Muhabbet kuşum nefes alırken tuhaf sesler çıkarıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaann

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 10 senedir birçok muhabbet kuşu besledim ve büyüttüm. (Para kazanmak için değil aksine satmaya kıyamadığım için. Hepsinin ayrı ayrı kafeleri var salon onlara ait.) İlk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum. Bahsettiğim muhabbet kuşu evimde doğdu. Elimde büyüdü. Annesi öldü annelik yaptım. Babalık yaptım. Sağlam bir kuş değildi genelde hep hasta oluyordu. Dirençsizdi yani. Önce mantar gibi birşey tespit ettim. Gagasının içinde tabaka çıktı, gagası abartılı şekilde uzadı, kesiyordum. Vazelin tedavisi yapıyordum. Ama galiba sorun iç mantar. Tüyleri hep cansızdı. Kuş oldum olası dirençsiz bir kuş zaten. Şimdi de özellikle geceleri yada geceleri daha iyi belli olduğundan nefes alırken tuhaf sesler çıkarıyor. Birkaç yazı okudum kuyruk inip kalkıyor mu dediler dikkat ettim arada inip kalkıyor gibi. Son sıralar kafasını gömüp uyuyor. Uyuması sorun değil genellikle normaldir zaten ama bana nefes alırken zorluk çekiyor gibi gelmeye başladı. Hiçbirzaman veterinere bulaşmadım. Çünkü ya yanlış teşhis koyuyorlar yada bu hayvanlar ile ilgilenmiyorlar. Bugüne kadar hasta olan, yarası olan tüm kuşları ellerim ile iyileştirdim ama şuan yardıma ihtiyacım var. Yanlış tedavi uygulamaktan herzaman çekindim. Yanlış tedavi uygulamaktansa akışına bırakırım daha iyi benim için. Çünkü ölmeyecekse de öldürür yanlış tedavi. Ayrıca kuşumda öyle hareketsizlik abartılı şekilde yok. Hareket ediyor salıncağa çıkıyor ne bileyim kendini kaşıyor filan. Zaten oldum olası öten bir kuş değildi ona takılmıyorum. Galiba dişi ondan dolayı. Yemek yemesi aşırı derece sorun değil gibi. Kuruluk gibi birşey de göremedim karın göğüs kısmı şiş gibi öyle zayıflık yok. Ha bu arada yakın zamanda dikkat ettim kanaması vardı yarasını iyileştirdim o sıra bunun dışkısı simsiyah oluyordu. Açlıktan da olabilir o sıra ama baya bildiğiniz kapkaraydı. Tedaviden anlayan ve tecrübesi olan kişiler yardımcı olursa minnettar kalırım.

Geri