Muhabbet kuşum vik vik vik ses çıkarıyor gün içinde ve çoğunlukla gece

UmutEros

Yeni Üye
Merhaba kuşum bundan 1 ay önce böyle aşağıdaki linkte atığım videodaki gibi geceleri vik vik yapmaya başladı iki kuşum var birtanesi 10 yaşında erkek kuşum bu hasta olan kız 5 yaşında bunu aldığımda iki bacağıda yoktu petshopta kimse almıyor diye ben almışttım hiçbir sıkıntı yoktu kendi kuşumla beraber yaşıyorlardı son günlerde böyle yapıyor diye intarnete face grubunda paylaştım bir kişi solunum yolu enfeksiyonu dedi bana intarnetten almam için orni damla önerdi kuş eczanesinden aldım kullandım biraz geçmedi sonra veterinere götürdüm oda dedi solunum yolu enfeksiyonu olabilir 1 hafta vitamin kullansın multi b probiyotik ve yemine böyle bir şey karıştırdık beyaz bir şey verdik 1 hafta sonra iyileşcek gibi oldu azaldı sonra tekrar başladı en son dedi veteriner geçmezse buna antibiyotik vereyim aldım şuan antibiyotiğin 3 4 günü ama halla hastalık devam ediyor ve hayvan halsiz gibi bu beni aşırı psikolojik olarak yoruyor kuşun böyle olması geceleri sesten uyuyamıyorum geçmesi için elimden geleni yapıyorum ama son çare olarak buraya yaziyim dedim illaki yaşayan üretici vardır bu sorunu yaşamış ve tedavi etmiş biri şuan elimde olan şeyler vitaminler b multi vitamin orni damla probiyotik antibiyotik var birde şırıngada uçarkende böyle zorlanır gibi ses çıkarıyor vik vik vik.

bu dışkısı : https://hizliresim.com/z7nyxio
Video1: https://streamable.com/46d6n9
Video2: https://streamable.com/sg3ro8

Son düzenleme:
Eczaneden iyot lugol damla alın % 2 lik.
İlk gün 50 ml içme suyuna 1 damla katın. Günde 2 kez suyu tazeleyin. Diğer 2 gün ise 100 ml suya 1 damla iyot ekleyin. Toplam 3 gün kullanın.
Kullandığınız antibiyotik ismini ve dozajını da yazın. Probiyotik veriyor musunuz?

Yumurta belirtileri var mı onu da sorayım? Yazımdaki belirtileri okuyun.

İlk gün 50 ml içme suyuna 1 damla katın. Günde 2 kez suyu tazeleyin. Diğer 2 gün ise 100 ml suya 1 damla iyot ekleyin. Toplam 3 gün kullanın.
Kullandığınız antibiyotik ismini ve dozajını da yazın. Probiyotik veriyor musunuz?
antibiyotiğin hangi marka olduğunu bilmiyorum şırınganın içinde suyuna damlatıyom yarım suyuna 1 milim 1 milim kuşta hamilelik yok veteriner baktı bende baktım bu damla ne için istersen antibiyotik geçirmezse alim bunu

https://hizliresim.com/9bxbjw6 Elimdeki ilaç ve vitaminler bu şekilde birde veteriner böyle beyaz bir toz verdi 5 kilo yem aldım içine karıştır dedi karıştırdım onu bunları hangi sıklıkla nasıl kullanayım onuda yazarsanız sevinirim

antibiyotiğin hangi marka olduğunu bilmiyorum şırınganın içinde suyuna damlatıyom yarım suyuna 1 milim 1 milim kuşta hamilelik yok veteriner baktı bende baktım bu damla ne için istersen antibiyotik geçirmezse alim bunu
Veterinerinize ilacın adını sorun.

Evet iyot alın mutlaka. İyot mineraldir zaten ilaç değil. Fakat solunum enfeksiyonu sanılan birçok olay guatr ile karıştırılabilir. İyot ile birçok kuş iyileşti. Alın ve dediğim dozajda kullanın,gelişmelere göre bakalım. Ama iyotlu su ile ilaç vitamin vs karıştırmayın.
Antibiyotiği keselim mi Selçuk beye sorayım..
@Selçuk YÜKSEL

3 ve 4 arasında fark var ? Eğer 4 gün kullanmışsa ve hiç olumlu gelişme olmamışsa bırakılmalı ama 3 günse devam edilmeli

3 ve 4 arasında fark var ? Eğer 4 gün kullanmışsa ve hiç olumlu gelişme olmamışsa bırakılmalı ama 3 günse devam edilmeli
veteriner 7 gün kullan dedi geçmezse başka ilaç vercem dedi 7 günü tamamliyim sonra bu yukarda arkadaşın dedi iyot ilacını denicem oda olmazsa veterinerin ikinci vereceği ilaca bakıcam sizin öneriniz nedir

İlacın kaçıncı günü ? 4 günde iyileşme belirtisi olmazsa 7 güne tamamlamanız gereksiz olur. Bence de iyot deneyin 4. Günden sonra işe yarama ihtimali var. Hangi antibiyotiği vermişti ?

İlacın kaçıncı günü ? 4 günde iyileşme belirtisi olmazsa 7 güne tamamlamanız gereksiz olur. Bence de iyot deneyin 4. Günden sonra işe yarama ihtimali var. Hangi antibiyotiği vermişti ?
hangi antibiyotik bilmiyorum sormadım ama bir dahaki gidişimde sorarım ztn 1 hafta dolunca gidicem geçmezse şuan 4 güne geçmedik 3 gündeyiz

Şuanki durumu ile ilaç öncesindeki durumu yazın. Fark olup olmaması önemli.
çok bi fark yok galiba ya aynı geçmedi arkadaşın dediği gibi iyot ilacını aldım onu deniyicem antiboytikten sonra eğer oda geçirmezse burda röntgen çeken bir veteriner bulup cigerlerine ve hava keselerine baktırcam sizin başka bir öneriniz varmı

4 gün ilaca rağmen hiç gelişme yoksa iyot başlayın. Keşke ense damlası da uygulamış olsaydı veteriner hava kesesi akarı ihtimaline karşı. 2 gün iyottan sonra da düzelme olmazsa ense damlası da uygulayıp ondan sonra röntgen düşünülür. Ama ilacı 4 günden önce kesmeyin işe yaramadığından emin olmalıyız.

4 gün ilaca rağmen hiç gelişme yoksa iyot başlayın. Keşke ense damlası da uygulamış olsaydı veteriner hava kesesi akarı ihtimaline karşı. 2 gün iyottan sonra da düzelme olmazsa ense damlası da uygulayıp ondan sonra röntgen düşünülür. Ama ilacı 4 günden önce kesmeyin işe yaramadığından emin olmalıyız.
eğer ense damlasından kastığınız parazit damlası ise damlatım ben işe yaramadı hava kesei akarı damlası ayrı oluyorsa bilmiyorum

İvermevtin damlatmışsanız tamamdır. İlaç kaç gün oldu ve dozu nasıl ayarlıyordunuz

Geri