Muhabbet kuşunun kanatlarını yolması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdmoks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdmoks

Yeni Üye
Merhaba. Muhabbet kuşum 2.5 yaşında. Kayseri'de özel veterinere ve hayvan hastanesine defalarca götürdüm. Şimdiye kadar uygulanan tedavi hayvan hastanesinde antidepresan / alerji ilacı, özel klinikte ise akarmix ve vitamin oldu. Kuşum uçamayacak kadar kanatsız ve tüysüz şu an. Kanatlarının altı çıplak. Kanat köklerinin fotoğrafını çektim. Tüm gagası kanlar içindeydi gagasını temizledim. Görseli ekliyorum. Ne yapacağım lütfen bir akıl verin.

Aslında tedavi basit ya...
Kuşa dış parazit damlası (ilacı) yapılmadıysa, herhangi bir veteriner kliniğinden sonu mec-mac ile biten ivermectin etken maddeli dış parazit damlası ilacı alınız. Zimec olabilir,ivomec olabilir misal.
Uygunsa şırıngaya çektirin 5 damla falan.
Kuşun ense tüylerini aralayıp ense derisine gelecek şekilde 1 damla ilaçtan damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha,bitti.
Banyo yaptırmayın ilaçtan sonra, çünkü ilacın etki etmesi için..
İlacı damlattıktan sonra kuşta kaşınma,yerinde duramama vb durumlar olabilir normaldir,ilacın çalıştığının göstergesidir. Öncelikle parazit ilacı kullanacağız.
Sonra mineral takviyesi içeren bir ürün alın. Versele laga colombine vita olabilir,veyahut alabilirseniz bulabilirseniz multimineral damla alabilirsiniz kuşlar için üretilmiş,suya damlatılan formda olursa daha iyi olur. Eğer suya damlatılan formda bulamazsanız toz formatında alırsınız kuşunuz bu tarz ürünleri yiyorsa..
Boş (su konmayacak) bir suluğun içerisine veyahut yem kabına mineral takviyesini koyup kuşun rahatça ulaşabileceği yere takın kafesinde. Kuş yesin.
Haftada 2 kere de b vitamini kompleksi içeren ürün alın,Bt Amin Forte olabilir Röhnfried 'in.
30 ml alın.
Karaciğer koruyucu da alın,Sedochol olabilir 30 ml alın.
Probiyotik de alalım,Kanatlı oil prozim plus alalım. Kanatlı oil 'in kendi sitesinde var. Uygun fiyata ucuza bulursanız onu da alabilirsiniz başka siteden.
Haftada 2 kere de probiyotik kullanın.
Haftada 1 kere karaciğer koruyucu.
Eczaneden de rif ampul alın ve kuşun kanayan yaralarına rif sürün birkaç gün. Enfeksiyon kapmasın açık yara varsa.
Eğer sürekli kanatlarıyla oynayıp kanatıyorsa, kuşunuz için çok sıkı olmayan bir boyunluk yapın,keçe tarzı zarar vermeyen kesici olmayan bir materyal ile boyunluk yapabilirsiniz. Kuş iyileşene kadar boyunluk takılı kalacak.

Bu programı uygulayınız.

Eklemek istediği bir şey varsa diye @Selçuk YÜKSEL beyi de etiketliyorum.

Grpet ürünleri,Karadenizpet.com,Akyolkardeşler gibi sitelerden alışveriş yapabilirsiniz..

Şunları da sorayım. Kuşunuzda öğürme kusma halsizlik iştah kaybı da var mı? Bir ihtimal mantar da olabilir. Kuşun son yaptığı 4-5 adet dışkının fotosunu flaşsız net şekilde çekip paylaşın.
Kuşun güncel videosunu da video sesi açık olacak şekilde paylaşın

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Hassas terazi varsa kuşu da bi tartınız. Kuşunuzun beslenme programını da detaylıca yazınız.
Pelet yem kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız pelet yem de alın Versele Laga nın muhabbet kuşları için ürettiğinden alın,100 gr bile yeterli fazlasıyla. Kuş yemekte zorlanabilir,pelet yemden tabağa 5-6 tane koyun ve kaşıkla ezdirin toz haline getirin,kuşa servis edin,böyle denersiniz diğer türlü yiyemezse. Çünkü sert oluyor ve kıramayabilir yemi. Pelet yem ve normal yem kafesinde bulunsun. Garden mix pembe platin öneriyorum normal yem olarak.

Grpet ürünleri,Karadenizpet.com,Akyolkardeşler gibi sitelerden alışveriş yapabilirsiniz..

Şunları da sorayım. Kuşunuzda öğürme kusma halsizlik iştah kaybı da var mı? Bir ihtimal mantar da olabilir. Kuşun son yaptığı 4-5 adet dışkının fotosunu flaşsız net şekilde çekip paylaşın.
Kuşun güncel videosunu da video sesi açık olacak şekilde paylaşın

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Hassas terazi varsa kuşu da bi tartınız. Kuşunuzun beslenme programını da detaylıca yazınız.
Pelet yem kullanıyor musunuz? Kullanmıyorsanız pelet yem de alın Versele Laga nın muhabbet kuşları için ürettiğinden alın,100 gr bile yeterli fazlasıyla. Kuş yemekte zorlanabilir,pelet yemden tabağa 5-6 tane koyun ve kaşıkla ezdirin toz haline getirin,kuşa servis edin,böyle denersiniz diğer türlü yiyemezse. Çünkü sert oluyor ve kıramayabilir yemi. Pelet yem ve normal yem kafesinde bulunsun. Garden mix pembe platin öneriyorum normal yem olarak.
Kuşum az önce banyo yaptı. Hali keyfi enerjisi çok yerinde, çok konuşkan. Yemini ve mamasını hep yer, dışkılaması sağlıklı, kusma yok. Sadece kuşumda bu kanatlarını ve kuyruklarını neredeyse cansız halene getirene kadar yolma var. Sürekli kaşınıyor. Deri hastalığı olabilir dediler, mantar var mı diye baktılar ama mantar oluşum yokmuş. Kuşumun ağırlığı 34-36 gram geliyor genelde.

Kuşumuza dolvit vitamin koyuyoruz suyuna. Bir ara stres azaltan damlalar da sipariş etmiş kullanmıştım. Onun dışında yine veterinerin verdiği toz halinde kedi köpek takviyeleri var çok küçük ölçekte vermemizi söylediği ama onları da vermiyorum. Petho imiş markası. DrAnimal bakım spreyi var ara sıra kullanıyoruz.

Geri