Muhabbet kuşumun rahatsızlığı

zmoon

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşumun uzun zamandır bir sorunu var ve neyi olduğunu anlayamıyorum dışkıları hep sulu oluyor ve sık sık büyük oluyor bir de linkteki gibi yemlik başında böyle yapıyor kur hareketi mi yoksa hasta mı ondan mı böyle yapıyor anlayamıyorum kilosu da 50 gram veterinere götürdüğümde hafif karaciğer yağlanması var demişti ama detaylı bakmadı böbrek kaynaklı mı yoksa karaciğerden mi emin olamıyorum sizce neden olabilir? Benzer şeyler yaşayan var mı? Bazen de yem yedikten sonra öğütememiş gibi kafasını sallıyor ama kusmuyor veteriner ona da kursak genişlemesi dedi

Dışkı resmini ekler misiniz?(Hızlıresim.com a yükleyip linki burada paylaşın)Beyaz kağıt havlu üzerine 5-6 dışkı yapsın.
Beslenmede neler veriyorsunuz?(Yem,mama,sebze,meyve)
Takviye kullanıyor musunuz?
Yani biraz daha detay lütfen

Günlük su tüketimi nasıl?
O siteye girdim fakat yüklenmiyor başka nasıl yükleyebilirim ? Su tüketimi fazla su içiyor versele laga yem kullanıyorum kafesinde grit kum var onun dışında bir hafta önce röhnfried markasının entrobac sedochol gervit-w aldım onun öncesinde de b ve c vitamini kullanıyordum haftada bir dal darı vermiyorum artık eskiden verirdim kilosu var diye bu durum da yeni değil bir senedir belki de daha uzun süredir dışkıları bu şekilde

Dışkı resmini ekler misiniz?(Hızlıresim.com a yükleyip linki burada paylaşın)Beyaz kağıt havlu üzerine 5-6 dışkı yapsın.
Beslenmede neler veriyorsunuz?(Yem,mama,sebze,meyve)
Takviye kullanıyor musunuz?
Yani biraz daha detay lütfen
Hafta bir meyve sebze vermeye çalışıyorum muz elma mevsimine göre salatalık marul çok seviyor

O siteye girdim fakat yüklenmiyor başka nasıl yükleyebilirim ? Su tüketimi fazla su içiyor versele laga yem kullanıyorum kafesinde grit kum var onun dışında bir hafta önce röhnfried markasının entrobac sedochol gervit-w aldım
Ben mesaj yazarken sizde resim paylaşmışsınız.Hızlı resime gerek kalmadı.Gerek görülürse tekrar söylerler.

Yemlikteki kabukları her gün üfleyin ve yenmemiş yemlere erişimini açın.
Konuya gelirsek kuşun güncel kilosu 50 gram ise çok fazla. 40-45 grama inmeli.
Bol spor yapmalı,uçuş hareket.. Dal darı gibi yemler verilmemeli.
Her gün yeşillik verilebilir roka,tere,marul,ıspanak vs.
Ağız içini kontrol eder misiniz boğazına falan bakmaya çalışın damağına falan. Beyaz veya sarı lezyon var mı,ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı bakınız.
Karaciğer koruma takviyesi olarak profesyonel ürün almanızı öneririm.
Powermax Powerchol öneriyoruz.

Ağız içini kontrol eder misiniz boğazına falan bakmaya çalışın damağına falan. Beyaz veya sarı lezyon var mı,ağzında ya da dışkısında kötü koku var mı bakınız.

Her gün üflüyorum suyunu da her gün değiştiriyorum dal darı vermiyorum ve sürekli dışarıya çıkarıyorum ama bir süre sonra kendi içeri girip videodaki hareketleri yapıyor yem başında bir de sedochol yeni aldım onu bitirip bunu alsam olur mu

Dışkısında kötü bir koku yok ağzında da bir lezyona rastlamadım aslında aşırı kabarık durmuyor konuşuyor uçuyor ama çok fazla uyukluyor aşırı da hareketli enerjik değil yani bir tane daha kuşum var o mesela bu kuşumun yanında baya hareketli enerjik kalıyor açıkçası üzülüyorum onu böyle gördükçe ve ne olduğunu bilememek de beni daha çok endişelendiriyor

Her gün üflüyorum suyunu da her gün değiştiriyorum dal darı vermiyorum ve sürekli dışarıya çıkarıyorum ama bir süre sonra kendi içeri girip videodaki hareketleri yapıyor yem başında bir de sedochol yeni aldım onu bitirip bunu alsam olur mu
Bütçeniz varsa dediğim ürünü almanızı öneririm.

Tamamdır alırım peki nasıl kullanayım haftada bir mi kaç damla
2 günde bir yarım suluğa 15 damla şeklinde başlayın. 1 ay kadar devam edin sonra gelişmelere göre program yaparız.
Kusma hareketi yapması karaciğerle alakalı büyük ihtimalle. Sık sık gelişmeleri yazın takipte kalalım.

2 günde bir yarım suluğa 15 damla şeklinde başlayın. 1 ay kadar devam edin sonra gelişmelere göre program yaparız.
Kusma hareketi yapması karaciğerle alakalı büyük ihtimalle. Sık sık gelişmeleri yazın takipte kalalım.
Tamamdır teşekkür ederim 🙏🏻 son olarak zayıfladıkça sorunları düzelir mi sizce ?

Geri