Merhabalar arkadaşlar,
Yaklaşık 2 hafta önce yavru bir muhabbet kuşu aldım 50 günlüktü. İlk gün biraz sakinliği vardı ama ertesi gün kuş çıldırdı.
Yemliğindeki yemleri ve diğer yemlikte ki kuş kumunu sürekli kafesin içine doğru atıyor. Yemlik ağzına kadar doluda olsa dibinde de olsa sürekli dışarı atıyor. Yemliğin içine girmeye çalışıyordu bir ara, kafesin içinde sürekli bağırma tonuyla sağa sola gidiyor. Kafesin içinden çıkarıyorum odada sürekli uçuyor sonra sakinleşiyor. Kafes küçük gelmiştir diye yeni kafes aldım daha büyük 45x45cm ölçülere sahip ondada aynısını yapıyor. Dün yeni yem koydum yemedi aldı yine kafesin içine boşalttı yemleri. Kafesin dışına çıkardığımda koltuğun üzerine yem koyuyorum hepsini yiyor ama kafesin içinde durum böyle farklı oluyor.
Kafesin içinde de ekstra bir aksesuar yok 3 tane ahşap çubuk var, 1 suluk, 2 yemlik var.
Sizce neden böyle yapıyor olabilir?
Yaklaşık 2 hafta önce yavru bir muhabbet kuşu aldım 50 günlüktü. İlk gün biraz sakinliği vardı ama ertesi gün kuş çıldırdı.

Kafesin içinde de ekstra bir aksesuar yok 3 tane ahşap çubuk var, 1 suluk, 2 yemlik var.
Sizce neden böyle yapıyor olabilir?