Muhabbet kuşum ölmek üzere

Havluya sarılı olduğu için havludan alabildim en kısa zamanda yenisini çekmeye çalışacağım. Dün biraz daha kötüydü şimdi biraz enerji gelmiş kuşa hala o sallanmalar devam ediyor ama daha güçlüydü şimdi su vermek için uyandım. İkinizdende Allah razı olsun dediklerinizi yapmaya çalışacağım.

Dışkıda koku alamadım sadece yeşilin yanında siyah katran giib ilk defa karşılaştığım bir durum vardı. Kıvamı katran gibiydi. Daha koyu ama sulu gibide tarif edemiyorum. Koku alamadım ama dediğim gibi

Dışkıda koku alamadım sadece yeşilin yanında siyah katran giib ilk defa karşılaştığım bir durum vardı. Kıvamı katran gibiydi. Daha koyu ama sulu gibide tarif edemiyorum. Koku alamadım ama dediğim gibi
Gelişmeleri mutlaka yazar mısınız yavrucağın durumunu merak ediyorum inşallah buradaki hocalarımızın bilgi ve tecrübeleri sayesinde toparlar🙏🏻

Sabah akşam baktrim ve flagyle den birer damla içirin 2 saat aralıklarla ama ilk bactirim verin. 3 gün sonra flagyle'i kesin.

Demin beslemek için açtım açınca dışkı yaptı. Havluda sarılı oldugu için bazı dıskıları makat bölgesine yapışmış. Hafif bir sıcak suya pamuk batırarak temizledim. Sorun olur mu?

Dışkıda böyle

Kuşumun güncel besledikten sonraki videosu

Ayriyetten besleme dışında sürekli uyuyor. Havluyada sarılı oldugu için açtıktan ve besledikten sonra azcık yatagın üstüne koydum kendini biraz açsın diye. Dengede zaten duramıyor ve önde doğru düşüyor. Sizce bunu yapmamalı mıyım?

Soluk borusuna mı kaçırdınız mamayı 😔 çok kötü görünüyor nefes alamıyor. Havluya sarmayın rahat bırakın kuşu diyeceğim ama kuşun kurtulma ihtimali düşük maalesef 😔

Hayır 5 gündür böyle. Atak geçirirkende böyleydi şimdi bu spazmlardada bu şekilde. Vucut atıyor 2 snde bir. O sırada ağzınıda otomatik açıyor.

Mamayı küçük küçük ağzının kenarından veriyorum zorlamadan. 1.5 ml veremedim zaten istemedi daha fazlasını. 0.75 ml kadar verebildim iştahla yedi onu

İyi bari rahatladım. Eğer soluk borusuna kaçmamışsa iyi. Mamaya b vitamini kattınız mı ? Keşke katsaydınız yada az suya bir damla katıp içirin. Multi mineral edindiniz mi ?

Son dışkısı. Peçete üzerinde çekemedim bekledim dışkılasın diye de yapmadı kusura bakmayın

Ekstradan mamayı sizin verdiğiniz tarifi doğal köyden alınan market ürünü olmayan mısır nişastası ve azcık mısır unu ekleyerek yaptık kıvamıda cok güzel oldu bu sefer iştahla yedi.

Kritik olan şey kuşun aç kalmaması ve ilaçları alması. Öncelik bu unutmayın. Kuşun güncel videosunu görelim. Kuşu havludan çıkarıp yere koyun videosunu çekip paylaşın. Havluyu yere serin ama kafasını vurmasın.

Sindirimi biraz yavaş şuan. Kursağında hala mama var. 4 saati geçti. Böyle durumlarda besleyeyim mi yoksa bekleyeyim mi?

Her gün b kompleks vitamini verin, multi mineral desteği de verin. Sara nöbeti olabilir ama beslenme ekaikliğinden de olabilir. Önce takviyelerini tamamlayıp nöbetlerin devam edip etmediğini gözlemek gerek. Devam ederse ilaç başlamamız gerekecek. Dışkı paylaşın mutlaka salmonella da olabilir hocamın dediği gibi.
Kalsiyum ve magnezyum eksikliklerinde de böyle kasılmalar olabiliyordu yanılmıyorsam.

Geri