Muhabbet kuşum Nefes sorunu hastalık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Arsı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arsı

Yeni Üye
5 yaşında erkek muhabbet kuşum var hasta gibi nefes alırken hırıltı gibi ses geliyor ve kuyrugu oynuyor iştahında sıkıntı yok bu sabah başladı sorun ağzını açıp kapatıyor ses gelip hızlıca ve yanında dişi muhabbet kuşuda var oda 1.5 yaşında 5 tane yavrusu var yuvalıkta en buyugu 14 gunluk en kucugu 5 gunluk halsiz deil normal gibi daldarı yedi bu sabah bide hazır mama veriyorum yavrusu oldugu icin ve elimde bu ilaçlar var : Bactrim 200/40 mg şurup/ TRIFLUCAN 5 mg şurup/ Enrosym %10 Altında Veteriner Sistemik Antibakteriyel yazıyor / RöhnFried Atemfrei /bunların hangisini kullanayım Ne yapmam lazım arkadaşlar lutfen yardım edin

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.

Hızlı resim com
Streamable.com
Youtube

Dışkı normal görünüyor. Kusma falan vr mı? Kuşun yeni videosunu paylaşın video sesi açık olsun

videodaki açma ağız kapama hareketini surekli yapıyor arkadaşlar

Hapşırma var mı burun ıslaklığı falan?

Eczaneden %2 lik iyot lugol alın.
Bulamazsanız %5 lik alın. Alınca haber verin.
Kuşu da tartın hassas terazi varsa. Şişman görünüyor.

İyotu şimdi alabilirsiniz alın,nöbetçi eczane varsa..

Hapşırma var mı burun ıslaklığı falan?

Eczaneden %2 lik iyot lugol alın.
Bulamazsanız %5 lik alın. Alınca haber verin.
Kuşu da tartın hassas terazi varsa. Şişman görünüyor.
hapşırma yok kuş aslında biraz zayıf yakından çektiğim için öyle gözukmus bende fark ettimde babam solunum için RöhnFried Atemfrei almış onu vereyimmi işe yararmı sizce hiç kullanmadım iyot u yarın alabilirim

hapşırma yok kuş aslında biraz zayıf yakından çektiğim için öyle gözukmus bende fark ettimde babam solunum için RöhnFried Atemfrei almış onu vereyimmi işe yararmı sizce hiç kullanmadım
Atemfrei ilaç değil yardımcı takviye.
Solunum enfeksiyonu olabilir veya olmayabilir. Guatr da olabilir iyot eksikliğine bağlı. Siz dediğimi yapın,iyot alın,alınca haber verin dozajı yazarız

Atemfrei ilaç değil yardımcı takviye.
Solunum enfeksiyonu olabilir veya olmayabilir. Guatr da olabilir iyot eksikliğine bağlı. Siz dediğimi yapın,iyot alın,alınca haber verin dozajı yazarız
tamam alınca yazarım ne kadar kullanılcagını bilmiyorum onun siz bilgi verirsiniz o ilaç hakkında suluğa ne kadar damlatılcagı felan

Yazarım. Ama hızlı olun ve bugün ya da sabah erkenden alın iyotu

Yazarım. Ama hızlı olun ve bugün ya da sabah erkenden alın iyotu
iyotu alırım da yavrusu var 5 tane kuşun dişiye kusuyor yada ara sıra yavrulara bi sıkıntı olur mu şimdilik bişey yapayımmı yoksa şimdi ellemeyip yarın iyotu aldıgımda direk kullanayım mı

Anne ve yavru kuşların durumu nedir? Yavrular kaç günlük? Öğürme kusma var mı onlarda? Erkek kuşun ağız içini kontrol edin damak kısmını falan,lezyon var mı bakınız. Kuşların ağzını koklayın kötü koku var mı?

yuvalığı hiç temizlemedim reddeter diye şimdi temizlicektim ayrılmıyor yuvanın içinden geliyor
Yedek folluk alın temiz taban malzemesi serin folluğun dibine. Dışarıya anne kuş çıktığı zaman ona çaktırmadan elinize eldiven giyerek yavru kuşları temiz folluğa aktarın ve yuvalığa takın temiz folluğu. Kirli olanı çamaşır suyu veya virkon s ile dezenfekte edin. Bu şekilde temizlik yapın rutin.

Geri