muhabbet kuşumu bırakma

andevichos

Yeni Üye
daha yeni 5 yaşına basmış erkek muhabbet kuşumu yurt dışına gitmemiz gerektiği için toplam 9 gün 8 gece bırakacağız, yalnız bırakma ihtimalini düşünmüyorum zaten çünkü süre çok fazla ve kuşun eşi yok. bir yakınımıza bırakmayı düşünüyoruz acaba bu süre zarfında dışarı çıkmaması, bakım olarak su ve yem tazeleme ve mümkün olduğunca onunla vakit geçirme yeterli olur mu? teşekkürler.

Mutlaka bir miktar stres yaşayacaktır. Ama dozu kuştan kuşa değişir. Net birşey söylemek çok da mümkün değil.

9 gün uzun bir süre. Kuşunuz dışarıya alışkın ise aşırı stres yaşayabilir dışarı çıkmadığı için. Yakınınız kuşu dışarı çıkarıp sokabilecek birisiyse çıkarsın.

9 gün uzun bir süre. Kuşunuz dışarıya alışkın ise aşırı stres yaşayabilir dışarı çıkmadığı için. Yakınınız kuşu dışarı çıkarıp sokabilecek birisiyse çıkarsın.
dışarıya çok alışkın diyebilir miyim bilmiyorum genelde her gün bir saat civarı dışarıda durur tabii bazen daha fazla bazı günler çıkmaz ancak bundan dolayı büyük stres yaşayacağını düşünmüyorum

dışarıya çok alışkın diyebilir miyim bilmiyorum genelde her gün bir saat civarı dışarıda durur tabii bazen daha fazla bazı günler çıkmaz ancak bundan dolayı büyük stres yaşayacağını düşünmüyorum
Siz kuşunuzu daha iyi tanırsınız fakat 9 gün oldukça uzun bir süre.

daha önce kuş bakmadığı için çıkarması uygun mu bilmiyorum

Sizdeyken gün içinde sürekli dışarıda değilse çıkarmasa da olur.

Geri