Muhabbet kuşum tıksırdı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ykk.174
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yarası iyileşti mi yoksa devam ediyor mu ?

Yarası iyileşti mi yoksa devam ediyor mu ?

Hocam kafesin ustünden tabanına atlıyordu ondan da olabileceğini düşünmüştüm krem ve badem yağı sürünce toparlamıştı Kur kusması yapıyor kendini aynada gördüğünde falan bunlara engel olayım mı karaciğere zararı olur mu

Hocam daha önce kısa bir süre avichol kullanmıştım ama karaciğerinde sorun olduğunu bilmediğim için devam etmedim şu an tarihi geçmiş

Son düzenleme:
Fotolar güncel haliyse eczaneden allopurinoletken maddeli bir ilaç (tercihen şurup formda ama az bulunduğu için tallet alırsınız mevçcburen ) ayrıca Basitrasin veya neosporin etken maddeli krem alın.
Powerchol, sedochol ve Carnisspeed alın karaciğeri desteklemek için. Probiyotik yoksa alın. Krem sürmeden önce tünekleri dezenfekte edip ayakları da ılıksabunlu suyla yıkayın. Kremi günde 2-3 kez sürün. Yara kapanana kadar krem süreceksiniz.
Diğer ilaçları alırsanız dozajı yazarım.

@Selçuk YÜKSEL Hocam bu dediklerinizi almaya çalışırım ama allopurinol etken maddeli ilaç reçetesiz satılmıyor ve gut ürik asit için kullanıyor sanırım aile hekiminin de yazacağını düşünmüyorum bunu ne yapabiliriz

Allopurinol benzeri ürik asit giderici bir ilaç bulmalısınız. Tanıdık eczaneden temin etmeli veya yazdırmalısınız. Hiç bulamazsanız yapacak birşey yok diyetle düzelmesini bekleyeceğiz. Ama zaman alır.

@Selçuk YÜKSEL Hocam ilgilendiğiniz içn şimdiden teşekkürler şunları da paylaşmak istiyorum bu aralar gözüme fazla su içiyor gibi görünüyor bu durum sizin teşhisinizi de kuvvetlendiriyor sanırım ve kuyruğunu aşağı yukarı hareket ettiriyor özellikle uyurken yanliş anlamazsanız düşündüğünüz hastalığı da söyler misiniz veterinere sorarım belki ilaçlar vardır veya uygun bir ilaç söyler size tekrar danışırım

Hocam bende med tolyamin forte varmış yazdığınız karaciğer destekleyicileri yerine olur mu ? Ve entrobac probiyotik değil mi?

Gut hastalığından şüpheleniyorum. Bir ihtimal de bumblefood hastalığı olabilir. İkisinin tedavisi de birbirine benzerdir hangisi olursa olsun.

Med tolamin forte bahsettiğim takviyelerin yerini tutmaz. Ama onlara ek olarak kullanılabilir.

@Selçuk YÜKSEL hocam biz bu destekleri ne kadar süre kullanacağız ne kadar almam lazım 30 ml yeterli mi daha az veya fazla olması mı lazım ?
Birde powerchol aldığım yerde bulamıyorum kalmamış bölünmüşte satılmıyor sanırım onun yerine bir şey kullanabilir miyiz veya bunları alayım daha sonra mı onu alayım ne önerirsiniz

@Selçuk YÜKSEL hocam biz bu destekleri ne kadar süre kullanacağız ne kadar almam lazım 30 ml yeterli mi daha az veya fazla olması mı lazım ?
Birde powerchol aldığım yerde bulamıyorum kalmamış bölünmüşte satılmıyor sanırım onun yerine bir şey kullanabilir miyiz veya bunları alayım daha sonra mı onu alayım ne önerirsiniz
Bunlar ilaç değil de talviye olduğu için. İyileşene kadar yoğun, sonrasında destek amaçlı devam edeceksiniz. 30 ml yeter. Zaten bitene kadar son kullanma tarihi de geçer.
Powerchol yoksa karacigeri destekleyecek devedikeni özü içeren başka bir ütün bakın. Med tolyamin verin ama 50 ml suya ilk gün 15 damla sonraki günler 7 damla olarak ilaçlar gelene kadar her gün verin.

@Selçuk YÜKSEL hocam buradan devam ediyorum kafamız karışmasın

Hocam klinik bugün kapalı yarın enroflaksasin, amoksisilin, doksisiklin etken maddeli antibiyotiği sorarım

3 etken maddenin de olduğu bir ilaç var mı biraz araştırdım ama hepsini tek tek ayrı ilaç mı alacağız?

med tolyamin iptal mi şu an

Hayır bu üç etken maddeden birini içeren herhangi bir ilacı kastediyorum. Ama tabi emin de olmalıyız video ve dışkı paylaşmaya devam edip kuşun hal ve hareketlerini bildirin sık sık belki gerek yoktur ilaca.

Benim dikkatimi çeken şey gece uyurken yaptiğı dışkılar yeşil ve kağıtta leke bırakıyor dışarıdayken yaptıkları yeşil değil https://hizliresim.com/n4si6uf https://hizliresim.com/r4fz5br

Uzun zamandır da örneğin kafese koyduğumuzda veya sabah bizden önce uyandığında kafeste zaman geçirdikten sonra çıkarttığımızda büyük dışkı yapıyor sanki 1 2 tane dışkısı birleşmiş gibi bu neden olabilir

Benim dikkatimi çeken şey gece uyurken yaptiğı dışkılar yeşil ve kağıtta leke bırakıyor dışarıdayken yaptıkları yeşil değil https://hizliresim.com/n4si6uf https://hizliresim.com/r4fz5br

Uzun zamandır da örneğin kafese koyduğumuzda veya sabah bizden önce uyandığında kafeste zaman geçirdikten sonra çıkarttığımızda büyük dışkı yapıyor sanki 1 2 tane dışkısı birleşmiş gibi bu neden olabilir
Kuş dişi mi ?

Geri