Karadeniz Pet

muhabbet kuşum tek yumurtayı kırdı neden ?

emrullah

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2016
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
yeni aldıgım genç çift muhabbet kuşu aldıgımda yumurtaşı vardı ve 1 gun şonra yumurtladı 2 gun aradan şonra dıyer yumurtaşını yumurtladı ama yumurtaya yatmıyordu pek fazla arada 3 4 gun gecdı 3 yumurta beklerken 1 tane yumurtayı yavrulukda kırıp kafeşın ıçıne attı şızce neden yapabılır.. kuşlarımda tuhaf bir huy mu war acemiyim daha
 
Kuşları yeni almışsınız ve kuşlar strese girmiş ustalar yardımcı olacaktır aynı zamanda neden 2 tane konu açtınız ?
 
Emrullah bey,
Dişi tam yumurta da stresin en üst noktasında yer değiştirmiş. Bazen yılların çiftleri bile bunları yapabiliyor. Biraz varsa multivitamin verin büyük ihtimal stresten yapmıştır. Merak etmeyin baştan kırması daha hayırlı dişi istediği kadar yumurtlayabilir. Yani kırdıklarını tamamlayacaktır. Fazla ilgilenmeyin rahatsız edilmesinler. Kırdıkça alın kırık yumurtaları.
Çoğu kuş 3. yumurtayı yapınca 24 saat yumurtalara yatıyor. O konuda da sıkıntı yok. Doğal akışına bırakın korumacı olmayın.
Hayırlı üretimler.
 
Teşekkür ederim öyle yapcam bide yavrulukda talas vb. Hic birşey yok boş ici
 
Talaş olup olmamasının bir önemi yok. Kuşlar en kritik zamanda yer değişmiş strese girmesi çok normal. 2 gün vitamin+probiyotik ver sonra vitamini kesip probiyotiğe devam et. Kafste mutlaka kum ve Kalamar kemiği bulundur.
 
anladım teşekkur ederım tavsıyelerınızı yapcam. bugun dıyer yumurtasınıda kırmış kafesın ıcıne atmiş onu da aldım. ama bugun bıraz daha yavruluk a gırıp cıkıyo bılmıyorum neden, 3 cu yumurtayı yapdımı bılemıyorum kuşlarım cok stres yapmıs dedıgınız gıbı anlaşılıyo.
 
eğer yumurtaya fazla dokunduysanız yada yuvalığı fazla tak çıkar yaptıysanız kuş kıskanarak yapmış olabilir
 
2 tane yumurtası war dı 3 uncu yumurtayı yapmasını beklerken yumurtayıda kafesın ıcıne attı kırıp da 1 gun arayla suan bakmıyorm yıne stres yaparlar dıye yuvalıga yumurta var mı yok mu dıye..
 

Benzer konular

Geri
Üst