Muhabbet kuşum ishal kabarık ve kaşındıkça kepek döküyor son günlerde sürekli ayaklarına bakıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semiya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuşun 20 sn lik bir videosunu paylalır mısınız. Aktifken ve tünekteyken çekin

Dışkılar nasıl peki ?

Dışkılar iyi çok katı değil normal duruyor şuan afyondayım evimize yakın kanatlı vet var gidip göstermeli miyim şuan tüy döneminde çok kepek döküyor bir de bu iç dış paraziti veteriner mi uygulamalı nasıl oluyor bu işler hiç bi bilgim yok hocam ne yapmalıyım
Dışkılar nasıl peki ?

İvermectin etken maddeli bir ilaç ense derisine damlatılmalı. Veterinerde yapabilir sizde yapabilirsiniz. Ayrıca 5 gün üstüste probiyotik verip tekrar dışkı paylaşın. Dışkı tam istediğim gibi değil ama çok kötü de değil. Takipte kalalım.

Tamam bugün probiyotik koymuştum suyuna beş gün devam edip paylaşırım hocam hayırlı akşamlar

İvermectin etken maddeli bir ilaç ense derisine damlatılmalı. Veterinerde yapabilir sizde yapabilirsiniz. Ayrıca 5 gün üstüste probiyotik verip tekrar dışkı paylaşın. Dışkı tam istediğim gibi değil ama çok kötü de değil. Takipte kalalım.
Hocam şehir dışında olduğumdan anca dönüş yapıyorum https://hizliresim.com/bi8fzlt dışkılar bu şekilde işaretlediğim dışkı dün bir iki öyle yaptı çok sertti dışkısı sonra dün marul verdim ilk baştaki en son dışkısı probiyotige devam edeyim mi bir de tüy döneminde b vitamini versem probiyotikle nasıl verilmesi gerek kaç gün arayla

Tüy döneminde haftada 2 B vitamini 3 de probiyotik. P tesi perşembe b vit salı, cuma pazar probiyotik olabilir mesela. Araya bir gün multi vit de eklersiniz mesela c tesi

Gerwit varsa yeterli başka ürüne gerek yok.

Çünkü kuş hasta. Eczaneden triflucan ve bactrim ( reçete istenir ) şurup alıp tedavi başlamalısınız. Ve hızlı olun. Ense damlası uygulamıştınız dimi ?

Selçuk hocam kuşum cigulinin dışkıları çok değişken oldu bir haftadır nerdeyse saatlik farklı dışkılama yapıyor bi katı bi sıvı https://hizliresim.com/tq2ej2n tam bir günlük dışkıları hepsi birbirinden farklı
Karaciğer ile alakalı da olabilir röntgen de çektirin,dışkı ve kursaktan örnek alıp incelettirin.

veterinere götürdüm dün dedim bu ilaçları önerdiler dedim daha etkili antibiyotik vericem takipte kalalım dediler nefesini dinledi hırıltılı dedi verdiği antibiyotigin adı baytril beşe bölüp su ile verin dediler röntgene gerek duymadı kuşun durumu iyi diye bu verdiğini kullanayım mı

Bizim dediğimiz ilaca başlamış mıydınız ?

Geri