Muhabbet kuşum mantar olabilir mi

BıcırBıcırık

Meraklı Üye
Muhabbet kuşum ağır bir şekilde tüy dökümünde ve poposuna yapışan dışkıları vardı . sıvı yeşil kakası var .kuşçum eritortek verdi onu kullanıyorum.yem yiyor zayıf değil . Kabarma yok. Ama gagasının içinde beyaz birşeyler var acaba mantar olabilir mi?
(Gagasının oradaki sarı şeyler dal darıymış temizledim)

Son düzenleme:
Öğürme,kusma,iştah ve enerji kaybı,zayıflama var mı? Ağız içinde veya dışkıda koku?

Son düzenleme:
Zayıf değil kustuğunu görmedim sabah dal darı bitirdi geldiğimde ağzından dal darı gibi birşey sarkıyordu eşi birazını yedi ama kakası aynı kakasını yapar iken zorlanıyor https://hizliresim.com/afqt5pl
Kustuğunu görmedim diyorsun ama kuşun durumu kusmuş gibi duruyor.
Ağzında koku var mı kontrol edin.
Öğürme hareketi yapıyor mu?
İlaç kullanılacak gibi duruyor.

İlacın 4. Günü hiç gelişme olmamışsa yazın.

Kuşun durumu gittikçe ağırlaşıyor anlaşılan. Ve bana kalırsa bu kuş kusuyor da.
Eczaneden triflucan şurup alın. 50 ml içme suyuna 6 damla katın. En az 7 gün devam edin ara vermeden. İçmez ise sabah 1,akşam 1 damla ağzına damlatın ilaçtan.
Triflucan bulamazsanız mikostatin alın.

Ayrıca keşke eski durumunu da yazsaydın. Eski açtığınız konunuza baktım az önce. İlaç önerilmiş. Alıp kullanmış mıydınız?

Kuşun durumu gittikçe ağırlaşıyor anlaşılan. Ve bana kalırsa bu kuş kusuyor da.
Eczaneden triflucan şurup alın. 50 ml içme suyuna 6 damla katın. En az 7 gün devam edin ara vermeden. İçmez ise sabah 1,akşam 1 damla ağzına damlatın ilaçtan.
Triflucan bulamazsanız mikostatin alın.
Hocam peki eritrotek e devam edeyim mi

Kuşun geçmiş öyküsünü ve önerilen ilaçları buraya da yazınız.

Video paylaşır mısınız?
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Kuş kesin hasta bence. Ağız içinde bir şeyler var dediniz iyi kontrol edin boğazına falan bakın ağız iç kısımdan. Peynirimsi lezyonlar varsa sarı veya beyazımsı, mantar veya trikomanis olma durumu var ve ilaç kullanmak gerekir. Selçuk bey foruma girince size dönüş yapar onu bekleyin.

Geri