Muhabbet kuşumun pire problemi var

samatvole42

Yeni Üye
Kuşumun gözünün altında hafif bir kırmızılık olduğunu fark ettim. Bir kaç gün sonra kafesindeyken gözünü kaşırken yine tırnağı ile gözünün altını kanatmış. Tırnakları uzundu hemen kestim. Kulak pamuğu ile kanlı bölgeyi temizlemeye çalıştım ama izin vermeyince zorlamadım. Temizlemeye çalışırken üstünde pire gördüm. Ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz? Normalde benim bildiğim kuştaki pireler kırmızı renkli oluyordu ama bunlar siyah ve nokta şeklinde. Bu pire mi yoksa başka bir şey mi? Gözü için ne yapmam lazım? Şu anda görme sıkıntısı yok sadece gözünün altını kanatmış gözünü açıp kapatabiliyor. Tırnaklarınıda kestim.

Ense damlası uygulayın. Zimec falan olabilir. Ve kafes tabanına borik asitli su spreyleyin. Tünek bağlantı noktalarını vs spreyleyin kuşun üstüne gelmesin borik asit onun dışında tamamen güvenlidir.

Veterinerden ivermektin etken maddeli dış parazit ilacı alın,zimec olabilir,ivomec olabilir.
Ense derisindeki tüyler aralanıp deriye gelecek şekilde 1 damla damlatılır. 15 gün sonra yine 1 damla. Daha sonra 3 ay geçince tekrar 1 damla yaparsınız.
Banyo yaptırmayın birkaç gün ilacın etki etmesi için.
Kafes ve her şeyi dezenfekte edin,sebacil vb ürün ile dezenfekte edebilirsiniz. Talimatlara uyarak dezenfekte yapın.

Veterinerden ivermektin etken maddeli dış parazit ilacı alın,zimec olabilir,ivomec olabilir.
Ense derisindeki tüyler aralanıp deriye gelecek şekilde 1 damla damlatılır. 15 gün sonra yine 1 damla. Daha sonra 3 ay geçince tekrar 1 damla yaparsınız.
Banyo yaptırmayın birkaç gün ilacın etki etmesi için.
Kafes ve her şeyi dezenfekte edin,sebacil vb ürün ile dezenfekte edebilirsiniz. Talimatlara uyarak dezenfekte yapın.
Bitin dezenfekteyle alakası yok hocam. Bitler temiz ortamı daha çok sever.

Tyson bitason diye bir damla buldum bu nasıldır. Sanırım kuşlara özel üretilmiş. Daha mı iyi olur? Bilmediğim için soruyorum. Söylediğiniz ilaçlar sanırım kuşlara özel değil. Kullanımında sorun oluşturur mu?

Olur aşağı yukarı aynı ürünler

Geri