Muhabbet kuşum sol kanadını yoluyor

Köpüş

Yeni Üye
Merhaba, yavruyken sahiplendiğim kuş yaklaşık 7 aydır benimle ve o günden bu yana 5-6 kelime öğrendi ilk zamanlarda çok insan canlısıydı herkesin eline gidip omzuna konuyordu ama yaklaşık iki aydır odadan çıkmak istemiyor ve sadece benimle olmak istiyor aynı zamanda sol kanadı sürekli kopuyor odaya birileri girdiği zaman uçmaya çalışıyor ve kanıyor uzuyor biraz sonra
tekrar düşüyor kanadı sadece sol kanadında var maalesef.
Yaklaşık iki ay önce yakınlara yıldırım düştü ondan mı korktu strese girdi yoksa uzun bir yolculuk yapmak zorunda kaldık çantasıyla o yüzden mi oldu ya da babam sürekli kuyruğu ile uğraşıyordu ister istemez sinir oluyordu bu yüzden mi strese girdi bilmiyorum ama yemek yemesinde hiç azalma yok yine konuşuyor sürekli benimleyken oyunlar da oynuyor eskisi gibi aktifleşmesi ve kanadı için ne yapmalıyım acaba veterinerin söylediği her şeyi yapıyordum zaten ama düzelme yok.
İç dış parazitleri tamam
Haftalık aylık vitaminleri düzenli olarak kullandım geldiğinden bu yana
Dal darısı her hafta bir paket neredeyse yiyor
Her gün suyu tazeleniyor ve Çeşme suyu kullanmıyorum
Kafesi her gün temizleniyor
Dışkısıyla temas hiç kurmadı
Tüneği ahşap
Bana söylenenler bunlardı sadece eş al dediler ama bakabileceğime güvenemediğim için alamıyorum ne yapmalıyım sizce?

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı 6-7 adet dışkısının görüntüsünü paylaşın flaşsız çekim olsun.
Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine dışkılasın sonra dışkıların fotosunu çekin.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable com veya youtube
Bu siteleri kullanarak buraya görüntü paylaşabilirsiniz.

Kuşunuzun kilosunu da ölçün hassas teraziniz varsa. Kanadını vücudunu da net görünecek şekilde videoya kaydedin.
Dal darı hiç vermeyin çünkü obezite riski söz konusu. Kuşun beslenme programını detaylıca yazınız,verdiğiniz yem ve markası içeriği,kuşun ne kadar tükettiği,yem ve su haricinde yediği başka şeyler olup olmadığı falan. Ayrıca kullandığınız takviyelerin de markasını ve dozajını ne sıklıkla kullandığınızı belirtin vitamin. Probiyotik gibi ek takviye kullanıyorsanız yazın.

32 g kilosu uzun süredir böyle hareketli olduğu için kilo çok almıyor diye düşüşnüyorum.
Multivitamini var haftada bir iki damla ondan kullanıyorum ve 15 güne bir suyuna 1-2 damla sirke damlatıyorum.
vücut spreyi var yine 15 günde bir onu sıkıyorum apex marka.
ayda bir de b vitamini kullanıyorum vitafix.
4 ay önce gold bird derma drop ense damlası yapıldı.
nutribird pelet yem aldım hiç yemedi.
quik yem markasını kullanıyorum darı çeşitler darı çeşitleri aspur yulaf
kuş kumu var ara sıra yiyorken görüyorum.
daldarıyı kilo alsın diye veriyordum ama maalesef hiç alamadı kilo.
ekstra olarak dışardan bir şey yemiyor odamda yiyebileceği hiçbir şey yok haftada bir maydanoz marul tere ekşimen vs yiyor bizimle mercimek çorbası içmesini çok seviyor ama zarar verir diye vermiyorum yumurta, elma, salatalık vs yemedi hiç maalesef.
resim ve video linklerini kabul etmiyor yükleyemedim maalesef, ayrıntılı anlatabilirseniz çok sevinirim
https://streamable.com/y9d0bu

Son düzenleme:
Kilosu normal. 30 - 40 gr normal.
Enerjisi iyi,dışkılar eh işte.
Multivitamin haftada 1 verin veyahut önerilen dozaj ne ise onun yarısı kadar verin haftada toplam 2 kez. Örneğin 50 ml suya 6 damla vitamin önerilmiş ise siz 3 damla suya katın suya,bu şekilde 2 ayrı gün yarı dozajlı verin 3 damla 3 damla şeklinde. Yani 6 damla birden verilmemiş ve günlere bölünmüş olacak.
Sirke kullanmayın.
Vücutta spreyi kullanmayın.
Dal darı vermeyin.
Çorba falan vermeyin.
Her gün yeşillik verebilirsiniz az miktarlarda.

Size profesyonel marka takviyeler öneriyorum.
Kanatlı oil prozim plus probiyotik alın. Powermax powerchol da almanızı öneririm.
Ama konuya Selçuk hocayı da etiketlemek istiyorum. @Selçuk YÜKSEL

Ayrıca B vitamini ayda 1 çooook yetersiz. Haftada 2 kez verilmeli. Röhnfried Bt Amin Forte alabilirsiniz bölünmüş şekilde 30 ml.
Grpet Ürünleri sitesinden Röhnfried ürünlerini alabilirsiniz isterseniz.
Diğer dediklerimi ise kendi sitelerinden alabilirsiniz.

Dediklerinize dikkat edeceğim çok teşekkür ederim.
kanadı için de bir yorum yaparsanız çok sevinirim yaklaşık iyi aydır böyle tam uzuyor tekrar kopartıyor mu düşüyor mu bilmiyorum ama kan oluyor kafesten çıkarmadım uçup kanatmasın diye bu seferde çok çırpınıyor çünkü sabah açıp gece yatınca kapatıyordum ne yapacağımı şaşırdım veteriner arkadaş veya eş öneriyor ama ikisine bakmak zor ne tavsiyeleriniz dışında ne yapabilirim acaba?

Kanadı konusunda Selçuk beyin diyeceğini bekleyelim.

Ek olarak multivitamin de alın,Röhnfried Gervit alabilirsiniz 20 ml.

Kanadıyla ilgili detay verin. Ne zamandan beri kopuyor sürekli ? Tüy diplerinde kanama oluyor mu tüy diplerinin rengi diğer kanat tüylerininkinden farklı mı ? Ne kadar uzadıktan sonra düşüyor veya kırılıyor ?

Kanadıyla ilgili detay verin. Ne zamandan beri kopuyor sürekli ? Tüy diplerinde kanama oluyor mu tüy diplerinin rengi diğer kanat tüylerininkinden farklı mı ? Ne kadar uzadıktan sonra düşüyor veya kırılıyor ?
mart ayında kanat ve kuyruğunu döktü tekrar uzadı veteriner yavruluktan çıkıyor dedi mayıs gibi de sadece sol kanadındaki tüyler düştü serçe parmağından biraz daha küçükken kanatları koparıyor mu düşüyor mu bilmiyorum ama bir tane tüyünü koparmaya çalışırken videosunu çektim onu da yüklüyorum hemen kanama koparken olmuyor ama uçmaya çalıştığı zaman çarpıyor ve kanıyor kanat kopan yerden ben de o yüzden kafesinden çıkarmamaya çalışıyorum yarası düzeltme kadar bir süre sonra tekrar kanat uzuyor süreç yine aynı şekilde devam ediyor maalesef.
İlk zamanlarda böyleydi kanadı daha sonra tekrar uzadı
Dün yine düşürdü kanadını suyla oynarken kan kaldığını fark edip fotoğrafını çektim
Ve bir ay önce koparmaya çalışıyorken video çektim

Geri