Muhabbet kuşum nefes alamıyor

Şekerkuş7

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum 7 yaşında ara ara nefes alırken zorluk çektiği aylar oluyordu axtım ilaci ve c vitamini ile geçiyordu ancak 1 aydır geçmeyen bir solunum yolu problemimiz başladı. Nefes alırken karnıı içeri çekiyor kuyruğu sallanıyor sürekli titriyor ve hapşırıyor. Sürekli konuşan öten bir kuştu ancak enerjisi hiç kalmadı, ötmüyor konuşmuyor ve kafasını sırtına gömüp uyuyamıyor. Enrocure antibiyotik verdi götürdüğümüz veteriner ancak 1 haftadır kullanmamıza rağmen dahada arttı. Okaliptus yağı ile buğu yapıyoruz ancak olumlu bir sonuç alamadık. Onu bu şekilde görmek bizleri çok üzüyor önerilere açığız. Teşekkürler.

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu sesi de duyulacak şekilde paylaşın. Kuyruğu falan yandan görünsün videoda.
Son dışkılarını da paylaşın.
Öğürme kusma falan varsa söyleyin.
Foto : hızlı resim com
Video: streamable.com veya youtube

İyot lugol damla alın eczaneden %2 lik olsun.
50 ml suya 1 damla katın 2 gün bu şekilde verin. Kuş sudan içmezse siz şırınga yardımı veya çay kaşığı yardımı ile birkaç yudum içirin yurttuğundan da emin olun.
İyotlu suyu gün içerisinde 2 kez yenileyin suluğa. İyot uçucu çünkü.

Merhaba, muhabbet kuşum 7 yaşında ara ara nefes alırken zorluk çektiği aylar oluyordu axtım ilaci ve c vitamini ile geçiyordu ancak 1 aydır geçmeyen bir solunum yolu problemimiz başladı. Nefes alırken karnıı içeri çekiyor kuyruğu sallanıyor sürekli titriyor ve hapşırıyor. Sürekli konuşan öten bir kuştu ancak enerjisi hiç kalmadı, ötmüyor konuşmuyor ve kafasını sırtına gömüp uyuyamıyor. Enrocure antibiyotik verdi götürdüğümüz veteriner ancak 1 haftadır kullanmamıza rağmen dahada arttı. Okaliptus yağı ile buğu yapıyoruz ancak olumlu bir sonuç alamadık. Onu bu şekilde görmek bizleri çok üzüyor önerilere açığız. Teşekkürler.
Hemen antibiyotiği kesin. Eczaneden %2 lik iyot solisyon alın. İlk gün yarım suluğa 1 damla 2 gün tam suluğa 1 damla olacak şekilde 3 gün takviye yapın. İyotlu suyu günde eşit aralıklarla 2 defa taze hazırlayarak verin

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu sesi de duyulacak şekilde paylaşın. Kuyruğu falan yandan görünsün videoda.
Son dışkılarını da paylaşın.
Öğürme kusma falan varsa söyleyin.
Foto : hızlı resim com
Video: streamable.com veya youtube

İyot lugol damla alın eczaneden %2 lik olsun.
50 ml suya 1 damla katın 2 gün bu şekilde verin. Kuş sudan içmezse siz şırınga yardımı veya çay kaşığı yardımı ile birkaç yudum içirin yurttuğundan da emin olun.
İyotlu suyu gün içerisinde 2 kez yenileyin suluğa. İyot uçucu çünkü.

https://streamable.com/jb8wrn
https://streamable.com/kyeev0

Kusma yok. Sürekli ağzından nefes almaya çalışıyor

Siz dediğimizi yapın geç kalmadan. Hayvan işkence çekiyor şuanda.

merhaba, yazdığınız gibi suyuya bir damla iyot ile hazırladığımız suyu içti. Uzun zamandır kafasını gömüp uyuyamıyordu şuan deliksiz uyuyor. Arada kalkıp yem yiyor ve hemen geri uyuyor. İyot solisyon uyku yapmış olabilir mi?

https://hizliresim.com/g0g9a37

uyku yaptigini pek sanmiyorum ama nefesi biraz rahatlamiş olmali ki artik kafasini gömüp uyuyabilmiş yavrucak

kafasını sırtına gömüp uyuyamıyor

Hayvanın troidi rahatladı ve uzun zamandır rahat uyuyamadığından şuan rahat uyuyabiliyor. Sorunu iyot eksikliğiymiş gerçekten ve teşhis edilememiş. Hayvanı boğularak ölmekten kurtardık yani. Yarın ve öbürgün tam suluğa 1 damla şeklinde devam edin. Hayatı boyunca 20 günde 1 tam suluğa 1 damla şeklinde iyot takviye edin.

Kullanmışsınız mesajınızı gördüm.
Kuş kendine gelmiş. Nefes almada hâlen daha zorluk çekseydi rahat uyuyamazdı.
Kullandığınız ilk günle beraber toplam 3 gün olacak şekilde iyota devam edin. 50 ml suya 1 damla daha. 3. gün ise 100 ml suya 1 damla iyot. Sonra yeni video paylaşın.
Kuşlarda guatr çok yaygın. İyot ile kolayca sağlıklarına geri kavuşuyorlar.
Kuşunuz boğulmaktan kurtuldu.

Bu arada her gün güncel video paylaşın biz de bakalım.

Hayvanın troidi rahatladı ve uzun zamandır rahat uyuyamadığından şuan rahat uyuyabiliyor. Sorunu iyot eksikliğiymiş gerçekten ve teşhis edilememiş. Hayvanı boğularak ölmekten kurtardık yani. Yarın ve öbürgün tam suluğa 1 damla şeklinde devam edin. Hayatı boyunca 20 günde 1 tam suluğa 1 damla şeklinde iyot takviye edin.
Evet veterinerler kanatlılardan çok anlamıyor. Gerçekten çok çaresiz kaldık neyseki şuan iyi gözüküyor sadece hala uyumaya devam ediyor. Çok teşekkür ederiz.

Rica ederim. 2 gün daha tam suluğa 1 damla şeklinde devam edin.

Kullanmışsınız mesajınızı gördüm.
Kuş kendine gelmiş. Nefes almada hâlen daha zorluk çekseydi rahat uyuyamazdı.
Kullandığınız ilk günle beraber toplam 3 gün olacak şekilde iyota devam edin. 50 ml suya 1 damla daha. 3. gün ise 100 ml suya 1 damla iyot. Sonra yeni video paylaşın.
Kuşlarda guatr çok yaygın. İyot ile kolayca sağlıklarına geri kavuşuyorlar.
Kuşunuz boğulmaktan kurtuldu.
Evet dün gece hemen alıp kullanmaya başladık. Şuan hala konuşup ötmesede rahat bir şekilde uyudu tüm gün, çok teşekkür ederiz. Umarım tamamen iyileşecek.

Evet dün gece hemen alıp kullanmaya başladık. Şuan hala konuşup ötmesede rahat bir şekilde uyudu tüm gün, çok teşekkür ederiz. Umarım tamamen iyileşecek.
İyileşecek sorunu çözüldü. Uzun zamanın yorgunluğunu atıyor şuan. Yarın farkı net görürsünüz.

Kuş ne durumda ? Bilgilendirmediniz bizi

Eskiye göre çok iyi durumda olmasına rağmen siz biraz iyi diyorsunuz. Kuşa can gelmiş resmen.

Dışkılar normal değil, mantar tedavisi uygulanmasını öneririm.

Geri