Muhabbet kuşumun gagasının kenarında çıkan lezyon(?)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan papikuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

papikuş

Yeni Üye
Daha önce “Muhabbet kuşumun sıvı dışkısı” konu başlığı altında karaciğer desteğine ve tedavisine başlamıştık. Powerchol ve prozim kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 hafta oldu.

Ama bugün muhabbet kuşumun gagasında daha önce olmayan bi gariplik farkettim. Derisinden lezyon gibi bir parça çıkmış küçücük. Fotoğrafta daha büyük duruyor ama küçük bir parça. Tırnağımla oradan ayrılıyor mu diye kontrol ettim ama derisinden çıkmış, ayrılmıyor. Bu ne olabilir acaba yardımcı olabilir misiniz?

Cımbızla çekin o bölgeye ve genel olarak gaga ve ayaklara neem yağı sürün.

Kusmuk,mama veya mantar olası. Çıkmıyor ise veya yeniden tekrarlarsa eczaneden mantar kremi alabilirsiniz.

Kusmuk,mama veya mantar olası. Çıkmıyor ise veya yeniden tekrarlarsa eczaneden mantar kremi alabilirsiniz.
Kusmuk veya mama değil hocam çünkü almaya çalışınca kolay bir şekilde gelmiyor. Evde trosyd var o uygun olur mu? Kullanımı nasıl olmalı?

Kusmuk veya mama değil hocam çünkü almaya çalışınca kolay bir şekilde gelmiyor. Evde trosyd var o uygun olur mu? Kullanımı nasıl olmalı?
Evet olur. Sabah akşam biraz sürün kulak çubuğu yardımıyla sürebilirsiniz. Cımbızınızı da sabunlu su ve sonra kolonya ile temizleyin mantar bulaşıcıdır çünkü.

Cımbızla denemeye çalıştım ama canı acımasın diye tam sert çekemedim. Daha sert çeksem veya tırnak makası ile kessem bir problem olur mu? Teşekkürler iyi forumlar
Hayır kesmeyin. Krem sürün sadece. 3 gün kullanın en az.

O bölgeyi ıslatıp 2-3 dk sonra çekin daha sonra krem sürün. O kitle mantat kitlesi değil belki altında mantar gelişmiş olabilir.

Geri