Muhabbet kuşum sürekli ağzını açıp kapatıyor

Aybuke93

Yeni Üye
Merhabalar.
1 yasinda erkek muhabbet kuşum var. Şehir dışında olduğum için 1,5 ay annemlerin evinde kaldi. Dolayısıyla ne zaman basladigini tam bilmemekle birlikte son 4-5 gündür agzini sürekli acip kapattigini farkettim ama bunu sadece kafese girdiginde ve belirli durumlarda yapiyor. Kafesten cikinca gayet enerjik, oyuncu, ucuyor.
Bazı nesnelere asiri takintili. Örneğin sari suluğunun uc kısmı, avizenin kendisini gördüğü parlak kismi gibi. Buraya geçip saatlerce ağız açıp kapama hareketi yapiyor. Zor nefes aliyor gibi ses cikartmiyor. Arada gagasinin takırtı gibi sesi geliyor bunu yaparken. Kusma yok, sadece bahsettigim suluk ucuna takinti yapinca onu besler gibi yaparken biraz da yem cikartiyor.
İstahi güzel. Dar darı gibi sevdigi seyleri istahla yiyor. Yeni bir yem almistim sadece onda bazi tohumlari ayiklayip diğer sevdiklerini yedigini farkettim. Bu sebeple aliskin oldugu eski yeme dönecegim.
Kücük bir ilcede yasiyorum. Kus uzmani bir veteriner yok maalesef. Kursak mantarindan korkuyorum :(
Yaptigi davranis eş istedigi icin, stresten veya heyecandan gibi bir durumdan olabilir mi? Simdiden tesekkur ederim.

Kuşa iç parazit tedavisi ense damlası ( ivermevtin ense damlası ) 2-3 gün sonra da kontil tedavisi uygulayın. Eğer bu tedaviye cevap vermezse mantar tedavisi düşünülür.

Bugün gün icinde istahı biraz daha azaldigi icin ve bu agiz acma kapama hareketini gözlerini de kapatarak sanki cani yaniyormus gibi yaptigi icin cok fazla veteriner gezdim. Hicbirisi bakamayacagini söyledi. Sadece bir veteriner bana antifungal bir toz verip ( adini bilmiyorum. Bir kücük pakete koyup verdi) bunu sulandirip 21 gün günde 1 damla olacak sekilde baslamami söyledi.
Bugün 1 doz verdim. Bahsettiğiniz ic parazit tedavisi ile bu antifungal tedavi ayni anda olsa bir sorun olur mu? Agir gelir mi? Eğer sakınca olmazsa ona da temin edip baslayayim.
Bir de ic parazit icin tedavinin dozlari nasil olmali yazabilir misiniz? Tesekkür ederim

Bugün gün icinde istahı biraz daha azaldigi icin ve bu agiz acma kapama hareketini gözlerini de kapatarak sanki cani yaniyormus gibi yaptigi icin cok fazla veteriner gezdim. Hicbirisi bakamayacagini söyledi. Sadece bir veteriner bana antifungal bir toz verip ( adini bilmiyorum. Bir kücük pakete koyup verdi) bunu sulandirip 21 gün günde 1 damla olacak sekilde baslamami söyledi.
Bugün 1 doz verdim. Bahsettiğiniz ic parazit tedavisi ile bu antifungal tedavi ayni anda olsa bir sorun olur mu? Agir gelir mi? Eğer sakınca olmazsa ona da temin edip baslayayim.
Bir de ic parazit icin tedavinin dozlari nasil olmali yazabilir misiniz? Tesekkür ederim
Aynı anda sorun olmaz ikisini de yapın.

Geri