Muhabbet kuşumun poposundaki şişlik

Evil_55

Meraklı Üye
Arkadaşlar sabahtan beri 1 tane dışkı yaptığını görmedim pet shopa gittim gold wings diar digestive birds daily care verdi. Onu damlattim suyuna 2-3 gundur yemek te yemiyordu. Cok az patates hasladim zeytinyağı doktum kurstaktan verdim 1 ml falan verdim kabiz diye zaten. Nedir bu hayvan ikiniyor cikarmaya çalışıyor çıkmıyorda.
Sabahtan beri zeytinyağı olsun vazelin olsun sürdüm. Ilık suyla ovaladim. En fazla artik ne varsa bu kadar çıktı. Lütfen yardımcı olun

Öncelikle geçmiş olsun. Bir gazete parçası alın. Sivriden kalına doğru ilerkeyen rülo yapın. Zeytin yağı veya herhangi bir sıvı yağa batırıp makatına doğru sokun amaç bağırsağını yağlamak. Birkaç kez tekrarlayın bunu. Taki çıkarana kadar. Dışkı çıkıntılarını önceden temizleyin ama.

Öncelikle geçmiş olsun. Bir gazete parçası alın. Sivriden kalına doğru ilerkeyen rülo yapın. Zeytin yağı veya herhangi bir sıvı yağa batırıp makatına doğru sokun amaç bağırsağını yağlamak. Birkaç kez tekrarlayın bunu. Taki çıkarana kadar. Dışkı çıkıntılarını önceden temizleyin ama.
teşekkürler. orasi suan davul gibi şiş oldu ve az once baktim baya bir sıvı birikmisti. 2-3 kez yagladim dediginiz gibi simdi ama sadece ucuna doğru soktum çünkü baya bir diski var orada. Yoksa derine ineyim mi biraz daha yardiminiz icin sagolin. Ayrıca sizce kusa zeytinyağı vereyim mi belki yağlanır. Şuan çok halsiz.

Başınız sağolsun 😔 keşke dün sorsaydınız

Ilık su içirin birkaç yudum,kaynar olmayacak ama. Ilık su içsin,daha sonra ağzına 1 damla da zeytinyağı damlatın içsin.

Su kaynatın ve temiz bir bezi içine sokup sıkın ama elinizi yakmayın sıcaklığı ayarlayın. Bezin suyunu sıkın ve bez bilek yakmayacak sıcaklığa gelince kuşun karın bölgesine bezi sarın 5 dakika bekletin kasların gevşemesi için. Başparmağınızı da yağlayın ve yukarıdan aşağı doğru yani poposuna doğru hareket yapın karından popoya doğru düz şekilde hafif bastırır şekilde (güç uygulamayın) 5 10 dakika yapın bunu da. Eğer kabızsa veya yumurta sıkışması ise çıkar.

Yemek yemiyorsa da 2 ml mama verin mama yoğurt kıvamından biraz daha cıvık olsun. Bilek yakmayacak ısıda olsun mama,probiotik de katın mama içine.

2 - 3 gündür yemek yemiyordu demişsiniz. Kuş yemediği için de dışkılamamış olabilir. Günde 4 defa,4-5 saat aralıklar ile her öğünde 2 ml kursaktan mama verin. Ama patates değil,petşoptan kuş besleme maması alın ondan verin. Mama bulamazsanız şu tarifi yapın.

Geri