Muhabbet Kuşumun Ayağındaki Şişlik?

Kafes yakınında böyle bir böcek gördüm bu nedir?

Suyu sonra ekleniyor
Suyunu eklemeyin o zaman size tarif edeceğim.
Böcek konusuna gelince keşke daha yakından siyah bir alanda ve net çekseydiniz. Bu haliyle keneye benzettim ama keain değil.

Bence dış parazit şu anda tüyleri dökültü birkaç tutam kafesine.

Kullanmam gereken ilaç nedir ve nasıl kullanmalıyım? Yardımcı olursanız nöbetci eczane ya da veterinerden alıp başlayayım hemen.

Şuan bulmanız zor. İvermectin etken maddeli ense damlası almalısınız mesela ivomec. Size 4 damlası bile yetecektir veterinerden 1 ml alsanız yeter.

Bulmaya çalışıyorum, bulamazsam yarına kadar evde yapabileceğim bir şey var mı

Veterinerden ivermektin etken maddeli dış parazit ilacı alın,zimec olabilir,ivomec olabilir.
Ense derisindeki tüyler aralanıp deriye gelecek şekilde 1 damla damlatılır. 15 gün sonra yine 1 damla. Daha sonra 3 ay geçince tekrar 1 damla yaparsınız.
Banyo yaptırmayın birkaç gün ilacın etki etmesi için.
Kafes ve her şeyi dezenfekte edin,sebacil vb ürün ile dezenfekte edebilirsiniz. Talimatlara uyarak dezenfekte yapın.

buyukbas hayvanlara bakan veterinerlerde vilmectin oluyor genelde, ordan şırıngaya cektirebilirsiniz

Yardımlarınız için teşekkür ederim, açık veteriner ve muhabbet kuşlarından anlayan bir veteriner bulup götürdüm, exzolt adlı ilaç ağızdan ve ensesinden uygulandı ayağı için kristalin önerildi.

Veteriner bulabilmeniz şans olmuş.

Geri