Muhabbet kuşum neden böyle yapıyor?

AyşeYılmaz_

Yeni Üye
Merhabalar 1 çift muhabbet kuşum var yaklaşık 1 yıldır aynı kafeste yaşıyorlar ama yuvalık falan takmamıştım yavru yapmalarınıda istemiyordum ama bu sene bir yuvalık taktım dişi kuş sürekli yuvaya girip çıkıyor yuvaya koyduğum az miktarda kuş kumunu sürekli dışarı atıyor ayrıca yuvaya dal darı da koydum onuda dışarı çıkartıp atmayı başarmış sanarım kendi yuvasını yapmak istiyor, erkek kuş sürekli kur yapıyor ama dişi kuş pek yanıt vermiyor ama her gün neredeyse akşama kadar erkek kuş dişi kuşa yem kusuyor,birbirlerinin kafalarını kaşıyorlar yan yana falan duruyorlar ayrıca dişi kuş her yuvaya girdiğinde erkek hemen yuvalığın tüneğinde duruyor ama dişi kuş erkeği sürekli reddediyor neden olabilir?(Kafeste herhangi bir oyuncak yok,kalamar kemikleri gaga taşları hepsi tamam,2 günde bir yumurta maması veriyorum,yemlerine Nijer tohumu katıyorum)

Şimdilik reddeder ama kısa süre sonra çiftleşme süreci başlayacaktır. Bazı dişiler yuvada yabancı birşey istemez bu normaldir. Ama attıkça ekleyin bir ihtimal kabullenir ama çiftleşme başladıktan sonra da hala atmaya devam ediyorsa çok da zorlamayın.

Geri