Muhabbet kuşumun dışkısı değişti.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gölgem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gölgem

Yeni Üye
İyi akşamlar, muhabbet kuşumun dışkısı sabahtan beri böyle ve sürekli uyukluyor. Pek ishale benzemiyor sanki siz ne dersiniz? Tehlikeli birşey mi acaba...

Ekli dosyalar

• 20210109_213720.jpg
    20210109_213720.jpg
    468.1 KB · Görüntüleme: 69
fazla miktarda bir şey verdiniz mi kuş dışkı dışında normal mi

Farklı birşey vermedim hiç, sadece yavru kuş yemi veriyorum, biraz fazla yedi evet. Bugün hep uyukladı, normalde bu kadar uyumazdı.

Dışkının rengi neden öyle olabilir, yem dışında birşey yemedi?

Yakınlarda veteriner yok, yasak ta var. Ne yapmamı önerirsiniz, yarın sabah götürürüm ama dayanamaz diye korkuyorum. Bu sabah ki dışkısı daha da kötü kan da var
Veterinerden sulphamezathine, coxidin, baycox, tetramezatin gibi antikoksidiyallarden birin alın. Koksidiyoz var kuşta ve durumu kötü, kanlı ishale kadar gelmiş.

Veterinerden sulphamezathine, coxidin, baycox, tetramezatin gibi antikoksidiyallarden birin alın. Koksidiyoz var kuşta ve durumu kötü, kanlı ishale kadar gelmiş.
Kusumun malesef kaybettik. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum yine de🙏 Bir arkadaşımın kuşu için birşey danışmak istiyorum size. Dışkısı bu şekilde, kabarık duruyor,kafesten çıkmak istemiyor. İshal mi değil mi anlayamadık. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG-20210112-WA0004.jpg
    IMG-20210112-WA0004.jpg
    63.9 KB · Görüntüleme: 47
Kusumun malesef kaybettik. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum yine de🙏 Bir arkadaşımın kuşu için birşey danışmak istiyorum size. Dışkısı bu şekilde, kabarık duruyor,kafesten çıkmak istemiyor. İshal mi değil mi anlayamadık. Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşınız tabandaki tuvalet kağıdını değiştirip, beklesin. Bir kaç dışkı daha attığında atın bakalım tekrar. Dışkıları kötü.

Arkadaşınız veterinerden sulphamezathine alsın. Tam dolu suluğa 6 damla ekleyip 7 gün boyunca kullansın. İlaç kullanımı sırasında kafeste, gaga taşı, kalamar kemiği, kum varsa kaldırın.

Konudan alaksız ama kullandığı yemi de değiştirmeli. Akıllı yemlikten göründüğü kadarıyla yem full sarı-beyaz darı. Sadece 2 tip tohumla beslenmesi sağlıklı değil. Hastalıklara yatkın olur.😕

Geri