Serenlimon
Meraklı Üye
Aldığım petshop bana kuşumun 4 aylık olduğunu söyledi ama tırnakları aşırı uzun . Ne yapmalıyım kesmeli miyiz ?
Çok teşekkür ederim bu tünekleri nerden alabilirim çünkü tırnakları aşırı uzunMuhabbet kuşlarının tırnaklarında kılcal damarlar bulunur. Ben kesmenizi pek tavsiye etmiyorum. Törpülü tünek alırsanız üzerinde yürüdükçe tırnakları düzelir. Ille de keseyim derseniz çok derine inmeden uçlarındaki sivriligi alabilirsiniz.
Kanama gibi herhangi bir durum olursa kuşun tırnağını nişastaya batırıp kanamayı kolaylıkla durdurabilirsiniz. Kanama durduktan sonra tekrar kanaması düşük bir ihtimal. Ama kesinlikle kesmenizi önermiyorum.
Veterinere mi götürsem o kessin . Ben bu fotoya baktım benim ki çok uzun kategorisinde ama anlamadığım bi şey var 4 aylık kuşun tırnakları böyle uzun olur muBen kuşlarımın tırnağını kesiyorum ışığa doğru tutarsanız damar belli olur damarın altından sadece uçlarını kesin
Ekli dosyayı görüntüle 41400Ekli dosyayı görüntüle 41401
Bence olur yani benim kuşum 5. aya girmesine az kaldı bayağı hızlı uzuyor tırnaklarıVeterinere mi götürsem o kessin . Ben bu fotoya baktım benim ki çok uzun kategorisinde ama anlamadığım bi şey var 4 aylık kuşun tırnakları böyle uzun olur mu
Petshoplarda bulabilirsin.Çok teşekkür ederim bu tünekleri nerden alabilirim çünkü tırnakları aşırı uzun