Muhabbet kuşumun kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum.

denizyıldızı

Yeni Üye
9 tane beslediğim muhabbet kuşum var birkaç ay önce birinin öğürme, ishal ve hapşırma şikayetiyle veterinere götürdüm. üşütüğünü öğürmesinin balgamdan kaynaklı olduğunu söyledi probiyotik ve siyah şişede damla verdi. Damlayı 1 hafta kullanmamı probiyotiği bitene kadar vermemi istedi. Dediklerini yapmama rağmen düzelmedi, durumu daha kötüye gitti. Başka veterinerlerde muhabbet kuşlarına bakmadıklarını söylediler. Bu arayışlar içinde kuş besleyen, ilgilenen birini buldum ve bana kuşumun kursak mantarı olduğunu söyledi ve bana CESAMOLİN adında bir ilaç verdi 4 günlük kullanımdan sonra durumunun düzeleceğini söyledi. Ancak o da fayda etmedi. Sonuç olarak çaresiz kaldım ve hastalığa bir çözüm bulamadım.

İki, üç gündür başka bir kuşumda da defalarca kafasını sağa sola hızlıca kafa sallama, az yeme, ağız kokusu, kafesin altında durma gibi davranışlar sergiliyor. onun da kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum ve ne yapacağımı hala bilmiyorum. Bilgisi olan kişiler yardımcı olup tavsiye verirse çok sevinirim.

Eczaneden triflucan alıp. Tüm kuşlara en az 10 günlük kür yapın. 50 ml suya 5 damla katarak verin. Probiyotik de bulunsun elinizde tedavinin 5. Gününden itibaren başlayacaksınız.

Triflucan alın,öncelik bu ilaç olacak. Bulamazsanız mikostatin alıp yukarıda yazılan şekilde kullanın.

Eczaneden triflucan alıp. Tüm kuşlara en az 10 günlük kür yapın. 50 ml suya 5 damla katarak verin. Probiyotik de bulunsun elinizde tedavinin 5. Gününden itibaren başlayacaksınız.

Teşekkürler dediğinizi uygulayacağım. probiyotik kullanım süresi ne kadar olmalı, uzun süreli kullanımda zarar verir mi?

Hayır probiyotiğin fazlası tek seferse çok yüksek doz verilmediği sürece sorun olmaz.

Hayır probiyotiğin fazlası tek seferse çok yüksek doz verilmediği sürece sorun olmaz.
Tamamdır. Peki tedavinin 5. gününden sonra trıflucan ile probiyotigi beraber mi vermem lazım yoksa ilacı kesip probiyotik ile mi devam edeceğim?
Diğer kuşlarda bir şikayetim yok önlem amaçlı onlara da aynı şekilde ilaç vermemin zararı olur mu?

Yarından itibaren ilaçla birlikte probiyotik de katın suya herhangi bir sorun olmaz. Hasta olmayan kuşa ya olursa mantığıyla ilaç vermeye karşıyım. Ama bulaş ihtimali yüksek durumlarda verilebilir tabiki. Tercih sizin bu konuda ama ben olsam hastalık belirtisi olmayan kuşa tedavi başlamazdım

Yarından itibaren ilaçla birlikte probiyotik de katın suya herhangi bir sorun olmaz. Hasta olmayan kuşa ya olursa mantığıyla ilaç vermeye karşıyım. Ama bulaş ihtimali yüksek durumlarda verilebilir tabiki. Tercih sizin bu konuda ama ben olsam hastalık belirtisi olmayan kuşa tedavi başlamazdım
Diğer 4 kuşum yavru, biraz önce kontrol ettim göğüslerinde sivrilik var ve kafesin alt kısmında oynuyorlar bazen ama herhangi bir halsizlik durumları yok enerjikler.
Siz daha iyi bilirsiniz göğüs sivriliği normal değil diye biliyorum. Ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Çok sivriyse onlara da ilaç başlayın. Ama göğüs kemiği kilolu olsalarda ele değer onu karıştırmayın videolarını paylaşın tahmin ederiz.

Çok sivriyse onlara da ilaç başlayın. Ama göğüs kemiği kilolu olsalarda ele değer onu karıştırmayın videolarını paylaşın tahmin ederiz.
Merhabalar, Yavruların göğüs sivriliği sadece dokunulduğunda fark ediliyor, dışarıdan bakınca görülmüyor. videoları atıyorum
https://streamable.com/5y9ql5
https://streamable.com/uzkobq

İlaç kullanan kuşumun da triflucan kullandığından beri dışkısında değişiklik oldu bakabilir misiniz, normal mi?
JqE3irhYW.jpeg
cy95XxzF.jpeg

Kuşların göğsünde hafif sivrilik olması normal çünkü orda göğüs kafesi mevcut. Sıkıntı şu,kemiğin sağ ve sol yanlarındaki etlerde bariz erime varsa ve kemik gün gibi ortada görünüyor ise bıçak gibi,bu normal değil.

Dokunduğunuzda jilet gibi hissettiriyorsa kuruma var demektir.
Kuşların görüntüleri genel olarak sağlıklı.

Diğer kuşun dışkısında olumlu gelişme var. Kaç gün oldu başlayalı.

Kuşların göğsünde hafif sivrilik olması normal çünkü orda göğüs kafesi mevcut. Sıkıntı şu,kemiğin sağ ve sol yanlarındaki etlerde bariz erime varsa ve kemik gün gibi ortada görünüyor ise bıçak gibi,bu normal değil.
Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Kuş besleyenler neden kabız dışkılamayı bu kadar seviyor anlamıyorum. Dışkının etrafında hiç su yoksa kuş kabız demektir. Yeterli su içmiyor sadece tohumla besleniyor demektir. Kuş isal dışkılasın demiyorum tabiki ama kabız da olmamalı.

Merhabalar yaklaşık 9,10 gündür tedaviye devam ediyorum ilacı ne zaman bırakmalıyım ve kestikten sonra nasıl ilerlemeliyim bilgi verir misiniz?

5 gün Trıflucan sonraki günlerde ise probiyotik ile birlikte ilacı vermeye devam ettim. Bir kuşum öğürme hareketi yapmaya ve hapşırmaya devam ediyor, diğer kuşun durumu iyi görünüyor.

14 güne tamamlayın tedaviyi.

Geri