Muhabbet kuşumun sıvı dışkısı

Kullanmaya devam edin siz zaman gerekli ayrıca egzersize devam etmeli mutlaka birkaç gram kilo versin. Kuşun ön bölgesi şiş duruyor,kuşta kusma var mı veya daha önce kusma oldu mu hiç?

Kullanmaya devam edin siz zaman gerekli ayrıca egzersize devam etmeli mutlaka birkaç gram kilo versin. Kuşun ön bölgesi şiş duruyor,kuşta kusma var mı veya daha önce kusma oldu mu hiç?
Tabii muhakkak devam edeceğim. Daha önce hiç kusma olmadı şuanda da bi kusması yok hocam. Duruşundan kaynaklı olabilir mi? Daha iyi nasıl anlayabilirim acaba şişlik olup olmadığını? Aşağıya Bugün çektiğim bir videoyu da ekliyorum belki daha iyi anlaşılır

Son düzenleme:
Powerchol'ü haftada 3'e çıkarın. Ayrıca prozimi de bir süre her gün kullanın 10 gün kadar. Gelişmelere göre yol çizeriz. Karaciğer problemleri öyle 10 günde 1 ayda çözülmez 6 ayı bulabilir 1 ayda da düzelebilir. Karaciğerin durumuna göre değişir.

Powerchol'ü haftada 3'e çıkarın. Ayrıca prozimi de bir süre her gün kullanın 10 gün kadar. Gelişmelere göre yol çizeriz. Karaciğer problemleri öyle 10 günde 1 ayda çözülmez 6 ayı bulabilir 1 ayda da düzelebilir. Karaciğerin durumuna göre değişir.
Çok teşekkürler Selçuk Bey dediğiniz gibi yapacağım

Merhabalar tekrardan, bir güncelleme yapmak istedim. Kuşun dışkısında ilk zamanlar daha fazla düzelme vardı ama yaklaşık 3-4 gündür bu şekilde dışkılıyor, bu da beni biraz tedirgin etti:

Bu süreçte haftada 3 powerchol yarım suluğa 10 damla, 6 gün prozim yarım sulağa 5 damla ve bir gün de mutavit verdim. Akdarı ile besleniyor, her gün dereotu veya nane yiyor. Bu aralar kalamar kemiğini çok sık kemiriyor. Enerjisinde, kur yapmasında bir değişiklik yok, hala yüksek enerjili. Kabarması ya da önceden olmayan anormal bir davranışı yok. Yalnızca oyuncağına çok fazla kur yapıp çiftleşmek istiyor, kızışma döneminde sanırım. Güncel kilosu 44 gr. Kendisinin de güncel fotoğraflarını ve videosunu aşağıya ekliyorum:

Problem ne olabilir acaba? Ciddi bir şey var mıdır? @Selçuk YÜKSEL @BeautiBird

Ciddi birşey yok ama daha iyilelmiş sayılmaz. Powerchol ve probiyotiğe devam. Carnisspeed de kullanabilirsiniz. Oda karaciğere destek olur.

Merhaba, güncelleme yapmak ve yeni yapmaya başladığı bir hareket için tekrar yazıyorum.

Dün ve bugün akşam aşağıda videosunu eklediğim hareketi yaptı ama çok uzun süreli ve sıklıkla değil. Kusuyormuş gibi değil de boğazına bir şey takılmış gibi. Ama bikaç dakika yapıyor ve sonra yapmıyor. Gün içerisinde gözlemledim ve yaptığına şahit olmadım. Bugün yarım suluğa 5 damla triflucan verdim önlem olarak. Kabarması, iştahsızlığı yok. Enerjisi de yerinde. Ama ekstra olarak çok uçunca sesli nefes alıyor, hırıltılı bir ses çıkıyor ama her uçuşunda değil uzun uçuşlarında yorulunca oluyor. Durduğu yerde öyle bi ses yok.

Bu uçunca çıkan ses dolayısıyla izmirde kuşlardan anlayan bir veterinere götürmüştük 1 yıl önce kadar, içerisinde kekik, balık yağı, çörek otu, okaliptus, nane, fesleğen olan bir takviye sıvı verdiler. Düzenli kullandık ama kalıcı bir çözümü olmadı. Çıkardığı ses de dönem dönem yok oldu, dönem dönem varlığını sürdürdü. Kesin bir tanı da almadı.

Hala powerchol ve prozim takviyelerini vermeye devam ediyorum.
Bu hareket niçin olabilir yardımcı olabilir misiniz? Kursak mantarı olma ihtimali var mıdır? Kusura bakmayın uzun bir mesaj oldu Çok teşekkürler Şimdiden
@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird

Güncel dışkısı: https://hizliresim.com/5k6kuod
Videosu: https://streamable.com/x9rt9d

Hocam kuşun şikayetlerinin başlaması üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmiş. Kursak mantarı olsa mantar ilacı kullanılmaması durumunda şuan çok kötü durumda olurdu. Hatta yemej yiyemez duruma gelirdi. Videodan anladığım kadarıyla da kuşun durumu o hareketi yapması dışında kötü değil.
Size powerchol'e ek olarak carnispeed kullanmanızı ve kuşa egzersiz ve diyet yaptırmanızı önermiştim. Harfiyen uyguladınız mı veya neler yaptınız ?

Hocam kuşun şikayetlerinin başlaması üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmiş. Kursak mantarı olsa mantar ilacı kullanılmaması durumunda şuan çok kötü durumda olurdu. Hatta yemej yiyemez duruma gelirdi. Videodan anladığım kadarıyla da kuşun durumu o hareketi yapması dışında kötü değil.
Size powerchol'e ek olarak carnispeed kullanmanızı ve kuşa egzersiz ve diyet yaptırmanızı önermiştim. Harfiyen uyguladınız mı veya neler yaptınız ?
hocam karaciğeri ile ilgili dışkı problemi 1 ayı aşkındır devam ediyor. Bu süreçte söylediğiniz sıklık ve miktarda prozim ve powerchol kullanıyorum. Her gün egzersiz yaptırıyorum (uçma egzersizi, oyuncağı kovalama, parmak merdiven egzersizi), yağlı tohumlar yedirmiyorum. Akdarı yiyor sadece, ve her gün nane, dereotu, fesleğen yiyor. 1 gr kadar zayıfladı sadece bu süreçte. 44 gr güncel kilosu. Carnispeed henüz alamadım, maddi sebeplerle maaş günümü bekliyorum 🥲 Carnispeed harici dediklerinizin tamamını uyguladım, uygulamaya devam ediyorum.

Ama bu videodaki hareketi yapması ise çok yeni 2 günlük bir süre. Sürekli yapmıyor, yaptığı zaman çok kısa sürüyor. Kusma yok, enerjisi yerinde. Sanki boğazına bir şey takılmış gibi bi hareket. Bu aralar çok fazla kalamar kemiği kemiriyor boğazına kaçıyor olabilir mi acaba? Ya da yani önlem amaçlı bir şey yapmam gerekir mi ?

1 ayda kilo vermemiş olması ilginç. Ve sizin yeterli özeni göstermediğinizi işaret eder. 10 günde 5-6 gr dan fazla kilo veren kuşları bilirim.

1 ayda kilo vermemiş olması ilginç. Ve sizin yeterli özeni göstermediğinizi işaret eder. 10 günde 5-6 gr dan fazla kilo veren kuşları bilirim.
Hocam başka ne yapabilirim kilo vermesi için nerede yanlış yaptığımı bilmiyorum. Yem miktarını mı azaltmalıyım? Yeterli özeni gösterdiğimi düşünüyordum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım bu durumda

Hocam başka ne yapabilirim kilo vermesi için nerede yanlış yaptığımı bilmiyorum. Yem miktarını mı azaltmalıyım? Yeterli özeni gösterdiğimi düşünüyordum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum sanırım bu durumda
Her gün düzenli uçurun,kendi uçmazsa siz elinize alın ve uzağa gidin ordan elinizi hareket ettirip kafesine uçmasını sağlayın bunu böyle günde en az 10 kez uygulayın.
Dışarıda dursun genellikle kuş.

Her gün düzenli uçurun,kendi uçmazsa siz elinize alın ve uzağa gidin ordan elinizi hareket ettirip kafesine uçmasını sağlayın bunu böyle günde en az 10 kez uygulayın.
Dışarıda dursun genellikle kuş.
Tamam hocam bunu normalde yapıyorum her gün ama daha sık ve daha uzun mesafeli yapmaya devam edeceğim. Videodaki yaptığı hareketle ilgili bir fikriniz var mıdır acaba?

Tamam hocam bunu normalde yapıyorum her gün ama daha sık ve daha uzun mesafeli yapmaya devam edeceğim. Videodaki yaptığı hareketle ilgili bir fikriniz var mıdır acaba?
Sindirim sıkıntısı yaşıyor. Zayıfladıkça düzeleceğini düşünüyorum.

hocam dediğiniz üzere eski konudan yazmaya devam ediyorum @Selçuk YÜKSEL . Yeni videosunu ekliyorum:

Bu hareketi her yem yediğinde yapmıyor, gün içinde bazen yapıyor. Ve hep aynı yere aynı doğrultuda aynı şekilde yapıyor. Bir de nefesi çok çabuk bitiyor uçunca, ağzını açıp kapatıyor vik vik ses çıkarıyor.

Bu da hareketi yapmıyorkenki videosu: https://streamable.com/ckheji

Kur kusması yapıyor. Kuş rahatladığı sağlıklı hissettiğğ için kızışmış ve kur kusması yapmaya başlamışken siz önüne koca bir taş koymuşsunuz kafanıza göre ilaç başlamakla... Neden ilaca başlamadan sormadınız anlamak zor.
Neyse başlamışsınız bir kere yapacak birşey yok. 5 gün devam edin ki etken maddeye direnç geliştirmesin. Kuş hala bir tık kilolu. Carnisspeed kullanıyor musunuz ? Powerchol'ü haftada 2-3 kez carnispeed 2-3 kez verin ayrı günlerde. Ve 2 günde bir de probiyotik katın suyuna. Probiyotiği diğerleriyle aynı suya katabilirsiniz.

Kur kusması yapıyor. Kuş rahatladığı sağlıklı hissettiğğ için kızışmış ve kur kusması yapmaya başlamışken siz önüne koca bir taş koymuşsunuz kafanıza göre ilaç başlamakla... Neden ilaca başlamadan sormadınız anlamak zor.
Neyse başlamışsınız bir kere yapacak birşey yok. 5 gün devam edin ki etken maddeye direnç geliştirmesin. Kuş hala bir tık kilolu. Carnisspeed kullanıyor musunuz ? Powerchol'ü haftada 2-3 kez carnispeed 2-3 kez verin ayrı günlerde. Ve 2 günde bir de probiyotik katın suyuna. Probiyotiği diğerleriyle aynı suya katabilirsiniz.
Selçuk bey dün de gün içinde bir kez yem yemeden nefes alamıyormuş, kusuyormuş gibi hareket yaptığını görünce korkarak önlem amaçlı başlamıştım forumdaki mesajları okuyarak, keşke başlamasaydım :( carnisspeed haftada 1 veriyordum. Şimdi dediğiniz gibi bir program yapacağım çok teşekkür ederim. 5 gün triflucan kullandıktan sonra mı bu programa başlamalıyım hocam?

Selçuk bey dün de gün içinde bir kez yem yemeden nefes alamıyormuş, kusuyormuş gibi hareket yaptığını görünce korkarak önlem amaçlı başlamıştım forumdaki mesajları okuyarak, keşke başlamasaydım :( carnisspeed haftada 1 veriyordum. Şimdi dediğiniz gibi bir program yapacağım çok teşekkür ederim. 5 gün triflucan kullandıktan sonra mı bu programa başlamalıyım hocam?
Carnisspeed haftada 3 kez verin gün aşırı şeklinde. Bol bol uçmaya devam etmeli.

Son düzenleme:
Geri