Muhabbet kuşum eğiliyor

Ömer uğur

Yeni Üye
Muhabet kuşum 3 yaşında sağlıklı mutlu bir kuş ama son günlerde parmakta ve masada böyle eği,iyor gibi oluyor sonra pır yapıyor (tüylerini bareket ettiriyor) eski yerine düzeliyor. Dışkısı güzel, yem yemesi su içmesi güzel suyu çok seviyor o beni korkuttu ama düşündüm çocukken de öyleydi her şeyi gayet iyi ama boyle bi anda gözünü kısarak hafif kanat açarak sadece kafası değil vücud olarak öne eğilil sonra pır yapıp tekrar dikelmesi biraz korkuttu. Uyurken kafesinde ya da kapı kolunda olmuyor sadece düz bi masa ya da parmakta. Sicaktan mı bilmiyorum biraz endişelenmeye başladım.

Not: 1.5 hafta önce tırnağı kesildi 4 parmak ama düzgün bi sorun yok.

Video paylaşınız ve kuşun güncel dışkılarını da.

Foto : hızlı resim com
Video: streamable.com veya YouTube

Büyük ihtimalle sıcaktan uyukkuyor. Sıcakla mücadele için metebolizmalarını yavaşlatırlar. Anlattıklarınızdan bunu sezdim.
Probiyotik veya multi vit takviyesi yapıyor musunuz ?

Bir de arada nefes alıp verirken ağızdan alıp veriyor kuyruğunu çok az yukarı aşağı oluyor.

Sıcaktan yapıyor gibi görünüyor. Daha da bekirginleşirse yazın. Ve kuşa iyıt içerikli nir multi mineral başlayın en yakın zamanda.

Depovit kırmızı toz, versele laga colombine veya kanatlıoil pembe toz olabilir. Karadeniz pet veya grpet ürünlerinde bölünmüş oluyor bazen.

Küçük bir suluk alın kumlukdiye de bilinir. Alt haznesine tozu doldurun sürekli önünde dursun. Suya veya yeme katılmaz. Azaldıkça takviye toz eklersiniz.

Bugün oda da serin ama parmağım da böyle yapıyor bi de yapmadan önce kızma sesiyle bağırıyor. Oun dışı yemek yerken, kafesteyken,oyun oynaması falan yerinde ama anlamıyorum bu kadar eğilmesi kanatları oynuyor hafif de sinirlenmesi korkutuyor.

Klima mı ya da vantilatör mü çalışıyor odada?

Bugün oda da serin ama parmağım da böyle yapıyor bi de yapmadan önce kızma sesiyle bağırıyor. Oun dışı yemek yerken, kafesteyken,oyun oynaması falan yerinde ama anlamıyorum bu kadar eğilmesi kanatları oynuyor hafif de sinirlenmesi korkutuyor.
Yavaştan kızgınlaşmaya başlıyor. Biraz kilolu görünüyor zayıflarsa iyi olur.

Geri