Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Full çim yemediyse atmayın. Full çim yedikten 2-3 saat sonraki dışkıları önemli.
Kediler için yaş mama neyse, benim kuş için de çimlendirilmiş tohum oSelçuk hocadan korkusuna yemiştir
Bizim eleman hiç yemiyor,yemlikten alıp atıyor.Kafes tabanında çimlendirme gibi bir planı var sanırım![]()
Önünden almayın hocam. Hatta ekleme yapınKediler için yaş mama neyse, benim kuş için de çimlendirilmiş tohum oönünden alıyorum artık o kadar seviyor, inşallah sizinki de konu sahibinin kuşu da alışır
Kediler için yaş mama neyse, benim kuş için de çimlendirilmiş tohum oSelçuk hocadan korkusuna yemiştir
Bizim eleman hiç yemiyor,yemlikten alıp atıyor.Kafes tabanında çimlendirme gibi bir planı var sanırım![]()
Evet hocam bu faydalarından dolayı her hafta çimlendiriyorum epeydir.Önünden almayın hocam. Hatta ekleme yapın
kuru tohumla farkları :
Çimi kıymetli yapan en önemli farkı karaciğer yükünü azaltması ve tuhumlardaki antioksidan seviyesinin yükselmesidir !!! Vücuda detoks etkisi yapar. ( daha ne isteriz ki ) ayrıca tohumlarda enzimler aktifleştiği için daha kolay ve hızlı sindirilir, protein ve vitaminlerin bioyararlanımı artar, fitik asit inaktifleştiği için minerallerin de vücutta emilimi artar ve kolaylaşır, özellikle de B ve C vitaminlerinin miktarı önemli ölçüde artar. Bu kadar.
Yani doz aşımı falan söz konusu değildir. Normal tohumu önünden almaya gerek olmadığı gibi bunu da almaya gerek yoktur sınırsız tüketebilirler. Ve ne kadar fazla çeşit tohum olursa o kadar iyidir.
Hatta evde nohut fasulye gibi bakliyatları da benzer yöntemle uyandırıp pişirmek insanlar için de çok faydalı olacaktır..