Muhabbet kuşum hasta

mustafa_akbas

Yeni Üye
2 tane muhabbet kuşum var aynı kafeste duruyorlar.Dişi olan 2-2,5 yaşlarında, erkek olan 1-1,5 yaşlarında.1 ay önce dişi kafesin köşelerine sinip orada bekliyordu.Biz hasta mıdır diye düşündük ama bir sıkıntısı yok gibiydi ama 1 hafta önce kuş ishal oldu tüylerini kabartmaya başladı çok halsiz sürekli uyuyor veteriner bir antibiyotik ve probiyotik verdi antibiyotiği 2 kere verdik probiyotiği 4,5 defa verdik aynı zamanda pet shoptan ishal ilacı alıp onu da verdik.Ama kuş bugün biraz daha kötü oldu yem yerken veya görünce kusma hareketi yapıyo ama kusmuyo 1,2 tane anca yem yiyor neredeyse hiç yemiyor suyu ise hiç içmiyor kendimiz probiyotikli su ve çok az şekerli su içirdik.Kuşun yemi taze aspur verdik ama onu hiç yemedi o yüzden aspur ve yemini karıştırdık.Suyunda ishal ilacı var.Arkası ishalden dolayı çok kirlenmiş gibiydi ılık su ile temizledik ve kuruladık yanına da pet şişede kaynar suyu çoraba sarıp koyduk.Ama sanki gözlerimin önünde eriyor yem yemiyor ölcek diye korkuyorum bi tavsiyeniz var mı? (Yakınımızda kanatlı kuş uzmanı yok normal veterinere götürdük buralarda kime götürürseniz bunları verir diye antibiyotik ve probiyotik verdi çok hırçın olduğu için antibiyotiği biraz döktük) (Erkek kuş onla aynı yemi aynı suyu içiyor aynı kafeste ama onun bir hastalığı yok)
Düzenleme= Dişi kuş sadece elimize aldığımızda ötüyor yoksa ötmüyor.

Hangi antibiyotiği verdi nasıl verdiniz ? Ağzına damlatarak mı ? Nöbetçi eczaneden teiflucan yoksa mikostatin alın ayrıca denflor da alın ve hızlı olun kuşun durumu kötü anlattığınız kadarıyla kırtarmaya çalışalım.

Hangi antibiyotiği verdi nasıl verdiniz ? Ağzına damlatarak mı ? Nöbetçi eczaneden teiflucan yoksa mikostatin alın ayrıca denflor da alın ve hızlı olun kuşun durumu kötü anlattığınız kadarıyla kırtarmaya çalışalım.
antibiyotiğin adını bilmiyorum ama şırıngada ağzına damlatın diye verdi veteriner ağzına damlattım.

Bu söylediğiniz ilaçları reçete olmadan alabilir miyim ve nasıl kullanmalıyım?

Bu söylediğiniz ilaçları reçete olmadan alabilir miyim ve nasıl kullanmalıyım?
Kuş şuan bu durumda yem verdim çok az yedi birazdan probiyotik vereceğim eczane bulursam alıcam bu gece ilaçları hocam.
Normalde yem yerken kusma hareketi yapjyor ama şuan yapmadı.Erkek olan dişi olan yemezse yemiyor o yüzden ona yedirince erkek te geldi.

Son düzenleme:
Teiflucan yokmuş mikostatin aldım ve denflor aldım hocam.Biz zaten denflor kullanıyormuşuz ama bir tane daha aldım.

50 ml suya 10 damla mikostatin 1/4 denflor katarak verin.

Su içöiyırsa şırıngayla ağzına 1 damla damlatın sabah akşam.

Birşey sürmeye gerek yok önce ılık suyla nemlendirin 30-40 saniye sonra da silin bezle. Popo çevresindeki tüyleri makaslayın kuruyunca çevresinde az miktar makaslasanız yeter maksat yapışmasın. Ayrıca suyuna denflor katın tedavi süresince.

Birşey sürmeye gerek yok önce ılık suyla nemlendirin 30-40 saniye sonra da silin bezle. Popo çevresindeki tüyleri makaslayın kuruyunca çevresinde az miktar makaslasanız yeter maksat yapışmasın. Ayrıca suyuna denflor katın tedavi süresince.
Bugün altını temizledim probiyotik verdim ama uçamamaya başladı önceden çok iyi uçuyodu ama bugün yerden masadaki yuvasına yükselemiyor.Biz tutmaya çalışırken uçamadoğı içşn koşarak kaçıyor hatta.Ne yapmam lazım?

Bugün altını temizledim probiyotik verdim ama uçamamaya başladı önceden çok iyi uçuyodu ama bugün yerden masadaki yuvasına yükselemiyor.Biz tutmaya çalışırken uçamadoğı içşn koşarak kaçıyor hatta.Ne yapmam lazım?
Artık yem de yemiyo yem kabının yanına gidiyor ama oturup geliyor.Yem kabını çıkarıp ona yaklaştırınca kusma hareketi yapıyo 1 tane ya alıyor ya almıyor.Yem yemesi için bir şey yapmalı mıyım?

Veterinerin ilacına devam ediyorsunuz değil mi ? Kaç gün oldu başlayalı ? Hrm veterinerin verdiğine hem mikostatine devam edin. Dışkı resmini de paylaşın.

Veterinerin ilacına devam ediyorsunuz değil mi ? Kaç gün oldu başlayalı ? Hrm veterinerin verdiğine hem mikostatine devam edin. Dışkı resmini de paylaşın.
Veterinerin verdiği antibiyotik bitti 4 gün kullandım bugün bitti.Mikostatine de devam ediyorum.Bugün köpüklü kustu dışkısınıda eve geçince paylaşırım hocam.

Veterinerin verdiği antibiyotik bitti 4 gün kullandım bugün bitti.Mikostatine de devam ediyorum.Bugün köpüklü kustu dışkısınıda eve geçince paylaşırım hocam.
Mimostatinin kaçıncı günü ?

Mimostatinin kaçıncı günü ?
Kusura bakmayın görmemişim hocam mikostatinin 2.günü kuş normalde sürekli uyurdu, yem yemiyordu,su içmiyordu. 3 saat kadar önce köpüklü kustu şuan çok hareketli gereğinden fazla hareketli hatta yem yiyor çok fazla yiyor su içti hiç içmiyordu kendim verşyordum 1 saatte 3 damla,suyunda ishal ilacı var bu arada.Aynı zamanda mikostatinle beraber denflorda kullanıyorum.Neden bilmiyorum çok hareketli hocam.Dışkısınıda sabah eve geçince atacağım ama 2 kuşta aynı kafeste diğerini ayırınca durmuyor su,yem yemiyordu zorunlu aynı kafesteler dışkısını atarım ama hangisinin bilmşyorum ben tüm hepsinş atayım mı?

Kusması büyük ihtimalle mikostatinin fayda sağladığına işaret. Çünkü mantarlar öldükçe toksin yayar ve mide bulantısı yapar. Kuşu kusturur. Kustuktan sonra rahatlayıp hareketlenmiş olabilir. Birkaç gün içinde daha da netleşir durum. Şuan süreç normal gidiyor gibi.

Kusması büyük ihtimalle mikostatinin fayda sağladığına işaret. Çünkü mantarlar öldükçe toksin yayar ve mide bulantısı yapar. Kuşu kusturur. Kustuktan sonra rahatlayıp hareketlenmiş olabilir. Birkaç gün içinde daha da netleşir durum. Şuan süreç normal gidiyor gibi.
Teşekkürler hocam yardım için yarın dışkısını ve durumunu atarım iyi geceler.

Geri