Zmra
Yeni Üye
Merhaba 3-4 gündür 4 yaşındaki erkek muhabbet kuşum hasta. Hastalığın başlangıcında normal kusmasından farklı olarak kusmaya başladı. Onun haricinde kabarıklık ve ishal vardı. Sürekli uyuma halinde duruyor. Yem yemiyordu. Kuşum sürekli yem seçtiği için hasta numarası yapma alışkanlığı var. Yemini değiştirince düzeliyordu. Yemini vs değiştirdim ancak yine yemeyince gerçekten hasta olduğunu anladık. Durumun ciddiyetini anlayınca kuşlarım hep hastalandığında götürdüğüm kuşçuya götürdüm. (Yaşadığım bölgede kuş veterineri olmadığı için tek çare olarak.) Kuşuma flagly antibiyotik hapını verdi tam suluk suda çeyrek hapı eriterek kafesine taktım. Kuşum seçici olduğu için genelde içmez o yüzden her gün (2 gün) gagasına kuşa zarar vermeden yaklaşık 3-4 damla damlattım. Kuş biraz düzelmeye başlamıştı. Ancak ishal devam ediyordu. Kuşçumuz antibiyotiği 2 gün kullanmamızı söylemişti. 3. Gün yani dün ishali için entrobac probiyotik verdim. İshali düzelmişti ancak kuş hala kabarık hasta gibi. Tamamen halsiz değil uçuyor kaşınıyor. Ancak kafesin tabanına inmeyen kuş kafesin tabanında oturuyor. Ve sürekli kabarık. Bulunduğu odanın sıcaklığı ideal üşüdüğünü zannetmiyorum. Yem yemediği için 2 gündür yumurta haşlayıp sarısını yediriyorum. ( çok fazla yemiyor birazcık gagalayıp bırakıyor.) İshal olduğu için tavsiye üzerine birazcık haşlanmış patates verdim. Bugün dal darı taktım darıyı yedi ancak kabarık olup sürekli uyuması beni çok tedirgin ediyor. Kuşum hiç böyle olmazdı. Ne yapacağımı bilemedim. Diğer kuşumda (2 yaşında erkek sultan papağanı) sürekli yan yana olmalarına rağmen bir hastalık belirtisi yok. Evde herhangi bir hastalık yada cereyanda kalma durumu yok tamamen durduk yere hastalandı. Lütfen yardım edin