Muhabbet Kuşum Halsiz

Kuşun vücudunu kontrol ettiniz mi? Serbest miydi ? Bir yerlere çarpmış olabilir.
Kuşu elinize alıp kanatların altını üstünü,kuşun diğer bölgelerini kontrol edin kanama vs var mı diye..
Ayak altlarına da bakın kıymık,kanama vs var mı..
Ağzının içine bakın yabancı madde var mı,koku var mı..
Kuş kafesteydi sabah normaldi evden cıkarken 3 saat önce eve geldim öyle fark ettim

Kuşun vücudunu kontrol ettiniz mi? Serbest miydi ? Bir yerlere çarpmış olabilir.
Kuşu elinize alıp kanatların altını üstünü,kuşun diğer bölgelerini kontrol edin kanama vs var mı diye..
Ayak altlarına da bakın kıymık,kanama vs var mı..
Ağzının içine bakın yabancı madde var mı,koku var mı..
Kuş kafesteydi sabah normaldi evden cıkarken 3 saat önce eve geldim

Dışkı yaparsa foto atın. Alabilirseniz eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazarsınız. Ama imkan varsa zaman kaybetmeden veterinere götürün tabiiki kuşlardan anlayan bir veteriner olmasına dikkat edin

Çok sağolun acil bi şekilde alıp dediğiniz şekilde uygulucam bu saatlerde cevremde yok sabaha inşallah bişey olmaz en acil şekilde götürücem bilgilendiricem

Dışkı yaparsa foto atın. Alabilirseniz eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyin. Kuşun ağzına birkaç damla bu karışımdan içirin.
Gelişmeleri yazarsınız. Ama imkan varsa zaman kaybetmeden veterinere götürün tabiiki kuşlardan anlayan bir veteriner olmasına dikkat edin
https://streamable.com/or0sbh şu şekilde şimdi yapmış tekrardan sorunca baktım

Bu dışkı form olarak normal değil ama. Renk olarak da koyu.
Kuşta mikrobik bir hastalık olabilir bakteriyel veya parazit kaynaklı.
Siz yeni dışkı yaparsa onun da fotosunu atın.

Azda olsa baktım hareketlendi kafesin altında yürüyor hafiften titreme var gibi

Geri