir ara benim tedirginliğime bile bağlandı . Çok fazla kişiye sordukça da kaygılanmaya başladım , yanlış ilaç kullanımına mı neden oluyorum çocuğumda diye . O nedenle hikayeyi başından sonuna kadar anlatmak istemedim .

Yukarıdaki farklı görüşleri/tespitleri kimler koydu? Veteriner mi hepsi?

Tamam tek tek ele alalım o zaman. Mineral veya kalsiyum (kalamar kemiği) taşınız var mı ve kuş sık tüketti mı?
Dış parazit damlası yapıldı mı hiç?

2.ye geçtik. Veterinerin verdiği takviyeleri kullandınız mı? Evetse,olumlu değişme oldu mu bir nebze olsun? Dışkılar düzeldi mi?

Ak darıya geçtiniz mi ?

4. ye geçtik. Mantar hastalığında antibiyotik değil antifungal ilaç kullanılır. Antifungal ilaç kullandınız mı? Antibiyotik adı ne ve ne dozajda verdiniz ?

Kuşun güncel videosunu (kuyruğu da görünsün yandan) ve de son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın.

Geri