muhabbet kuşumda tüy sorunu var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barba_81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese tekrardan merhaba. Öncelikle tüm forum üyelerinin yeni yılını kutlarım.

Başlıkta bahsettiğim papağanım dişi çıktı 😁 geçen hafta bi erkek aldım yetişkin. 8 aylık dediler ama denilenler genelde doğru çıkmıyor ☺️

Dişi ile beraber eş oldular. Yaklaşık 5 gündür çiftleşiyorlar. Yuvalık aldım. Erkek hep yuvalıkta, dişi de arada girip girip çıkıyor. Sizlerden ricam birkaç sorum olacak onları yanıtlamanız.
1- versele laga klasik kuru mama aldım onu suyu alınmış havuç ve pancar ile birazda dereotu nane ve maydanoz sağı ile salata yapıp verdim, kafesteki diğer yemleri de aldım ama hiç yemediler. Alışırlar mı her gün deneyim mi? Birde bu salata kış ayında kaç saat durabilir?
2- kafeste kalamar kemiği ve blok mineral taşı var. Dişi için yeterli olur mu?
3- suluğa 1 gün entrobac, 1 gün taze su, takip eden gün gerwit-w şeklinde şeklinde veriyorum. Bu süreçte bt amin forte vermeli miyim?
4- yuvalık tabanına mısır granülü ve çam cipsi döktüm. İyi olmuş mu?
5- bu süreçte dişiyi uçması için kafesten çıkartıyım mı? Sadece erkek mi çıksın?

Birde süreçle ilgili tavsiyeleriniz var mı?
Erkek grey, dişi pied
Erkek ötüş videosu

1- kuru mamayı olduğu gibi içine birşey katmadan yemliğe koyun 1 hafta kalsın kuru olduğu sürece süresiz kalabilir sorun olmaz. Yemeye başlamazlarsa yemlerini alıp mamanın içine biraz yem karıştırıp verin. 1haftada öyle devam edin alışırlar. Önce mamaya alışsınlar sonra salata yaparsınız.
2- versele laga colombine vita alıp en küçük boy suluğa tozu koyup sürekli erişebilmelerini sağlayın.
3- 50 ml suya ( yarım suluğa ) 2-3 damla bt katın her gün haftada 2 de enteobac mercimek tanesi kadar. İlk yumurta gelene kadar bu şekilde devam edin. İlk yumurta günü takviyeleri keain yavru çıkana kadar sadece yem ve sade su verin.
4- iyi olmuş kedi kumu da olabilirdi.
5- Tabiki çıkarın hatta normal zamandan daha çok uçsun rahat yumurtlama için önemli.
Tavsiyem ;
Sitede uyandırılmış yem tarifim var, yavrular çıkmadan ona alıltırabilirseniz harika olur.

1- kuru mamayı olduğu gibi içine birşey katmadan yemliğe koyun 1 hafta kalsın kuru olduğu sürece süresiz kalabilir sorun olmaz. Yemeye başlamazlarsa yemlerini alıp mamanın içine biraz yem karıştırıp verin. 1haftada öyle devam edin alışırlar. Önce mamaya alışsınlar sonra salata yaparsınız.
2- versele laga colombine vita alıp en küçük boy suluğa tozu koyup sürekli erişebilmelerini sağlayın.
3- 50 ml suya ( yarım suluğa ) 2-3 damla bt katın her gün haftada 2 de enteobac mercimek tanesi kadar. İlk yumurta gelene kadar bu şekilde devam edin. İlk yumurta günü takviyeleri keain yavru çıkana kadar sadece yem ve sade su verin.
4- iyi olmuş kedi kumu da olabilirdi.
5- Tabiki çıkarın hatta normal zamandan daha çok uçsun rahat yumurtlama için önemli.
Tavsiyem ;
Sitede uyandırılmış yem tarifim var, yavrular çıkmadan ona alıltırabilirseniz harika olur.
Cevap için teşekkür ederim.
Koydum yemliğe sadece kuru mamayı. Hiç yemiyorlar. Acıkınca mecbur yer sanırım. Bugün tüm gün yemezlerse yine de normal yem vermemeli miyim? Aç kalsınlarda istemem. Dönüp duruyorlar kafeste acıktılar sanırım ama yemediler bir türlü. Combine vita verirsem gerwit-w vermeme gerek kalmayacak sanırım. Uyandırılmış yem imalatına bugün başladım bakalım nasıl olacak☺️

Birde dal darı ne kadar vereyim yada vermeyeyim mi?

Son düzenleme:
Dal darı varsa bitene kadar azar azar seyrek verin. Bitince de bir daha almayın. Birden bire yemi çekmeyin kısa sürede yemeye başlamazlar aç olsalar bile. Yemlerini verin.

Geri