muhabet kuşumun boyun kısmında yumular var

hilal kozanoglu

Yeni Üye
merhaba muhabet kuşum var erkek 2 yaşından büyüktür boyun kısmında yumrular var ve sürekli orayı kaşıyıp kanatıyor ben mantar sandım ve mantar keremi sürrdüm kanaması olmuyor ama kaşıma devaam ediyor havalar sıcak olduğu için hayvan az yiyor bi yandan az yemesini boyun kısmı ile alakalımı meraak eediyorum yarrdımcı olaabilcek varmı

Görsel ekleseydiniz tahminde bulunabilirdik. Kaç gün mantar kremi sürdünüz ?
Video : streamable.com
Foto : hızlıresim.com

Mamtardan ziyade uyuz gibi duruyor. Dış parazit için kullanılan ense damlası uygulaması yapın. O bölgeyi de baticon veya benzeri bir şeyle günde 2 kez dezenfekte edin. Gelişmeleri yazın takip ederiz beraber

Mamtardan ziyade uyuz gibi duruyor. Dış parazit için kullanılan ense damlası uygulaması yapın. O bölgeyi de baticon veya benzeri bir şeyle günde 2 kez dezenfekte edin. Gelişmeleri yazın takip ederiz beraber
teeşkürler biraz zayıflamış gibi elle besleme yapmadan yumurta maması vermeyi düşünüyorum

Yumurta her süreçte arada verin zaten. Haşlanmış yumurtadan bahsediyorum ama içine birşey katmaya gerek yok

Daha evvel dış parazit damlası yapıldı mı?
Hayırsa,veterinerden ivermektin etken maddeli,sonu mec-mac ile biten dış parazit damlası alın. İvomec, zimec,avromec,baymec olabilir. Enjektörle 10 damla alabilirseniz uygun fiyata öyle satın alın,şişeyi almak daha uygunsa onu alırsınız.

Alınca,kuşun ense tüylerini aralayıp derisine temas edecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha.
Parazit damlası sonrası banyo da yapmasın birkaç gün,etkisi gitmesin diye.
İlaç sonrası kuş huzursuz olabilir normaldir parazit damlası yakar. Ama sonra geçiyor zaten.
Daha sonra kuşun yara olan yerlerine de eczaneden baticon alın biraz suyla seyreltip pamukla sürün yaralı yerlere.(ne kadar su ile karıştırılması uygundur eczacıya sorabilirsiniz). Baticon yoksa eczaneden rif ampul alabilirsiniz.

Kuşun güncel dışkılarını ve güncel videosunu da paylaşın.

Video: streamable.com veya youtube

Bu arada kuşun iştah ve enerji durumu nedir,zayıflama var mı? Öğürme kusma, ağızda veya dışkıda kötü koku var mı? İshal kabızlık ? Hapşırma tıksırma?
Detay verin. Hassas teraziniz varsa da kuşu tartın.

Ayrıca sarı bezler var ya,onu kesin boyunluk yapın ve kuşa takın,boynunu daha fazla kaşımaması zarar vermemesi için. Yalnız boyunluk kolayca çıkabilecek şekilde bol ve de kuşu nefessiz bırakacak şekilde dar olmasın,ayarlayın,kenarlarını yani dış kısmını uzun bırakırsanız daha iyi olur boynuna eğilmeye çalışırsa temas edememiş olur.
Sarı bez dedim ama buna benzer başka bir şey de olur. Kuşun derisine zarar vermeyecek bir ürünle boyunluk yapın.

Merhaba bir süredir izledim kaşıntı geçmedi ve su içmesi artı boyun kismi tahriş oldu icin galiba kursağın kısmı biraz yer degistirdi vucuduna gore biraz daha assagida ve önden bakinca sağ tarafinda kaliyor ne yapmaliyim

Ayrıca sarı bezler var ya,onu kesin boyunluk yapın ve kuşa takın,boynunu daha fazla kaşımaması zarar vermemesi için. Yalnız boyunluk kolayca çıkabilecek şekilde bol ve de kuşu nefessiz bırakacak şekilde dar olmasın,ayarlayın,kenarlarını yani dış kısmını uzun bırakırsanız daha iyi olur boynuna eğilmeye çalışırsa temas edememiş olur.
Sarı bez dedim ama buna benzer başka bir şey de olur. Kuşun derisine zarar vermeyecek bir ürünle boyunluk yapın.
Yani da baska kuşlar vardi ayirdigimda yemeyi kestigi icin tekrar yan yana koydum boyunluktan cok rahatsiz oluyor strese girmesinden korktum

Hayırsa,veterinerden ivermektin etken maddeli,sonu mec-mac ile biten dış parazit damlası alın. İvomec, zimec,avromec,baymec olabilir. Enjektörle 10 damla alabilirseniz uygun fiyata öyle satın alın,şişeyi almak daha uygunsa onu alırsınız.

Alınca,kuşun ense tüylerini aralayıp derisine temas edecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha.
İlaç sonrası kuş huzursuz olabilir normaldir parazit damlası yakar. Ama sonra geçiyor zaten.
Daha sonra kuşun yara olan yerlerine de eczaneden baticon alın biraz suyla seyreltip pamukla sürün yaralı yerlere.(ne kadar su ile karıştırılması uygundur eczacıya sorabilirsiniz). Baticon yoksa eczaneden rif ampul alabilirsiniz.

Bu arada kuşun iştah ve enerji durumu nedir,zayıflama var mı? Öğürme kusma, ağızda veya dışkıda kötü koku var mı? İshal kabızlık ? Hapşırma tıksırma?

Gündüz dediklerinizi alıcam kilo vermis onceki halina göre yemden ziyade su icmeye cok fazla başladı kursagı hep su dolu son zamanlarda bu yuzden yulaf aldim yada daldarimi vermeliyim

Ve galiba öğürme var ben kursak mantarindan korktum yaninda arkadaslari var ve yem vermeyi seviyorlar birbirlerine ondna dolayi kursani zorladiginida dusundum ve kursak mantari olmasindna suphelendim ama siz oyle diyince ögürme olmasi cok muhtemel

Geri