Muhabbet kuşum kusuyor

hlalbckc

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumla ilgili ciddi bir durum için deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum.
Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 10 gün önce hastalandı. İlk 3–4 gün hiç yem yemedi, su içmedi. Şırıngayla beslemeye çalıştık ancak verdiğimiz mamayı da kustu. Bu süreçte çok halsizdi, neredeyse sürekli uyuyordu ve ishali vardı. Çok kısa sürede hızlı kilo kaybı yaşadı ve şu an göğüs kemiği belirgin şekilde sivri.
Veterinere götürdüm ancak net bir teşhis konulamadı. Mide bulantısı gibi değerlendirilerek Metpamid verildi. İlacı kullandık fakat asıl sorun düzelmedi ve bu süreçte veterinerden net bir yol haritası da alamadım.
Son birkaç gündür durumu bir miktar toparladı ve kendi kendine tekrar yem yemeye başladı. Ancak yem yemeye başladıktan sonra bir süre dışkısında sindirilmemiş yemler gördüm. Şu an kakası ishal değil ve içinde yem de görünmüyor ama kusma aralıklı olarak devam ediyor.
Ayrıca sık sık yerde dolaşıp yem arıyor, yemliği eşeliyor ve yemleri çok döküyor. Eskisi kadar sürekli uyumuyor ama çabuk yoruluyor. Hasta olduktan sonra normalde yapmadığı halde gelip göğsümde uyuyor (ısı ve güven arayışı gibi düşünüyorum).
Belirtiler mantar kaynaklı olabileceği için mide/kursak mantarı şüphesiyle Mikostatin kullanıyoruz, ancak doğru yolda olup olmadığımızdan emin değilim ve yanlış ilaç vermekten korkuyorum.
Şu anda evde:
Yem+ dal darı veriyorum.
Ortamı sıcak tutuyorum.
Uyurken kafesinin altına sıcak su torbası koyuyorum.
Suyunu her gün tazeliyorum.
Suyuna probiyotik damlatıyorum.
Anlattıklarım kuruma hastalığı / mide–kursak mantarı ile uyumlu olabilir mi?
Bu tabloyu yaşayıp doğru tedaviyle toparlayan oldu mu?
Özellikle Mikostatin’in bu durumda yeterli olup olmadığı ve evde güvenli destek konusunda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Kuşun güncel videosu(video sesi açık olsun) + son dışkılarını flaşsız net şekilde çekip paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Belirtiler megabakteri olabileceğini düşündürüyor. İshal + polifaji + kuruma(zayıflama) net belirtilerdir megabakteride.
Ve tedavisi amphotericin b ile yapılır.

İstediğim görüntüleri paylaşın. Kuşun ağzında veya dışkılarında kötü koku var mı?
Kuş şu an kaç gr ağırlığında?
Ağzının içinde damak kısmında dilinin altında vs yara,pamukçuk lezyon var mı?

Kötü koku yok. Dilini falan da kontrol ettim bir sıkıntı göremedim. Ağırlığını bilmiyorum tartım yok malesef. Yemesinde de bir sıkıntı yok, kusuyor aralıklı olarak ve sürekli bir sıcak yer arıyor evin içi 25-26° olduğu halde. Arada halsiz duruyor arada hareketli

Son düzenleme:
Geri