Muhabbet Kuşum Tüy Döküyor Ama Geri Çıkmıyorlar

Nil!

Yeni Üye
Katılım
13 May 2023
Mesajlar
37
Tepkime puanı
8
Merhabalar, 2-3 yaşlarında bir erkek muhabbet kuşum var. Son bir kaç haftadır tüy döküyor. İlk başta normaldir dedim vitamin verdim suyuna ama dökülenler geri çıkmadı. Şu an kafasında, kanatlarının altında tüysüz yerler var. Bu günden beri de arada tek bacak üstünde kabarıp oturuyor. Gagasında da koyu bir leke var. Bir tane de dişi kuş var kafeste yaklaşık aynı yaşta. Ne yapmalıyım?

https://hizliresim.com/82lcehv
https://hizliresim.com/9xosfj5
 
Mantar olası. Kaşıntı var mı?
Kuşun son dışkılarını flaşsız şekilde çekip paylaşın.
 
Tamam yapılsın o zaman. Veterinere gidip sonu mec mac ile biten ivermectin etken maddeli dış parazit damlası alınız. Zimec olabilir ivomec vs olabilir marka olarak.
2 damla kullanılacak,alabilirseniz şırıngaya çektirin 5 damla falan.
Kuşun ense tüylerini aralayıp ense derisine gelecek şekilde sadece 1 damla ilaçtan damlatınız. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapın,bitti.
İlaç sonrası hiperaktif hareketler,kaşınma,huysuzluk olabilir normaldir,ilacın etki ettiğinin göstergesidir, geçicidir zaten bu belirtiler,o yüzden endişelenmeyiniz.
Damla sonrası banyo yaptırmayın ilaç etki etmesi için.

Bu arada kuşun beslenme programını detaylıca yazınız. B vitamini,probiyotik vs veriyorsanız marka ve dozajı ile ne sıklıkla verdiğinizi belirtiniz. Kuş kendini yoluyor mu
 
Merhaba dün veterinere götürdük eşinden ayırdık, palet yem ve b vitamini aldık tüyleri için. Yardım için teşekkürler :)
 
Ense damlası yapılmadı mı yani?
 
Merhaba dün veterinere götürdük eşinden ayırdık, palet yem ve b vitamini aldık tüyleri için. Yardım için teşekkürler :)
Pelet yem ve B vitamini tüy için faydalıdır lakin kuşta parazit varsa işe yaramaz,tedavi antiparaziter ilaç kullanmak. Ense damlası yaptırsaydınız yine de. Zaten zarar veren bir şey değil. Ama mantar da olabilir, kuşunuzun dışkıları ishal formunda olmaya ve kuş kusmaya başlar ise mantar olası.
 
Geri
Üst