kafes tellerine sıkıştırın belki öyle merak edip yer. Bir de siz önünde bi yiyin gösterin yenicek birşey olduğunu. Ben bizim kuşu yeni bir yiyecekle tanıştırırken öyle yapıyorum. Bizim kuş özellikle salatalığa, havuca, marula, elmaya bayılıyor bir de bunları deneyin.
Hepsini denedim oralı bile olmuyor yemden başka ne görse kanatlanıyor direk.
Muhabbet kuşu aldım 2 ay önce hala yemden başka bişey yemiyor yeşillik uzatıyorum kaçıyor ağzına değdirincede silkinip hemen başka yere gidiyor ne yapmalıyım?
Ben de kuşu tek almıştım bana eline gelmesini ve konuşmasını istiyorsan tek besle dediler.
Kuşum oyucaklarla falan oynuyordu ,elime geliyordu ama konuşmuyordu.Yalnız eksik olan birşeyler vardı.Sadece kendi yemini yiyor dal darıya bile dokunmuyordu.Ben de gittim aynı yaşlarda dişi aldım beraber oynuyorlar dal darı yiyorlar elma havuç yiyorlar.
Tecrübeliler daha iyi bilir ama kuşun yemesiyle tek çift oluşunun alakası sanki var gibi.
Benim kuşlarımın hepsi mandalina ve portakalla başladılar yem dışındaki yiyeceklere. Hatta 2 kuşumda da şaşırdığımız durum, mandalinanın kokusunu alır almaz elimize üşüşmüşlerdiEğer sorununuz çözülmezse mevsimi geldiğinde deneyin derim.