Muhabbet kuşum ve urfa sıcağı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Avseque

Meraklı Üye
Merhabalar üstatlar. Urfa malumunuz ülkenin en sıcak yeri. Evimizde klima var ama bu aralar sabah çıkıp akşam geldiğimiz için gündüzleri çalışmıyor haliyle. Bir tane muhabbet kuşum var. Sorum şu sıcak onu çok etkiler mi? Ona cereyan etmeyecek şekilde evden çıkmadan önce tüm kapı ve pencereleri açıyorum. Direkt güneş ışığı da gelmiyor. Birşey olur mu?

Evin içinde hava akımı varsa çok etkilemez diye düşünüyorum. Bence sıcaktan çok kuru havadan etkilenebilir. Urfaya hiç gitmedim ama arkadaşlarım var, nemin çok düşük olduğunu biliyorum. Ortamı nemlendirecek önlemler alırsanız gölge ve havadar bir odada sıkıntı yaşamaz. Mesela aşırı sıcakların olduğu dönemde Çankırı'daydım ve kuşun kuru havadan rahatsız olduğunu gördüm. Soğuk/sıcak buhar makinesi vardı. Onu çalıştırıp nemi %40 - %4-5 civarında tuttuğumda hiçbir sıkıntı yaşamadım, hatta sabah gün doğumunda ve akşam gün batımında güneşe de çıkarıyordum.

Evin içinde hava akımı varsa çok etkilemez diye düşünüyorum. Bence sıcaktan çok kuru havadan etkilenebilir. Urfaya hiç gitmedim ama arkadaşlarım var, nemin çok düşük olduğunu biliyorum. Ortamı nemlendirecek önlemler alırsanız gölge ve havadar bir odada sıkıntı yaşamaz. Mesela aşırı sıcakların olduğu dönemde Çankırı'daydım ve kuşun kuru havadan rahatsız olduğunu gördüm. Soğuk/sıcak buhar makinesi vardı. Onu çalıştırıp nemi %40 - %4-5 civarında tuttuğumda hiçbir sıkıntı yaşamadım, hatta sabah gün doğumunda ve akşam gün batımında güneşe de çıkarıyordum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de çankırılıyım bu arada Çankırı urfaya göre daha kuru bir havaya sahiptir. Urfadaki baraj yüzünden nemlenmiş buralar da. Benim ne yazık ki güneşe çıkarma gibi bir imkanım yok çünkü urfada güneş sabah erken saatlerde bile yakıcı. İnşallah kuşumun başına birşey gelmeden bu sıcak günleri atlatırım.

Forumda da hemşehri bulduk ya hadi hayırlısı :)
İlgilendiğinize göre sıkıntı yaşamazsınız sanırım.

Geri