Muhabbet kuşum ishal kabarık ve kaşındıkça kepek döküyor son günlerde sürekli ayaklarına bakıyor

semiya

Yeni Üye
Başlık da bahsettiğim gibi üç gündür ishal dal darı verdim sitede önerilen probiyotik den aldım verdim şimdi dışkıladı ve su gibi doğal elma sirkesi aldım vermeli miyim mantar yapar vermeyin demişlerdi ama benim kuşum mantar olan bi kuşla temasa geçti daha yeni almıştık görümcem kendi kuşunu getirmiş bana sormadan kuşun gagasında bi tuhaflık vardı hemen araştırdım mantarmış bu kuş hasta vs dedim şimdi benim kuşunda gagası eskisi gibi pürüzsüz değil o kuştan bi hastalık mı aldı nedir ben ne yapmalıyım birde fotoğraf ekleme nasıl yapılıyor telefondan giriyorum ekleyemedim

Foto için hızlı resim com,
Video için streameble com ya da youtubeyi kullanabilirsiniz.

Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını paylaşın. Dışkısında veya ağzında kötü koku var mı? Kursakta şişlik? Kusma?

Son düzenleme:
Mantar şüphesi yok şimdilik.
Dışkılar da toparlanabilir 3 gün art arda probiyotik verin her gün yenisini hazırlayarak.
Hangi probiyotik var elinizde ne ölçüde kullandınız?
Kuş ne kadar su içiyor çok mu? Fazla su tüketimi de veya marul gibi şeyler de fazla sulu dışkıya sebep verebilir.
Gagasında da anormal bir durum görmedim.
Kuşunuz tüy dökümünde ise kepek gibi şeylerin dökülmesi ve halsizlik ve dışkı bozuklukları olabilir. Haftada 2 kez B vitamini komplex verin tüy dönemlerinde.
Kuşun güncel videosunu da görelim.

Röhnfried entrobac aldım mercimek tanesi kadar dedi satıcı 100 ml su kabına atıp verdim suyu bence normal tüketiyor gibi ilk zamanlar dışkısı daha katı gibiydi tüylerine yapışıyordu cumartesi gerwit w verdim dün probiyotik verdim ekstra marul vs vermiyorum yemiyor. Tüy dökümünde olduğunu nasıl anlarım ilk defa bakıyorum tüy döküyor yerler hep tüy çok kaşınıyor b vitamini de almıştım daha vermedim röhnfriedin https://streamable.com/catp1g şimdi elime yem çıkardı böyle ilk defa yaptı böyle bişey

Kuşta bir sorun yok gibi duruyor. Sadece sanki biraz kilolu. Carnisspeed ve sedochol ile destekleyin onu. Haftada en az 2 deda da probiyotik verin. Bol bol uçmaya teşvik edin.

Röhnfried entrobac aldım mercimek tanesi kadar dedi satıcı 100 ml su kabına atıp verdim suyu bence normal tüketiyor gibi ilk zamanlar dışkısı daha katı gibiydi tüylerine yapışıyordu cumartesi gerwit w verdim dün probiyotik verdim ekstra marul vs vermiyorum yemiyor. Tüy dökümünde olduğunu nasıl anlarım ilk defa bakıyorum tüy döküyor yerler hep tüy çok kaşınıyor b vitamini de almıştım daha vermedim röhnfriedin https://streamable.com/catp1g şimdi elime yem çıkardı böyle ilk defa yaptı böyle bişey
Yani ciddi bir durum ben de görmedim. Kur kusması yapıyor tahminen. Kuru ve az taneli kusması kur kusmasında olur. Fakat salyalı köpüklü sarı renkli veya farklı renkteki salgılarda kusması ve kötü koku olması anormal sayılır. Tüy dökümü olduğunu tüy döktüğünden,vücudunun çeşitli yerlerinde patlamamış diken gibi tüy kapsülleri olduğunda anlayabilirsiniz bu süreç kuşların sancılı sürecidir ve halsizlik olabilir. B vitamini ve güzel bakım gereklidir ki o süreci rahat geçirsin. Tüy dökme döneminde haftada 2 kez B vitamini verilmeli.
Kuşunuzda ciddi bir durum görmedim dediğim gibi,siz probiyotik verin 3 gün toplam. Sonra dışkıları tekrar paylaşırsınız.
Ayrıca 100 ml suya gerek yok,50 ml içme suyuna pirinç tanesi kadar entrobac atın karıştırın. 1 gün sulukta kalabilir en fazla. Günlük her zaman suluğu temiz su ile yıkayın ve içine temiz içme suyu koyun.

Tamam ikisini de alırım kullanımları nasıl olacak bir de eczaneden mi alıcam probiyotik de veririm kilo nasıl oldu anlamadım kafesi sabah açar hiç kapatmam uçar sürekli şuan bile uçuyor

Hassas teraziniz varsa kuşu ölçün.
Carni speed ve Sedochol Karadenizpet.com veya Grpet ürünleri online mağazadan alabilirsiniz isterseniz,her birinden 20 veya 30 ml almanızı yeterli olur.

Yani ciddi bir durum ben de görmedim. Kur kusması yapıyor tahminen. Kuru ve az taneli kusması kur kusmasında olur. Fakat salyalı köpüklü sarı renkli veya farklı renkteki salgılarda kusması ve kötü koku olması anormal sayılır. Tüy dökümü olduğunu tüy döktüğünden,vücudunun çeşitli yerlerinde patlamamış diken gibi tüy kapsülleri olduğunda anlayabilirsiniz bu süreç kuşların sancılı sürecidir ve halsizlik olabilir. B vitamini ve güzel bakım gereklidir ki o süreci rahat geçirsin. Tüy dökme döneminde haftada 2 kez B vitamini verilmeli.
Kuşunuzda ciddi bir durum görmedim dediğim gibi,siz probiyotik verin 3 gün toplam. Sonra dışkıları tekrar paylaşırsınız.
Ayrıca 100 ml suya gerek yok,50 ml içme suyuna pirinç tanesi kadar entrobac atın karıştırın. 1 gün sulukta kalabilir en fazla. Günlük her zaman suluğu temiz su ile yıkayın ve içine temiz içme suyu koyun.
Tamam ben şimdi probiyotik vermeye başlıyım suyunu günlük değiştirip yıkıyorum kefesi de öyle inşallah düzelir keyfi yerinde şimdi üç gün sonra sonucu paylaşırım çok sağolun

Carni speed ve Sedochol Karadenizpet.com veya Grpet ürünleri online mağazadan alabilirsiniz isterseniz,her birinden 20 veya 30 ml almanızı yeterli olur.
Vitaminleri Karadenizpetten temin etmiştim hassas terazi de alayım üç gün sonra dışkıyla kilosunu da paylaşırım iyi günler dilerim sağolun

Carni speed ve Sedochol Karadenizpet.com veya Grpet ürünleri online mağazadan alabilirsiniz isterseniz,her birinden 20 veya 30 ml almanızı yeterli olur
Yukardaki fotolarda yerdekiler gündüz kafestekiler gece dışkısı gündüz bildiğiniz sıvı devam ediyor bu dediklerinizi aldım bi de usnegano aldım bulunsun diye sedochol mu vereyim şimdi üç gündür probiyotik uyguladım dal darı yemeye devam ediyor aspurda aldım ilaçla beraber geldi bugün en son dışkısı https://hizliresim.com/4ew6szt bu şekilde bi böyle bi sıvı halde geliyo son durumunu videoya alayım dedim videonun sonunda ağzından su aktı bu normal mi https://streamable.com/50lcru

Karaciğer dışkıları.. Normal değil.
Ama şunu da sorayım pelet yem kullanıyor musunuz?

Haftada 2 kez sedochol verin 2 hafta kadar. Sedochol ile usnegano karıştırılabilir. Haftada 1 kez de usnegano verirsiniz. Bol hareket etmeli spor yapmalı. Hassas teraziniz varsa bi ölçüm yapın kilosunu.
Dal darı obezite yapabilir, vermeyin hiç.

Pelet yem ne bilmiyodum baktım vermedim şimdiye kadar yararlı bişey mi hassas terazi gelmedi daha gelsin ölçeceğim
Daldarıyı da ishal diye veriyodum keserim vermem veterinerlere pek güvenmiyorum karaciğerine bakılması gerekir mi hocam götüreyim mi

Önce takviye kullanalım,düzelmez ise röntgen çektirip karaciğerine baktırırsınız tabii gidilen klinik kanatlı alanında başarılı olmalı,kanatlı alanında başarılı vet bulmak da zor ülkemizde maalesef. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz belki öneride bulunabiliriz ilerisi için.

Bu arada tuzsuz kavrulmamış kabak içi çekirdeği verebilirsiniz kuşa günde 1 tane,birkaç gün verebilirsiniz. İç paraziti döker. İç parazitte dışkı sıvı da olabilir yani ishalin sebebi parazit de olabilir. Ayrıca elinizde dış parazit damlası var mı veya daha önce hiç yapıldı mı?

İzmirdeyim ben kuş besleyen arkadaşım iki yere asla gitme dedi instagram da bulutun annesi diye birine danıştım buca da bi hastane önerdi ama şikayet çok gelmiş sizin varsa öneriniz ona uyarım hocam

Bu arada tuzsuz kavrulmamış kabak içi çekirdeği verebilirsiniz kuşa günde 1 tane,birkaç gün verebilirsiniz. İç paraziti döker. İç parazitte dışkı sıvı da olabilir yani ishalin sebebi parazit de olabilir. Ayrıca elinizde dış parazit damlası var mı veya daha önce hiç yapıldı mı?
Hiç yaptırmadık öyle bişey ilk defa bakıyorum ben üç haftadır bende alıp kendim uygulayabilirsem marka önerisi alabilirim alıp yapayım hemen

İzmir için ÖZ VET kuş kliniğini önerebilirim. Ama ücretini bir sorun isterseniz.
Ama acele etmeyin gitmek için maddi durumunuz yoksa. Burdan gelişmelere bakarız duruma göre gerekir ise kliniğe götürürsünüz. Şimdilik ciddi bir durum yok.

Geri